Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

De pré-winter poetsbeurt

De pré-winter poetsbeurt

De winter komt eraan. Een periode waarin je lak het tamelijk waar te verduren heeft. Pekel, ijs, wind, regen, al het vuil dat op het wegdek ligt etc… Het is alsof je auto maandenlang meedoet aan Mud Masters. Daarom is het wellicht verstandig om je auto vóór de winter nog een opknappertje te geven!<--more-->

Waarom zou je de auto een pre-winter beurt geven?

De herfst is een vieze periode. Veel vuil, mist, vocht, regen, drab en andere zooi die absoluut niet helpt om de auto netjes te houden. Meteen daarna komt een periode met nog meer vocht, lage temperaturen, strooizout (pekel), regen en een verscheidenheid aan vuil en drab. Ergens daar tussenin is het een goed idee om je lak weer even een boost te geven. We hebben het hier over maandenlange omstandigheden die de auto viezer en viezer proberen te maken.

Wat moet ik dan doen?

Eigenlijk is het redelijk simpel. De lak heeft nu al enkele maanden van herfst-omstandigheden over zich heen gehad, en het zou goed kunnen dat je je lak niet meer aangepakt hebt sinds de zomer. Je zou (mits je denkt dat het echt nodig is) ook uitgebreid kunnen polijsten, maar in principe is het voldoende als je nu uitgebreid gaat wassen, daarna reinigen, kleien en lichtjes polijsten (vooral vanwege eventuele marring of oxidatie). Vervolgens goed ontvetten en je lak is weer helemaal schoon en strak. Het kan ook lonen om de velgen en wielkassen goed aan te pakken. Des te makkelijk zijn ze om te reinigen in de winter en des te minder werk heb je in de lente als het weer mooi poetsweer wordt.
Kortom: wassen, reinigen, kleien, polijsten, ontvetten, velgen en wielkassen stevig aanpakken en dan uiteindelijk: een paar laagjes bescherming opnieuw aanbrengen.

Lakbescherming

Moet ik nog ergens op letten?

Qua werkplek is het een no-brainer, maar wij adviseren natuurlijk om op een droge dag je werk te doen. Als het uberhaupt binnen kan, dan zou dat een grote plus zijn. Kan dit niet, probeer het dan uit de buurt van bomen en struiken te doen en zorg dat je geen regen tussendoor krijgt. Wat betreft de producten is het vooral de temperatuur waar je op kunt letten. De meeste producten gaan hard achteruit in prestaties onder de 5 graden. Dus probeer een dag te nemen waarin ook wat zon voorbij komt. Als allerlaatste ga je waarschijnlijk aan de slag met een nieuwe laag wax of sealant. Hierbij wil je vooral letter op de weerstand die je product heeft tegen de lage temperaturen. Reguliere waxen slijten extra snel bij temperaturen onder de 0 graden, zelfs sommige sealants krijgen het dan zwaar te verduren. Coatings hebben doorgaans weinig last van kou. Een goed product zou bijvoorbeeld zijn: Supernatural Hybrid Nano wax (verstevigd met Coating-ingrediënten), Dodo Juice Iron Gloss (vloeibare coating), Dodo Juice Wheeler Sealer (sterk genoeg voor velgen) en Dodo Juice Red Mist (niet-watergedragen sealant).

Wat kan ik nog meer doen?

Met enige regelmaat de auto wassen helpt een hoop. Hoe schoner de lak blijft, des te minder lijdt de lak onder de omstandigheden. Heb je echt geen tijd (of ben je een koukleum? 😉 ) dan kun je ook in de wasbox met osmose-water de auto zo goed mogelijk afspoelen. Dit helpt alvast een klein beetje om het ergste vuil weg te spuiten. Een paar weken laten kun je altijd nog de rest van de auto wassen op de juiste wijze.
Tijdens het wassen mag je gerust een beetje extra moeite erin steken. Eerst snowfoamen, daarna wassen, goed afspoelen en eventueel een QD of rinse-aid/drooghulp (zoals Drynamo) gebruiken om de bescherming te onderhouden. Misschien niet zo leuk in de winter, maar je zult jezelf heel dankbaar zien als je ziet hoe de wagen er in de lente bij staat.
Sjaal om, waterdichte handschoenen aan en gas erop!

Microvezeldoeken

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp