Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Het beste zicht in de zwaarste regen, het kan gerust!

Het beste zicht in de zwaarste regen, het kan gerust!

Slecht zicht is een groot probleem. Wie door de binnenstad rijdt ziet het verkeer om zich heen minder goed en geeft misschien geen voorraad aan de juiste mede-weggebruikers. Op de snelweg heb je minder last van verkeerd uit zijstraten, maar moet je wel goed kunnen anticiperen op het verkeerd voor je. Bij regen gebeurt het des te vaak dat men fouten maakt die achteraf te wijten zijn aan slecht zicht. Nergens voor nodig als je het ons vraagt, want de oplossing is simpel!

Wat zorgt voor slecht zicht

Tijdens de regen wordt je voorruit natuurlijk nat, dit is op de ruit terug te zien in 2 verschillende vormen: 1. een egale plakkaat water die als een soort folie op het glas ligt, 2. allemaal grote, grillige druppels op het glas. In het eerste geval lijkt het net of je door een soort lachspiegel kijkt, waarbij alles voor je vervormt is. In het tweede geval lijkt het net of je door een hele hoop kleine vergrootglaasjes kijkt. Uiteraard zet je dan de ruitenwisser aan, maar zodra deze gepasseerd is, komen de druppels weer terug. Daarnaast vinden sommige mensen de ruitenwisser heel erg afleidend en storend.

Wat kun je doen aan slecht zicht in regen

Er zijn enkele hele simpele stappen die je kunt ondernemen om je zicht een klein beetje beter te maken, maar er zijn ook stappen die je kunt nemen die een groot verschil maken. Je ruit schoon houden zal al snel een gunstig effect hebben omdat water zich makkelijker laat verwijderen. Je hebt een heldere ruit om doorheen te kijken.
Maar het echte effect krijg je vooral van iets dat een “glas sealant” wordt genoemd. Dit is een middel dat je op het glas aanbrengt waardoor water geen houvast meer krijgt. Een klein beetje wind is dan voldoende om de regen zo van de ruit te blazen. Regendruppels worden zo van de ruit geblazen nog voordat je ruitenwisser in actie heeft kunnen komen. Bijkomende voordeel is vooral dat het een stuk makkelijker is om tussen heel veel piepkleine druppeltjes te kijken, dan dat het is om door hele grote druppels te kijken.

Wat doet een glas sealant dan eigenlijk?

Een glas sealant werkt een beetje als volgt:

  1. Nadat het glas uitgebreid gereinigd en gekleid is, wordt de glas sealant aangebracht
  2. Het product gaat zich binden met het glas, een microscopisch dun laagje hecht zich aan het glas
  3. Na enkele minuten kan het product uitgepoetst worden waarna een flinterdun laagje achterblijft
  4. Het laagje dat achterblijft heeft een “waterafstotende” eigenschap
  5. Zodra het regent kan het water geen houvast krijgen. De watermoleculen trekken harder aan elkaar dan dat de ondergrond eraan trekt
  6. Er ontstaan allemaal hele kleine, ronde balletjes water op de ruit. Het deel dat het glas raakt (onderkant van de druppel) is maar heel klein
  7. Een zuchtje wind zorgt ervoor dat het water zo over het glas glijdt
  8. Tijdens het rijden (vanaf 50 km/h ongeveer) beginnen de druppels weg te glijden
  9. Als de ruitenwisser beweegt, vliegt het water makkelijker van het glas waardoor je een drogere ruit overhoudt

Geen woorden maar daden

Je ziet waarschijnlijk vaak zat mooie verhalen op internet van producten die dingen doen die je niet eerder gezien hebt. Waarschijnlijk denk je dan “als het zo geweldig is, waarom heeft bijna niemand het dan?”. En dat is dan ook precies de reden dat we deze blog schreven, het is bijna ongelooflijk dat zo weinig mensen weten dat dit bestaat, terwijl het zoveel positief effect heeft!
Maar laten we het dan gewoon even in beelden uitdrukken, daar heb je meer aan dan woorden:
Let op; alle filmpjes hieronder staan op Youtube en zijn niet door ons gemaakt of geupload. We hebben dit met opzet gedaan om te laten zien dat wij niet de enige zijn die fan zijn van dit product

In dit filmpje wordt mooi gedemonstreerd hoe water bijna volledig van het glas afglijdt. Dit maakt het drogen natuurlijk een stuk makkelijker na het wassen.

Bovenstaand filmpje toont hoe de regen bij verschillende snelheden en omstandigheden zo van de ruit vliegt zonder ook maar de ruitenwissers te gebruiken.

Hierboven is getest hoe Supernatural Glass Sealant presteert ten opzichte van een glas sealant die door Gtechniq gemaakt wordt. Waar je op moet letten is de snelheid waarmee het water van de ruit af glijdt.

Ook in de winter is er plek voor een glas sealant, in deze video is de rechterkant voorzien van Supernatural Glass Sealant, waardoor het ijskrabben een stuk minder moeite kost.

Glass sealant

Maar wat is het addertje onder het gras?

Wij spelen graag open kaart. En dat houdt in dat dingen niet mooier gemaakt moeten worden dan ze zijn. Wat je hierboven leest verteld hoe goed de prestaties zijn van dit product, en die liegen er niet om! Maar deze prestaties hebben een keerzijde: de voorbereiding. Wat je hierboven leest en ziet is het resultaat van een uitgebreide voorbereiding en zorgvuldige verwerking van het product. Dit betekent dat de ruit goed gereinigd is, daarna gekleid en gepolijst en vervolgens uitgebreid ontvet. Uiteindelijk is het product zorgvuldig aangebracht door mensen met wat ervaring. Deze uitgebreide behandeling zorgt ervoor dat het product zo goed mogelijk kan binden en kan presteren. Sla je deze stappen allemaal over? Dan zal het resultaat op jouw ruit een stuk slechter zijn en veel langer blijven presteren.
Doe je het goed? Dan kun je het komende jaar genieten van ruiten waar het water zo vanaf glijdt.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp