Klin Korea doeken, microfiber droogdoeken opnieuw uitgevonden

Klin Korea is de naam van de fabrikant van droogdoeken die momenteel de detailing wereld overstormen. De naam wordt ook weleens geschreven als “Kl!n Korea”. Deze Koreaanse fabrikant heeft de microvezel doek nieuw leven ingeblazen en de Nederlandse detailers hebben inmiddels ontdekt hoe goed deze doeken zijn. In deze wekelijkse blog leggen we graag uit waar we het nou over hebben.

Microvezel vs microvezel

Je zou denken dat de ene microvezeldoek hetzelfde is als de andere, maar niets is minder waar. Wil je dit zelf ontdekken, koop dan eens een willekeurige microvezeldoek bij de Action (liefst de goedkoopste) en vergelijk die eens met een professionele droogdoek die een echte detailer gebruikt. Het duurt niet lang om te zien hoe enorm het verschil kan zijn.
Een microvezeldoek (ook wel microfiber genoemd) is gemaakt van een vezel die door een ingewikkeld proces en een nog ingewikkeldere machine een specifieke vorm heeft gekregen. Deze zeer specifieke vorm zorgt ervoor dat de vezel bepaalde eigenschappen heeft. Dit kan varieren van meer absorbtie vermogen tot grovere structuur zonder flexibiliteit te verliezen. De fabrikant kan op deze manier doeken ontwerpen die uitmuntend preseteren op bepaalde gebieden. De massa productie van deze doeken helpt om de productiekosten acceptabel te houden. Klin Korea is een van de fabrikanten die een zeer gunstige balans heeft weten te vinden tussen kosten en kwaliteit door het ontwerp van de vezel opnieuw te bekijken en nieuw leven in te blazen.

Verschil tussen een droogdoek en een thee-/handdoekdoek

Het effect van een microvezeldoek kan snel duidelijk worden nadat je het vergelijkt met een “slechte” doek. De theedoek of de handdoek worden vaak gebruikt bij het afdrogen van de auto, maar dit zijn hele ruwe vezels die opvallend slecht zijn voor de taak die ze moeten uitvoeren. Het nadeel is vooral dat de vezel van een theedoek (of handdoek) vooral ontworpen is om kosteneffectief te zijn, en niet uitmuntend in het opnemen van vocht of het verwijderen van vuil. De ronde vezel van katoen duwt vuil voor zich uit, terwijl de gevormde vezel van microvezel bepaalde inkepingen bevat waar het vuil in kan trekken, waardoor het niet meer over het oppervlak schuift.
Je kunt dit ook zelf testen:

  • Veeg je aanrecht schoon
  • Strooi een heel dun laagje koffiepoeder (cacaopoeder kan ook) over het aanrecht
  • Veeg het aanrecht in 1 lijn rustig schoon met een theedoek (druk is niet nodig)
  • Draai je doek om en kijk waar het poeder zit

Je zult zien met deze test dat al het poeder helemaal voorin de doek zit. De katoenen vezel heeft het poeder eigenlijk voor zich uit geduwt als een soort sneeuwschuiver, veruit de meeste verkleuring zit dus op 1 plek in de doek. Bedenk eens wat dit zou doen met scherpe zandkorreltjes die op je lak liggen en op die manier over je lak geveegd worden. “Strepen trekken” noemen detailers dat.
Herhaal nu de test eens met een goede microvezel doek, vooral een Klin Korea microvezeldoek. En het verschil is direct duidelijk. Het poeder zit verder verspreid over de doek en wordt dus verdeeld over een groter gebied van vezels. Hierdoor kan het poeder in de vezel getrokken worden en schuift het niet over het oppervlak meer.

Klin Korea (droog) doeken

Klin Korea heeft als fabrikant van deze materialen uitgebreide ervaring. Ze zitten al vele jaren in de schoonmaakbranche waar ze geruime tijd reputatie opgebouwd hebben als leverancier van professionele schoonmaakproducten. Sinds een paar jaar zit Klin Korea ook in de autobranche. De opgedane kennis, hun inkoopkracht en de fabricagemogelijkheden zorgen ervoor dat Klin Korea de mogelijkheden heeft om op grote schaal microfiber doeken te maken van uitzonderlijke kwaliteit, terwijl de prijs schappelijk gehouden wordt. Hun expertise in het veld van microvezels heeft er toe geleid dat ze vezels kunnen ontwerpen die gericht zijn op specifieke taken en daar dan ook een hoofdrol in nemen.
Microvezeldoeken van Klin Korea kies je omdat je iets nieuws wil, omdat je iets goeds wil en omdat je niet teveel wil betalen voor een product dat de rest achter zich laat. Of het nou gaat om drogen, uitpoetsen, wax afnemen, glas schoonmaken of juist grove werkzaamheden, Klin Korea heeft er een oplossing voor.

Klin Korea en andere microvezeldoeken

Er zijn enkele andere fabrikanten voor microfiber doeken in de wereld, en veel verschillende merken maken daar gebruik van. Zo hebben wij microfiberdoeken van Dodo Juice, van onze eigen fabrikant en kunnen we doeken bestellen bij enkele andere merken zoals Bouncer’s en ODK. Deze doeken zijn alles behalve slecht, want in vergelijking met de oude theedoek (of het versleten T-shirt) is de microvezeldoek nog steeds veel beter voor je lak. Dus deze doeken zijn nog altijd een uitstekende keuze. Echter hebben wij gemerkt dat de Klin Korea doeken vaak net ietsje beter presteren bij specifieke taken. Zo zul je niet makkelijk een betere velgendoek vinden dan de Klin Korea Green Monster, en ook geen betere glasdoek dan de Klin Korea Glass Shine. Combineer je deze doeken met een goed reinigingsmiddel, dan heb je een combinatie van het zwaarste en vervelendste werk een fluitje van een cent maakt. Het zal nog nooit zo simpel zijn geweest om die grijze en grauwe velgen weer blinkend schoon te krijgen. Ben je klaar met wassen? Pak dan de Klin Korea Drying Duo om met 1 doek de hele wagen kurkdroog te krijgen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Wil je meer lezen over Microfibers? DetailingWiki – What are microfibers.

Klin Korea

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×