Het effect van Brexit op de wereld van Autodetailen

Het effect van Brexit op de wereld van Autodetailen

Engeland heeft een flinke vinger in de pap wanneer het draait om autodetailen. Van de vele merken die in Nederland te vinden zijn, komt veruit het grootste deel uit Engeland. Er zijn enkele merken uit de regio Polen en Rusland, enkele komen uit Azië en natuurlijk komen sommige uit Duitsland, maar het meeste komt uit Engeland. Wat houdt Brexit hiervoor in?

Brexit in vogelvlucht

Brexit is de afkorting van Britain’s Exit, wat gebruikt wordt om aan te duiden dat Engeland uit de EU wil stappen. Dit houdt in dat Engeland (ondanks dat het nog steeds naast ons ligt) niet meer deel uit maakt van de vereniging van Europesche landen. Het is nog altijd deel van het Europesche continent, maar niet van de vereniging van landen die in Europa samenwerken. Denk maar eens aan vroeger, toen we bij de Belgische grens ons paspoort nog moesten laten zien. Dat is verleden tijd, tegenwoordig kun je als Nederland door 3 kwart van Europa rondrijden zonder dat je een grens tegenkomt waar je je eerst moet legitimeren. De EU heeft op veel vlakken Europa eigenlijk een stuk meer open gemaakt en Engeland WAS daar ook deel van. Dat is nu dus afgelopen. Wat simpelweg inhoudt dat Engeland minder gunstig wordt om producten in te kopen. Als je dit vertaald naar de wereld van detailen, dan betekent het dat heel erg veel producten minder makkelijk/goedkoop zijn om naar Nederland te halen.

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn?

Momenteel proberen veel fabrikanten diverse oplossingen te verzinnen waardoor de prijs van een product niet teveel veranderd. Maar dat is niet altijd mogelijk. In zulke gevallen kan het dus betekenen dat bepaalde producten duurder worden of minder vaak/snel weer op voorraad zijn. Als verkoper/webshop is dit natuurlijk erg vervelend omdat je klanten teleur moet stellen. Gelukkig proberen de leveranciers/fabrikanten mee te denken en wordt er op diverse manieren gewerkt aan een oplossing die voor iedereen gunstig uitpakt. Maar het is nog te vroeg om te zeggen wat dit precies in gaat houden in de toekomst.
Samengevat: minder voorraad, of minder snel nieuwe voorraad en misschien hogere prijzen. Ook nieuwe assortimenten zullen misschien minder snel beschikbaar worden.

Is er een oplossing voor?

Nee, niet zozeer. Er wordt hard gewerkt en nagedacht hoe de gevolgen voor de klant geminimaliseerd kunnen worden. Maar simpel gezegd is er niet echt een oplossing voor. Het wordt een ontwikkeling waar we gewoon mee moeten leren leven en waar we aan gewend moeten raken.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×