Winkelwagen
Wijzigingen rondom het Pro Detailer Magazine

Wijzigingen rondom het Pro Detailer Magazine

Misschien heb je al gelezen dat er nieuwe ontwikkelingen zijn (geweest) rondom het Pro Detailer Magazine, waardoor de magazine een poosje offline zijn geweest. Hoe zit dat nou en hoe ziet de toekomst eruit voor het Pro Detailer Magazine?

Hoe het allemaal begon

In 2015, tijdens één van de eerste Waxstocks in de Ricoh Arena in Coventry, Engeland, stonden wij enthousiast in het publiek toen de eerste editie van het Pro Detailer Magazine onthuld werd. Dit werd toen nog gedaan onder de naam van Pro Valets Detailing in een klein standje. Na enkele pagina’s doorgebladerd te hebben zagen wij al snel dat dit een heel mooi blad zou worden. We hebben dit magazine toen laten signeren door diverse detailers die in die uitgave te zien zijn en gebruiken die opening om met de eigenaar van Pro Valets een babbeltje te maken. Al snel hadden we het voor elkaar dat we een doos mee zouden nemen en het mooie magazine in Nederland aan de man zouden gaan brengen. In de jaren daarna groeide het magazine net zo hard als zijn doelgroep. Bij elke uitgave kwamen er nieuwe trouwe lezers bij.

Van een mapje naar een begrip

In de afgelopen (bijna) 8 jaar is er veel veranderd. Grote namen worden niet meer gebeld en gemaild om te vragen of ze “alstublieft” in het magazine wilde verschijnen, maar deze bellen nu zelf op om te vragen of ze “alstublieft” weer genoemd mogen worden. Ook yours truly heeft voor een handvol magazines artikelen geschreven en er zijn her en der ook wat advertenties van ons te vinden in de bladen. We hebben zelfs een poosje aan een project gewerkt om het magazine te vertalen naar het Nederlands (helaas is dit niet van de grond gekomen). Waarbij de eerste uitgave maar met een handvol magazines verkocht wordt, moeten nu hele dozen vol besteld worden om aan de vraag te voldoen. Absoluut geweldig om te zien hoe dit magazine (en haar trouwe lezers) zo gegroeid is. En wij mogen met trots zeggen dat wij daar een aandeel in hebben gehad!

Hoe zit het NU met het Pro Detailer Magazine

In de jaren dat wij het Pro Detailer Magazine naar Nederland hebben mogen halen hebben wij ons altijd de distributeur mogen noemen voor Nederland, België en Duitsland. Vanwege onze passie voor het verspreiden van het plezier van detailen hebben we altijd ons best gedaan om de prijs relatief laag te houden. Zo’n gaaf blad moet beschikbaar zijn voor iedereen. Dan maar een paar centen minder winst als we daardoor tientallen extra hobbyisten erbij krijgen.

Waarbij we normaal gesproken een seintje krijgen als het magazine klaar ligt, bleef het nieuws in december 2022 echter uit. Geen berichtje, geen mailtje en geen bellertje. Reden dus om zelf contact te gaan zoeken… Toen we in het begin geen enkele reactie konden krijgen, ontvingen we eind december – eindelijk – het bericht dat er een nieuwe distributeur aangesteld was. Ineens werd ons medegedeeld dat het magazine al wekenlang in Nederland aanwezig was. Sterker nog, het lag 50 km verderop. Onbegrijpelijk dat niemand ons daarvan op de hoogte had gebracht. Naast onze verbazing over deze opstapeling van ongebruikelijk nieuws werd al snel duidelijk dat hierdoor meerdere dingen zouden gaan veranderen.

Pro Detailer Magazine

De nieuwe situatie

We kunnen enkele alinea wijden aan uitleg over hoe het zover gekomen is, maar uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat alles een stuk duurder is geworden. Hierdoor is het voor ons onmogelijk om de prijzen vast te houden waar we tot dan toe zo hard ons best voor hadden gedaan. Dit verschil was zelfs zo groot dat we – met veel tegenzin – hebben moeten besluiten om het abonnement op het Pro Detailer Magazine stop hebben moeten zetten. Het was simpelweg niet mogelijk om dit voort te zetten zoals het opgezet was. Met een verdubbeling van de prijs is er geen andere optie geweest dan om eens heel goed te kijken naar de potentie in de toekomst.

En hoe ziet de toekomst voor het Pro Detailer Magazine eruit?

Wij hopen heel mooi! Het is een fantastisch magazine waar elke keer weer hard aan gewerkt wordt. Daarnaast is het (inmiddels) het grootste magazine ter wereld dat zich puur richt op car care en auto detailing. Zelfs tot het niveau dat het in Amerika een begrip begint te worden. Zoals wij ooit met veel passie en enthousiasme zijn begonnen met het Magazine en tevens de grondleggers zijn van het blad in Nederland en omstreken, zullen wij proberen om dit voort te blijven zetten zoals eerst. Op het moment van schrijven is het abonnement op het magazine niet beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan een nieuwe opzet die dit wel weer mogelijk maakt. Wij hopen dat ons bestand van trouwe lezers hier begrip voor heeft en (na de uitleg hierboven) begrijpt dat wij het ook graag anders hadden gezien.
Onze intentie blijft hetzelfde als voorheen: de passie voor autodetailen voor iedereen beschikbaar maken. Fingers crossed dat het Pro Detailer Magazine een mooi plekje behoud in die toekomst.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp