Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Wat je niet in de vrieskou kunt gebruiken...

Wat je niet in de vrieskou kunt gebruiken…

We zeggen het vaker, en we blijven het zeggen: juist in de winter is het onderhoud van de auto van belang. Dit is het moment waarop je wagen het het zwaarst heeft. Maar er zijn ook enkele producten die je gewoonweg niet in de vrieskou kunt gebruiken. Maar welke producten zijn dit dan?

Waarom kun je iets niet in de vrieskou gebruiken?

De meeste mensen hebben geen garage of overdekte werkplaats tot hun beschikking. Dit betekent dat de meeste voertuigen blootgesteld staan aan de elementen. En daar kan het goed koud worden. Sterker nog, het oppervlakte van het voertuig (zoals de metalen panelen van een auto) kunnen kouder worden dan de lucht eromheen. Een beetje wind en de gevoelstemperatuur daalt flink. Zodra het oppervlak onder de 0 graden komt zal vocht gaan bevriezen. Dat is natuurlijk niet handig, maar kan er ook voor zorgen dat producten bevriezen voor ze hun werk doen. Een reiniger of spraysealant kan hierdoor bevriezen voordat het zijn werk kan doen. Dat is gewoon weggegooid geld. Maar er zijn ook producten die je nog wel kunt gebruiken, zoals IPA of glasreiniger. Zelfs een teerreiniger zal dan nog niet bevriezen.

Wat je wel kunt gebruiken

De lijst van producten die je wel kunt gebruiken is tamelijk kort. Dus dat is wat sneller gemaakt ;-). In principe kun je alles nog gebruiken waar oliën en oplosmiddelen in voorkomen, vooral als het om reiniging gaat. Denk bijvoorbeeld aan een teerreiniger op basis van sinaasappelolie of citrusolie. Ook een product op methanol- of alcohol basis kun je in de vrieskou nog prima gebruiken. Wax bevat wel diverse oliën, maar kun je beter niet gebruiken. Dat hebben we laatst nog uitgelegd. Producten die je moet verdunnen kun je soms ook nog gebruiken, maar dit verschilt per fabrikant helaas. Polijstmiddelen kun je meestal ook nog gewoon gebruiken, maar wees erop bedacht dat het aanbrengen van de nieuwe beschermlaag waarschijnlijk niet zal kunnen. Ook dressing (aka bandenzwart) kun je in veruit de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken.

Auto wassen

Wat gebeurt er als je de rest wel gebruikt?

Geen zorgen, je lak zal niet smelten en er zal niets ontploffen. Maar de kans is wel groot dat het product dat je gebruikt zal bevriezen. Geen mega-ramp, maar wel zonde van het product. Omdat het bevriest kan zijn werk niet goed doen. Kans is dus groot dat het eigenlijk helemaal geen effect heeft. Je QD bevriest voor het een beschermend laagje kan achterlaten, je APC kan bevriezen voor het iets van vuil losweekt en je snowfoam wordt eerder icefoam. Uiteindelijk sta je met een emmertje lauw water alles af te spoelen in de hoop dat het een beetje wil smelten. Een hop extra werk zonder enig resultaat.
Oplossing: je had eerder moeten zijn met het grote onderhoud en in de winter zul je OF creatief moeten zijn, of een weekje over moeten slaan.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp