Winkelwagen
5 dingen die jij wil weten over Klin Korea microvezeldoeken

5 dingen die jij wil weten over Klin Korea microvezeldoeken

Klin Korea is één van de leidende fabrikanten in microvezeldoeken voor het autodetailen. Met een breed aanbod en uitstekende kwaliteit voor een nette prijs heeft het merk een stempel gezet in de wereld van professioneel autodetailen. Hier zijn 5 dingen die jij over Klin Korea wil weten!

1. Andere gebruiken ook Klin Korea

Hyuk Sung Corporation is het moederbedrijf achter enkele verschillende producten waaronder ook Klin Korea. Dit enorme Koreaanse bedrijf werkt nauw samen met Hyundai, Kia, VW, Samsung, LG en zo’n 50 andere grote fabrikanten. Niet alleen maakt het bedrijf de doeken voor hun merk Klin Korea, maar diverse andere merken laten hun doeken maken door Hyuk Sung. Het is dus goed mogelijk dat jij al een keer een doek van Hyuk Sung in je handen hebt gehad, alleen zat er dan een ander merk-labeltje op. Klin Korea is hun enige merk microvezeldoeken dat speciaal ontwikkeld wordt voor de auto-detailing industrie.

2. Klin Korea voldoet aan CCS

Binnen bepaalde industrieën zijn zogenaamde microbiële vereisten van toepassing. Hiervoor gelden de Contaminent Control System eisen, wat afgekort is naar CCS. Het doel hiervan is om op gecontroleerde wijze om te gaan met microbiële substanties en situaties. De doeken die Klin Korea maakt zijn één van de weinige die zo goed zijn dat ze bijna allemaal voldoen aan de eisen van de CCS. Je zou bijna kunnen zeggen dat deze doeken van laboratorium-kwaliteit zijn!

3. Minder product met Glass Shine HD

Glass Shine is één van de doeken die Klin Korea maakt en deze gele doek heeft een speciale coating waardoor een pufje water al voldoende is om een uitstekende resultaat te krijgen op glas. In veel gevallen is het niet eens nodig om een glasreiniger te gebruiken. De stof is ruw genoeg om vuil en vet los te trekken, maar ook zacht genoeg om veilig te zijn voor elk oppervlak. Minder product gebruiken betekent natuurlijk dat het beter is voor het milieu en voor je portemonnee. Win-win ;).

Klin Korea

4. De Drying Duo Large is zoooooo dorstig

De Drying Duo Large is wellicht de meest populaire doek van Klin Korea. Deze grote droogdoek bestaat eigenlijk uit 2 zeer dorstige doeken met de zogenaamde lange “twisted loop” vezels. Omdat de vezels gedraaid zijn lijken ze minder lang dan ze werkelijk zijn (denk maar aan kroeshaar, en hoe lang dit wordt als het stijl is). Langere vezels geven meer oppervlakte om water in op te nemen. En dat merk je! met zo’n 1600 gsm aan speciaal ontworpen microvezels slurpt de Drying Duo genoeg water op om een bestelbus kurkdroog te maken. En zelfs als je klaar bent komt er nog steeds geen druppel los.

5. Voor elk hoekje een doekje

Microvezeldoeken bestaan uit speciale vezels die ontworpen en gevormd worden om aan een bepaalde eis te voldoen. Sommige doeken nemen water heel goed op, andere houden vuil extra goed vast, weer andere nemen stof heel goed op en sommige zijn speciaal gemaakt voor olie-achtige vloeistoffen. Zo kun je in principe voor elke taak een aparte doek maken waarvan de vezel optimaal ontworpen zijn voor dat doeleinde. Dat is dan ook precies wat Klin Korea doet! Met speciale droogdoeken, wax-uitpoets doeken, polijst afneem doeken, glasdoeken, doeken voor de motorruimtes en nog veel meer. Zo haal jij het maximale uit je doeken en je werk. Er zijn weinig fabrikanten die zoveel verschillende doeken bieden die optimaal ontworpen zijn voor zoveel verschillen klusjes.

Kwaliteit van Klin uit Korea

Er is een reden waarom je de laatste tijd steeds meer doeken ziet die lijken op die van Klin Korea, omdat ze heel erg goed zijn. Andere fabrikanten hebben ook ontdekt hoe groot het verschil is en proberen nu hun klanten terug te winnen door hetzelfde aan te bieden. Wat je 5 jaar geleden al bij Klin Korea kun krijgen, kun je nu pas bij de andere merken vinden. Je merkt bovendien pas echt waar de grote heibel over gaat tot je zelf een doek hebt geprobeerd. Zodra je gevoeld hebt hoe een kwalitatieve doek van een professionele fabrikant voelt, dan begrijp je pas hoe groot het gat is tussen jouw oude doeken en deze nieuwe generatie microvezeldoeken.
Dat wil overigens niet zeggen dat die andere merken slecht zijn, maar er is altijd baas boven baas.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp