Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Kosten vs. prestaties uitgelegd

Kosten vs. prestaties uitgelegd

Niet alle producten hebben dezelfde prijs, en dat komt vaak door de prestaties die ze leveren. Helaas is dat soms lastig uit te leggen. Voor die reden leek het ons interessant om dat allemaal eens te vergelijken in een prijzen test. Daarnaast geldt het niet voor alle producten, waar we ook wat over uitleggen.

Verschil in prijzen

Niet alle producten zijn hetzelfde, zowel qua prijs als qua opmaak. Er zijn polijstmiddelen van 20 euro, maar ook polijstmiddelen van 40 euro. De vraag is daarbij vaak wat het exacte verschil eigenlijk is. Dit is gelukkig goed te verklaren als je kijkt naar de prestaties. Stel nou dat het polijstmiddel van 40 euro een stuk efficiënter is, dan heb je minder nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. De aankoop kan dan wel duurder zijn, maar het duurt langer voor je fles leeg is. Als je terug gaat rekenen wat een product kost per keer dat het gebruikt wordt, of per maand, dan kan het goed zijn dat ineens duidelijk wordt waarom het ene product duurder of juist goedkoper is dan het andere.

Vergelijking ter verduidelijking

Wij houden van tabellen, daarin kun je alles zo lekker naast elkaar zetten. Zo ook deze keer, waarin onderstaande tabel een indruk geeft van een paar willekeurige producten uit de categorie bescherming. Hierin hebben we gekeken naar de kosten van een product, de hoeveelheid die je per keer gebruikt, de uiteindelijke kosten per keer dat je het aanbrengt en wat ongeveer de kosten per maand zouden zijn.

Productnaam Prijs Standtijd/maand Verbruik per keer Aantal keren per product Inhoud Kosten per keer Kosten per maand Minpunt Pluspunt
Dodo Juice Purple Haze Pro € 10,99 6 10 3 30 € 3,66 € 0,61 Een wax zul je iets vaker opnieuw aan moeten brengen. Een wax kost minder tijd en werk om aan te brengen.
Dodo Juice Red Mist € 22,49 3 40 13 500 € 1,80 € 0,60 Een sealant vereist meer voorbereiding. Red Mist is vooral ontwikkeld om maximale glans te geven.
Supernatural Hybrid Nano € 19,50 10 10 3 30 € 6,50 € 0,65 Dit product vereist wat meer voorbereiding dan een sealant. Grotendeels het gemak van een wax, met de prestaties van een coating.
Supernatural Hybrid € 33,99 6 10 10 100 € 3,40 € 0,57 Vrij makkelijk in gebruik, maar iets lastiger dan een standaard wax. Geeft sterk verbeterde prestaties ten opzichte van een gewone wax.
Supernatural Infinity € 65,49 24 13 4 50 € 17,03 € 0,71 Vereist zeer uitgebreide voorbereidingen. Geeft jarenlang ijzersterke bescherming op je lak.
Dodo Juice Blue Velvet €6,90 3 10 3 30 € 2,30 € 0,77 De levensduur is beperkt. Zeer simpel en makkelijk in gebruik.
Dodo Juice Future Armour € 10,99 4 80 6 500 € 1,76 € 0,44 Vereist iets meer voorbereiding dan bij een standaard wax. Zeer veelzijdig en makkelijk in gebruik.

Hierbij moeten we wel een grote kanttekening maken! In de tabel hierboven vergelijken we sealants, coatings en waxen met elkaar. Een wax is een stuk minder kieskeurig met de voorbereidingen, terwijl een coating veel meer werk en ervaring vereist. In de tabel hierboven zie je bijvoorbeeld dat Future Armour één van de goedkoopste vormen van bescherming is (per maand), maar het vergt ook iets meer tijd en moeite om het aan te brengen dan een standaard wax. De vraag aan jezelf is: besteed ik liever elke 3 maanden wat tijd aan waxen? Of liever elke 6 maanden kleien, lichtjes polijsten en de sealant aanbrengen? Of steek ik nog het liefste 1x heel veel werk (1 of 2 dagen) in de lak, zodat ik er 2 jaar niet naar om hoef te kijken?

Maar dat is nog niet alles

Hierboven hebben we een mooie tabel gemaakt met lakbescherming, maar dezelfde soort vergelijking kun je maken met shampoo’s. Hieronder hebben we een simpele versie van zo’n tabel gemaakt om je een indruk te geven.

Productnaam Prijs Verdunverhouding ML per 10 liter Inhoud in ML Kosten per keer
Dodo Juice Born to be Mild € 16,99 1:800 12,5 500 € 0,42
Dodo Juice Sour Power € 14,49 1:600 16,6 500 € 0,48
Dodo Juice Low on Eau € 21,90 1:200 49,8 1000 € 1,09

We zien hierboven vrij duidelijk dat Low on Eau duurder is in gebruik dan Born to be Mild, maar wat deze tabel niet verteld is dat je met Low on Eau niet na hoeft te spoelen. Je kunt dus direct gaan afdrogen. Hierdoor heb je minder water om op te ruimen, verbruik je minder water en ben je simpelweg sneller klaar. De meerprijs van het verbruik verdiend zich terug in de tijd die je ermee bespaard. Aan de andere kant, soms wil je gewoon lekker de tijd nemen om je auto te wassen, en daar is Born to be Mild perfect voor. (daarnaast is Low on Eau niet geschikt bij zeer vervuilde oppervlaktes)

De uitzonderingen op de regels

Niet alle producten zijn 1 op 1 te vergelijken, of daar maakt de vergelijking echt iets uit. Neem nou bijvoorbeeld de applicator pads. Deze zijn beschikbaar als foam-, microfiber- of XXL applicator. Het grootste verschil zit in de persoonlijke voorkeur. Uiteraard kunnen we stellen dat de microfiber applicator beter geschikt is voor dunne vloeistoffen, waarbij de XXL applicator juist wat lekkerder in de hand ligt. Maar de beslissende factor is vaak de persoonlijke voorkeur. De een vindt een zachte applicator gewoon prettiger werken, terwijl de ander juist een hele grote applicator in zijn handen heeft. Hetzelfde geldt voor de washmitts of washpads. We kunnen een heel verhaal vertellen over het type vezel, het absorbtievermogen etc. maar uiteindelijk kiezen klanten vaak voor een item waarmee zij prettig kunnen werken. De verschillen in prestatie, grootte, prijs of zelfs standtijd maakt dan een stuk minder uit.

Hoe jij zelf de vergelijking kunt maken

Als je door onze shop bladert, zie je al snel een grijs knopje met “Vergelijk” erop. Als je deze knop gebruikt wordt het product in een vergelijkingstabel opgeslagen. Je kunt hier maximaal 6 producten met elkaar vergelijken. Als je alle producten geselecteerd hebt, scroll je helemaal naar beneden. In de zwarte balk onderaan de pagina zie je een lijst met de producten uit jouw vergelijking. Klik hier op “Vergelijk” om in een pop-up alle gegevens van alle geselecteerde producten naast elkaar te zien. Zo kun je zelf precies vergelijken welke producten het meest geschikt zijn voor jou.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp