Onderkant beschermen tegen strooitzout

Onderkant beschermen tegen strooitzout


Bescherm en reinig de onderkant van je auto tegen strooizout

Waarom is het belangrijk om de onderkant van je auto te beschermen tegen strooizout?

In de winter wordt er veelvuldig gestrooid met zout om gladde wegen te voorkomen. Dit zout kan echter ook schadelijk zijn voor je auto, vooral voor de onderkant. Het zout kan namelijk zorgen voor roestvorming en beschadigingen aan de onderkant van je auto, zoals de uitlaat en de ophanging.

Door de onderkant van je auto goed te beschermen tegen strooizout, kun je deze schade voorkomen. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het aanbrengen van een beschermende coating of het regelmatig schoonmaken van de onderkant van je auto.

Hoe kun je de onderkant van je auto beschermen tegen strooizout?

Er zijn verschillende manieren om de onderkant van je auto te beschermen tegen strooizout. Hieronder volgen enkele tips:

  • Beschermende coating: Een beschermende coating kan worden aangebracht op de onderkant van je auto om deze te beschermen tegen strooizout. Er zijn verschillende soorten coatings verkrijgbaar, zoals een wax of een keramische coating. Deze coatings zorgen voor een beschermende laag op de onderkant van je auto en voorkomen dat het zout direct op het metaal kan inwerken.
  • Olie spray: Een andere manier om de onderkant van je auto te beschermen tegen strooizout is door het aanbrengen van een olie spray. Dit kan bijvoorbeeld met tectyl of lanoline. Deze sprays zorgen voor een beschermende laag op de onderkant van je auto en voorkomen dat het zout direct op het metaal kan inwerken. Het is wel belangrijk om de spray regelmatig opnieuw aan te brengen, omdat deze kan slijten door het rijden over de weg.
  • Roestwerende verf: Het aanbrengen van roestwerende verf op de onderkant van je auto is ook een optie. Deze verf beschermt het metaal tegen het strooizout en voorkomt roestvorming. Het is wel belangrijk om de onderkant van je auto goed schoonlangs te maken voordat je de verf aanbrengt, anders kan de verf niet goed hechten.
  • Regelmatig wassen: Het regelmatig wassen van de onderkant van je auto is ook een belangrijke manier om deze te beschermen tegen strooizout. Door de onderkant van je auto regelmatig te wassen, spoel je het zout weg voordat het de kans krijgt om in te werken op het metaal. Hierdoor voorkom je roestvorming en beschadigingen aan de onderkant van je auto.

Hoe maak je de onderkant van je auto schoon na het rijden in de winter?

Na het rijden in de winter is het belangrijk om de onderkant van je auto goed schoon te maken. Hieronder vind je enkele tips:

  • Gebruik een hogedrukspuit: Het gebruik van een hogedrukspuit is een effectieve manier om de onderkant van je auto schoon te maken na het rijden in de winter. Hiermee spoel je het zout en vuil weg van de onderkant van je auto. Zorg er wel voor dat je de hogedrukspuit niet te dicht bij de onderkant van je auto houdt, anders kan dit schade veroorzaken.
  • Gebruik warm water: Het gebruik van warm water kan helpen om het zout en vuil gemakkelijker los te weken van de onderkant van je auto. Vul een emmer met warm water en gebruik een spons om de onderkant van je auto schoon te maken.
  • Gebruik een speciale reiniger: Er zijn speciale reinigers verkrijgbaar voor het schoonmaken van de onderkant van je auto. Deze reinigers zijn speciaal ontworpen om het zout en vuil van de onderkant van je auto te verwijderen. Volg altijd de instructies op de verpakking bij het gebruik van deze reinigers.

Let op: Het is belangrijk om de onderkant van je auto goed te laten drogen na het schoonmaken, vooral als je gebruik hebt gemaakt van warm water. Dit voorkomt dat er vocht achterblijft en kan roestvorming voorkomen.

Conclusie

Het beschermen van de onderkant van je auto tegen strooizout is belangrijk om schade aan de auto te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het aanbrengen van een beschermende coating, het regelmatig wassen van de onderkant van je auto en het aanbrengen van roestwerende verf. Na het rijden in de winter is het ook belangrijk om de onderkant van je auto goed schoon te maken om het zout en vuil te verwijderen en roestvorming te voorkomen. Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat de onderkant van je auto goed beschermd blijft en dat je auto langer meegaat.

Als je op zoek bent naar meer tips voor auto-onderhoud, auto poetsen of autodetailing, dan kun je op onze website meer artikelen vinden die je hierbij kunnen helpen.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp