Tips voor het behouden van de glans van je auto

Tips voor het behouden van de glans van je auto

Een glanzende autolak kan de uitstraling van je voertuig enorm verbeteren, maar het is belangrijk om te weten hoe je deze glans kunt behouden. In deze blogpost delen we handige tips en trucs om de lak van je auto in topconditie te houden, zodat je altijd met trots in een glanzende auto kunt rijden.

Regelmatig wassen

Het begint allemaal met een goede wasbeurt. Regelmatig je auto wassen is essentieel om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen die de glans van je auto kunnen aantasten. Gebruik een zachte spons en een speciale autoshampoo om krassen te voorkomen. Spoel grondig af en droog je auto met een microvezel doek voor een streeploze glans.

Auto wassen

Gebruik de juiste reinigingsproducten

Het gebruik van de juiste reinigingsproducten is van groot belang. Kies producten die speciaal zijn ontworpen voor auto’s om de lak te beschermen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen beschadigen. Investeer in hoogwaardige microvezel doeken en borstels voor een grondige, maar veilige reiniging.

Kleien van de lak

Om echt diep in de lak te reinigen, is kleien een geweldige techniek. Klei verwijdert ingebedde verontreinigingen en maakt de lak gladder dan ooit tevoren. Gebruik een klei-bar en een geschikte smeermiddel om deze klus te klaren en bereid je auto voor op de volgende stappen.

Klei en Claylube

Polijsten en waxen

Polijsten is de sleutel tot het herstellen van de glans van je auto. Gebruik een polijstmachine en een hoogwaardige polijstpasta om lichte krasjes en oxidatie te verwijderen. Vervolgens is het tijd om je auto te beschermen met wax. Wax zorgt niet alleen voor een diepe glans, maar beschermt ook tegen schadelijke UV-stralen en vervuiling.

Autowas

Bescherming tegen de elementen

De elementen kunnen schadelijk zijn voor je autolak. Parkeer je auto indien mogelijk in de schaduw om blootstelling aan direct zonlicht te verminderen. Wellicht is er een verdekte parkeerplek om je auto te beschermen tegen regen, sneeuw, en vogeluitwerpselen, die de lak kunnen beschadigen.

Aandacht voor velgen en banden

Vergeet de velgen en banden niet! Reinig regelmatig je velgen om remstof en vuil te verwijderen. Gebruik een speciale bandenglans om je banden een diepe, zwarte glans te geven. Schone velgen en glanzende banden dragen bij aan de algehele uitstraling van je auto.

Preventieve maatregelen

Ten slotte, neem preventieve maatregelen om de glans van je auto te behouden. Vermijd het parkeren onder bomen waar vogels hun behoeften doen. Vermijd ook ruw terrein dat krassen kan veroorzaken. Regelmatig onderhoud is de sleutel tot een glanzende auto.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×