Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Dodo Juice REFRESH - nieuwe look, nieuwe producten

Dodo Juice REFRESH – nieuwe look, nieuwe producten

Waarom de keus voor Dodo Juice REFRESH

Dodo Juice is in 2007 opgericht, zo’n 14 jaar geleden. In deze tijd is het merk uitgegroeid van 8 potjes wax, naar ruim 150 producten in heel veel verschillende categorieën. Als koploper heeft Dodo Juice altijd een grote focus gehad op kwaliteit, gebruiksgemak en vooral een compleet eigentijds uiterlijk. Dodo Juice wil uniek en speciaal zijn, zowel in prestaties als in de funky labels. In 14 jaar heeft het merk zich dan ook vastgezet als een premium merk met een funky en uniek design. Helaas heeft dit ook de lijn vervaagd met de goedkopere merken wiens prestaties veel te wensen overlaten. Maar dat gaat veranderen!
Desondanks heeft Dodo Juice in 14 jaar tijd nauwelijks iets aan de prijzen gedaan. Het potjes wax van 30ml dat in 2007 6.95 pond kostte, kost nu 7.25 pond. Met een gemiddelde inflatie van 1,5% had dat potje uit 2007 nu 8.56 pond (€ 10.14) moeten kostten. In de afgelopen 14 jaar is er ontzettend veel veranderd in de wereld van autodetailen. Nieuwe technieken, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe producten, nieuwe concurrenten etc.etc. En alhoewel Dodo Juice zich altijd heeft weten te redden, is het tijd om opnieuw uitgevonden te worden. Het werd hoog tijd voor Dodo Juice 2.0 oftewel: Dodo Juice Refresh.

Wat houdt Dodo Juice REFRESH in?

Dodo Juice Refresh geeft een totaal nieuw aanbod in een nieuwe jasje. Het is de allergrootste make-over die het merk in 14 jaar tijd heeft gehad. Nieuwe designs voor de labels, nieuwe producten, verbeterde recepten, nieuwe verpakkingen maar nog altijd met de vertrouwde kwaliteit van Dodo Juice zoals we die kennen. Met deze nieuwe aanpak plaatst Dodo Juice zich stevig in de grond als een premium marktleider die in elk segment de lat hoog legt. Er is opnieuw gekeken naar de behoefte van de markt en alles waar geen plek voor was is uit het assortiment gegooid. Producten die nog ontbraken zijn toegevoegd en alle producten zijn volledig van de grond af opnieuw opgebouwd. Dit geeft als resultaat dat Dodo Juice een zeer gericht assortiment kan bieden waarin elke handeling en stap in het autodetailen wordt vertegenwoordigd.

Een voorbeeld van het verschil

Wat is er nieuw aan Dodo Juice REFRESH

Het “oude” assortiment van producten telde ongeveer 160 unieke producten (inclusief merchandise en posters), welke onderverdeeld waren in 3 groepen: Basics of Bling, Dodo Juice en Supernatural. Basics of Bling is het instapmerk waarbij de producten extra simpel zijn in gebruik met redelijke prestaties. Dodo Juice is daarna het middensegment dat al iets geavanceerder was. Supernatural is het no-nonsense merk waarbij de focus puur ligt op prestaties. In het geheel bevatte Dodo Juice flessen, potjes, machines, doeken, shirts, sleutelhangers, polijstpads en nog ontzettend veel meer.
Het nieuwe assortiment Is ingekort tot ongeveer 58 unieke producten in verschillende formaten. Opvallend hierbij is dat aardig wat kleine verpakkingen (100ml en 250ml) verdwenen zijn en er juist wat meer ruimte is gekomen voor grotere verpakkingen (1000ml en 5000ml). De standaard 500ml blijft voor de meeste producten gewoon hetzelfde. Voor producten in een pot worden voornamelijk 2 maten aangehouden: 150ml en 30ml. Overige gewichten (zoals in gram) wordt verdeeld in 50g of 100g.
Het merk Supernatural blijft een aparte tak van Dodo Juice, maar Basics of Bling verdwijnt volledig.

Wat houdt dit in voor Car Care Nederland?

Voordat het nieuwe assortiment volledig opgenomen is moet eerst de oude voorraad verkocht zijn. Gedurende de komende maanden zal het nieuwe assortiment van Dodo Juice stapje voor stapjes in onze shop worden opgenomen. Wij hebben ons door de jaren heen gericht op de hardlopende producten, waarvan redelijk veel producten blijven bestaan. Hierbij is eigenlijk het nieuwe label de grootste verandering. Hier en daar zullen ook nieuwe producten verschijnen welke “gaten” in het aanbod opvullen.
Het is op dit moment nog niet zeker of het nodig is om het volledige assortiment van Dodo Juice in onze webshop op te nemen. Het “oude” assortiment bestond uit ongeveer 160 unieke producten, waarvan minder dan de helft ook daadwerkelijk (regelmatig) verkocht. Uiteraard luisteren wij wel goed naar de wensen van onze klanten en passen daar het aanbod op aan.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Dodo Juice REFRESH

Dodo Juice Refresh is de grootste verandering die Dodo Juice in 14 jaar tijd heeft ondergaan, waarbij het complete merk vanaf de grond af opnieuw is opgebouwd. Het zal waarschijnlijk nog vele jaren duren voordat het nodig is om hier aanpassingen in te maken. Het nieuwe assortiment is gericht op de markt van NU, maar ook met een scherp oog op de ontwikkelingen van morgen. Hierdoor is het makkelijker voor Dodo Juice om – in zijn nieuwe vorm – mee te groeien met de markt. Gedurende de jaren kunnen er enkele producten verdwijnen of juist bij komen, maar dit is afhankelijk van de markt.

Ik wil iets nieuws, maar dat staat nog niet op de shop

Dat is geen probleem. Stuur ons snel een bericht via mail of Whatsapp en we kijken samen even wat we voor je kunnen doen. Soms is een nieuwe product al onderweg naar ons, maar hebben we het nog niet online gezet, andere keren kunnen we samen kijken of we het speciaal voor jou bestellen. Wat je vraag ook is, geef ons een seintje en we kijken samen naar de mogelijkheden. Houdt er wel rekening mee dat de levertijd soms wat langer is wanneer je een product wil bestellen dat nog niet op de shop staat.

Dodo Juice producten

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp