Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Je velgen beschermd de winter in

Je velgen beschermd de winter in

Stel dat je meedoet aan de Mud Racers rally, doen verwacht je dat je wagen vies wordt. Daar ben je op ingesteld. Maar de herfst is niet voor iedereen iets waar je je zomaar op in kunt stellen. Deze natte en vieze periode zorgt voor extra veel vuil op de weg, die (uiteindelijk) op je velgen, wielkas of je lak terecht komt. Goede bescherming zorgt er echter voor dat je hier amper iets van merkt.

Wat heeft dit met de velgen te maken?

Je velgen zijn (als het goed is 😉 ) de enige delen van de auto die contact hebben met de weg. Daardoor staan ze in de frontlinie wanneer het gaat om het opvangen van al het nat dat op het wegdek ligt. (rottende) Bladeren, takken, roadkill, gras, olie, roet, rubber, diverse soorten vloeistoffen en chemicalien en nog meer viezigs ligt klaar om als een mist van viezigheid over je auto te vliegen. In de zomer periode is het vooral heel droog, waardoor al deze viezigheid zich beperkt tot stof dat in het rond waait. Maar in de herfst vormt het een mengsel van regen en vuil.

Hoe komt dit dan op mijn velgen?

De velgen kunnen draaien, zowel in de rondte als naar links en rechts (viva la stuurinrichting…). Daarnaast bevinden ze zich in een wielkas die slechts deels open is. Door de bewegingen die het wiel maakt ontstaat er turbulentie rondom de velg. Lucht wordt diverse richtingen op gezogen of geblaast. Wanneer de lucht al deze kanten op gaat, zuigt het de natte mist met zich mee. Daarbij komt ook nog eens dat de band op je velg over het wegdek rolt, en steeds regen met zich mee omhoog gooit. Als een soort centrifuge pikt het regenwater op en gooit dit door de wielkas heen. Een deel hiervan spuit ook naar achteren, tegen de onderkant van de auto en ook tegen de onderkant van de zijkant van de auto…
Het eindresultaat is dat de velgen, de wielkas, de ophanging en de onderkant van de zijkant van de auto helemaal bedekt wordt door deze ranzige spray.

En hoe helpt bescherming hierbij?

Laten we even voorop stellen dat bescherming NIET voorkomt dat het vies wordt! Er bestaat geen enkele bescherming op de wereld die kan voorkomen dat een oppervlak vies wordt. Zo werkt het gewoonweg niet. Wat bescherming WEL kan doen, is ervoor zorgen dat vuil zich niet kan hechten aan de ondergrond. Omdat het geen houvast kan krijgen komt het ook heel gemakkelijk los. Als je je velgen in de herfst ziet, zakt de moed je in de schoenen, maar met goede bescherming is alles weer net zo snel pico bello, als de regen van de wagen. Een veeg met shampoo en een washmitt maakt alles weer sprankelend schoon.

Welke bescherming moet ik hebben?

Het niveau van bescherming is ook een beetje afhankelijk van de tijd en moeite die je erin stopt. Je zou je velgen eens uitgebreid kunnen schoonmaken en kleien om vervolgens een sealant erop te sprayen. Of je kunt de velgen uitgebreid reinigen, decontamineren, kleien, polijsten en ontvetten om vervolgens een coating erop te zetten. De hoeveelheid werk die jij erin steekt geeft ook aan hoeveel maanden bescherming je eruit kunt halen.
In theorie kun je elke bescherming gebruiken. Elke wax, sealant of coating kan op een velg. Maaaaaarrrrr….. (dit is waar de kenners op zaten te wachten…) niet elke bescherming zal even lang meegaan. Sommige producten kunnen wat beter tegen de hitte die opbouwt in een velg, waardoor ze langer meegaan. Een gewone autowax zal misschien 1 á 2 maanden meegaan, maar een goede velgenwax kan wel 4 tot 6 maanden meegaan.
Een paar goede producten zouden zijn:
Dodo Juice Wheeler Sealer
Dodo Juice Future Armour
Dodo Juice Iron Gloss
Supernatural Infinity Coating
Supernatural Hybrid Nano

En na de winter dan?

Zodra het weer wat zachter wordt is het een goed idee om de auto een opknapper te geven. De auto heeft dan een lange, vieze periode gehad en kan een beetje extra aandacht goed gebruiken. Dit geldt overigens ook voor motoren, quads, caravans en praktisch ieder voertuig op de weg.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp