Wat heeft Dodo Juice Future Armour precies te bieden

Wat heeft Dodo Juice Future Armour precies te bieden

In juli 2015 kwam Dodo Juice met een product op de markt dat veel processen zou veranderen: Dodo Juice Future Armour. Een product dat makkelijker was om aan te brengen, beter presteerde, meer veelzijdig was en ook nog eens goedkoper dan een groot deel van de concurrentie. Revolutionair, maar in welk opzicht?

Pré 2015 producten

Laten we even teruggaan naar 2014, of elk ander moment voor juli 2015. Er waren toen grotendeels 3 categoriën in bescherming (net zoals nu). Daarvan was de volgorde: wax (makkelijk maar minder standtijd), sealant (beter bescherming maar lastig te verwerken) en coatings (uitstekende prestaties maar erg lastig). Vooral categorie 2 was een lastige, sealants. Het waren producten die vrij goede prestaties gaven, maar de verwerking kon weleens hoofdpijn geven. Voor winkeliers was het vooral lastig omdat veel klanten fouten maakte in de verwerking waardoor ze gingen klagen over vlekken, strepen, slechte prestaties etc. Daar ging snel verandering in komen.

Dodo Juice Future Armour is the …. Future…

Sealants van vroeger stonden erom bekend dat ze veel voorbereiding kostten, aardig wat kennis en techniek vereisten in de verwerking en niet altijd de meest vlekkeloze resultaten gaven. Daarbij waren je doeken en applicator pads lastig schoon te maken achteraf, of soms zelfs onbruikbaar. Kortom, het was doorgaan een hoop gedoe. Als je dan besefte dat een coating maar ietsje lastiger was, maar wel een jaar langer bleef zitten… dan was de keus snel gemaakt. Maar wat nou als je een product kon maken met de eigenschappen en prestaties van een sealant, met het gemak dat nog beter is dan die van wax? Dan zou je toch een gat in de markt hebben?
Nu, ruim 5 jaar later weten we antwoord op die vraag: hell yeah!

Dodo Juice Future Armour droog gebruiken

De meest bekende manier van verwerking is het door gebruiken. Dit houdt in dat de ondergrond droog en schoon is en je geen water toevoegt tijdens de verwerking van het product. Deze verwerking geeft de hoogste beschermingsduur (=standtijd), maar kost ietsje meer tijd om te doen. Hiervoor volg je dit stappenplan:

 1. Zorg dat de ondergrond hartstikke schoon is. Kleien en lichtjes polijsten heeft de voorkeur
 2. Spuit wat Future Armour op een microvezel doek
 3. Wrijf het product over het oppervlak met de doek (je zult hooguit een vochtige waas zien waar je geweest bent). Het is geen enkel probleem om enkele keren over hetzelfde stuk te gaan. Je kunt gerust rubbers, plastic, glas en andere materialen raken. Maar doe niet meer dan 1 paneel per keer!
 4. Pak nu een andere, schone microvezel doek en wrijf daarmee direct het paneel weer droog (dus niet wachten!). Kijk nog eens goed in het licht of je alles gehad hebt.
 5. Ga nu naar het volgende paneel en begin weer bij stap 2 tot je de hele auto gehad hebt.

*Tip: gaat het iets te snel voor je? Is dit nieuw voor je? Schenk dan 100ml Future Armour in een lege (schone) fles en die er 100ml water bij. Hierdoor is het product nog makkelijker te verwerken en droogt het een stuk minder snel waardoor je meer tijd hebt om alles te doen. 100ml moet ruimschoots voldoende zijn voor een hele auto.

Microvezel doeken

Future Armour nat en/of als drooghulp gebruiken

Future Armour laat zich uitstekend mengen met water en heeft vrijwel direct effect op de waterafstotendheid. Hierdoor kun je gebruiken als een drooghulp terwijl je tegelijkertijd een nieuw laagje bescherming aanbrengt. Dit is een hele snelle manier van bescherming aanbrengen, maar de beschermingsduur zal wel ietsje minder zijn dan bij het droog aanbrengen.

 1. Was de auto zoals je normaal gesproken doet. 2 emmers, goede autoshampoo, washmitt en uiteindelijk goed afspoelen
 2. Droog de auto NIET af, maar pak je fles Dood Juice Future Armour en besproei de auto. Let op: het is verleidelijk om heel veel te gebruiken, maar besef je dat je straks het product uit gaat smeren. 2 pufjes van de spraykop is voldoende voor de hele motorkap
 3. Als je de hele auto hebt gedaan, pak je je droogdoek en ga je de auto eerst vluchtig afdrogen. Begin bij de zijkanten (de verticale delen) en wrijf eerst alles goed rond. Je ziet nu al verandering in het gedrag van het water. Doe de horizontale delen als laatste. Pak nu een andere droogdoek en werk de laatste hoekjes, randjes en details bij
 4. Als de auto helemaal droog is kun je nog een rondje om de auto lopen waarbij je goed in het licht kijkt of alles streeploos droog en perfect is

De hogedrukreiniger gebruiken met Dodo Juice Future Armour

Je dacht zeker dat we klaar waren? Nope… Er zou weinig revolutionair zijn aan dit product als we het hierbij zouden laten. Future Armour kun je namelijk ook heel goed (en vooral makkelijk) gebruiken via de hogedruk reiniger. Het grote voordeel hiervan is dat je het wegspuit, waarbij het zichzelf verspreid. Even wat pufjes, even naspuiten en je bent klaar.

 1. Was de auto zoals je altijd doet met je 2 emmers, autoshampoo, washmitt en het goed afspoelen
 2. Pak nu je fles Dodo Juice Future Armour en besproei de auto, ook hierbij let je erop dat je niet absurd veel gebruikt. Reken ongeveer op 1 puf per deur, 2 pufjes per motorkap. Begin daarmee en gebruik alleen meer als je zeker weet wat je doet. Reken op ongeveer 15 tot 20 pufjes voor een gemiddelde auto. Je hoeft niet bang te zijn dat je glas, plastic of rubber raakt
 3. Pak nu meteen je hogedruk reiniger en spuit het product van je lak af. Begin bovenaan en werk naar beneden. Je moet overal geweest zijn. Je zult nu onmiddelijk zien dat het water zich heel anders gedraagt
 4. Nu kun je de auto afdrogen zoals je normaal gesproken doet

Er is ook nog een experimentele wijze die wij wel noemen, maar NIET aanraden. Als je gaat Googlen lees je er vast meer over, dus wij vertellen er liever iets over in plaats van dat mensen zelf gaan experimenteren. Maar houdt in gedachte dat de fabrikant deze methode NIET aanraadt!!
Je kunt Future Armour ook via een snowfoam gun aanbrengen. Hiermee sproei je het over de auto en spuit je het vrijwel meteen weer af. Hiervoor doe je 200ml future armour in je foamgun fles, samen met 200ml water. Vervolgens zet je je foamgun op maximaal productverbruik en een brede straal. Je zult amper tot geen schuim krijgen, maar je ziet wel aan het gedrag van het water dat het product zijn ding gaat doen. Spoel de auto direct uitgebreid af zodra je de hele wagen gehad hebt.

Auto wassen

Future Armour op glas, plastic, rubber en andere materialen

Je kunt Dodo Juice Future Armour gerust gebruiken op allerlei andere materialen. Op glas is de beschermingsduur beperkt, op plastic duurt het al wat langer en op rubber doet het eigenlijk amper tot niks. Future Armour geeft geen vlekken op deze materialen en kan zelfs gebruikt worden in het interieur. Eigenlijk zijn er maar 2 regels voor dit product: laat het NIET opdrogen en werk NOOIT in de brandende zomerzon! Als je twijfelt of het wel of niet gaat opdrogen, dan kun je ook paneel voor paneel te werk gaan. Dat kan bijna niet mis gaan.
Future Armour is ontwikkeld om veelzijdig en makkelijker te zijn, dus met slechts 2 regels voldoet het ruimschoots aan die wensen. Zelfs een wax aanbrengen kost je meer tijd en moeite.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×