ODK Wax producten

ODK Wax producten

Wat ooit jaren geleden begon als een hobby-project, staat nu bekend als een internationaal merk van professionele detailing-producten met een netwerk aan internationale distributeurs en verkopers. ODK Wax is lang geleden begonnen toen Dan Priestley forum-topics van Ben 'Rubbishboy's' Boulton tegenkwam (de man achter Dodo Juice Rubbishboy Original Edition) en van Jay 'Bouncer's' Sultan (de man achter Bouncer's Wax, Dodo Juice #22 en Dodo Juice Satsuma Rock) tegenkwam. In deze topics toonde beide heren hun lange reis van het "home-brewen", de kunst van het zelf maken van een autowax in de eigen keuken. De basis ingredienten in een pan laten smelten is niet erg ingewikkeld, maar ervoor zorgen dat je een eindproduct krijgt dat minstens zo goed is als een commerciële wax bleek een flinke uitdaging. Na het grondig door spitten van deze topics begon Dan ideeën te krijgen voor zijn eigen formule.

Voor het ODK was

In 2012 besloot Dan aan de slag te gaan om zijn eigen creatief te maken. Talloze recepten, ideeën en probeersels passeerde de revue. Door actief een topic op DetailingWorld bij te houden over zijn ontdekkingsreis, konden al zijn fans direct zien wat voor nieuws er in de pijplijn zat. Dit leidde tot een kleine hype in de home-brew wereld. Een boost die er later voor zou zorgen dat ODK zijn wax onder de neus van enkele zeer gerespecteerde specialisten kon krijgen. Tientallen prototypes werden naar alle uithoeken van Europa gestuurd om uitgetest te worden in verschillende condities en situaties. Met elke wax werd de kwaliteit hoger. Ook Nederland kreeg een aandeel van prototypes (zoals onze vitrinekast toont). Uiteindelijk kreeg Dom Colbeck (mede-oprichter van Dodo Juice) een wax van Dan in z'n handen. Na een uitgebreide heen-en-weer van feedback en advies bereikte Dan een niveau waarin hij een autowas kon maken van professionele kwaliteit. Dodo Juice bood daarop aan om zijn beste recept uit te brengen via hun netwerk. Onder de IWL (Independent White Label) van Dodo Juice werd de Dodo Juice Chocwork Orange op de markt gebracht. En het succes was direct duidelijk.

ODK Wax in het begin

ODK is eigenlijk de afkorting van Obi-Dan Karnubi. Een bijnaam die Dan kreeg van pj Aass (mede-oprichter van Dodo Juice). De bijnaam bleef hangen en werd later afgekort voor het gemak. ODK veranderde langzaamaan naar ODK Wax omdat de focus van het merk destijds op wax-producten lag. Na de waanzinnige ontvangst van zijn wax via het netwerk van Dodo Juice ging Dan hard aan het werk om zijn merk en producten door te ontwikkelen. Wat zijn vruchten afwierp, de vraag naar zijn producten waren namelijk nog steeds stijgend. Binnen enkele jaren veranderde ODK Wax van een home-brew waxje uit de eigen keuken, naar een fabrikant van professionele autopoetsproducten die door heel Engeland gebruikt werden. Ook in het buitenland begon de vraag naar zijn handgemaakte producten groeien.

ODK Wax nu

Waar ODK Wax begon met een handvol wax producten, is dit inmiddels uitgegroeid naar een internationale speler die bekend staat om professionele autopoetsproducten welke 1-voor-1 met de hand gemaakt worden door de meester zelf. Tot in de laatste uurtjes worden de formules zorgvuldig uitgewerkt en de nieuwste ingredienten getest. Dit heeft geleid tot een assortiment van enkele shampoo's zoals Jet en Sublime, Quick detailers zoals Cabin en Entourage of cleaners zoals Rotate en Breakdown. Sinds kort is er zelfs een dressing genaamd Attire die rubbers en kunststof weer tot leven brengt en een snowfoam met de naam Arctic. Hier stopt de trein nog lang niet, Dan blijft dagelijks actief op de achtergrond met het testen en formuleren van nieuwe producten. Benieuwd wat die toekomst brengt? Blijf dan op de hoogte via Car Care Nederland.

ODK Wax en Car Care Nederland

Voordat Car Care Nederland gevormd werd, was onze directeur jarenlang actief als professioneel product-tester voor diverse merken, waaronder ook meerdere home-brewers. ODK Wax was hier 1 van. Al vanaf het vroege begin is Vincent betrokken geweest bij de ontwikkelingen van ODK, en heeft hij tientallen van de eerste prototypes getest en geholpen te bekritiseren. Ook in de laatste jaren waarin ODK een enorme transformatie en groei meemaakte bleef Vincent dicht bij ODK Wax. Omdat de groei naar ODK producten in Nederland niet kleiner werd, zocht Dan actief naar een distributeur en verkoper, de keus was uiteraard snel gemaakt en Car Care Nederland voert nu een selectie van het assortiment dat ODK Wax te bieden heeft.

ODK Wax en Bouncer's

In tegenstelling tot enkele van de grote namen uit de detailingwereld, heeft Dan van ODK een enorme passie voor absolute perfectie, wat uitstekend past bij het detailen. Behalve de groei van zijn merk ligt zijn focus dan ook vooral bij het maken van de beste producten voor zijn klanten, en wanneer dit gepaard kan gaan met een glimlach en een concurrent-collega, dan is dat een groot pluspunt. Zo heeft ODK al enkele keren samen met Jay Sultan van Bouncer's een Halloween special gemaakt. Ook voor het grootste car care evenement in Europa (Waxstock) wordt jaarlijks een unieke editie van een topproduct gemaakt. Op deze manier worden de handen ineens geslagen met (bevriende) concurrenten zodat er een product op de markt gebracht wordt dat de klanten (en fans) voorziet van een uitmuntend product en een hele grote glimlach. Schitterend als je commercie kunt combineren met het verspreiden van plezier voor de hobby. Een activiteit waar wij van Car Care Nederland volledig achter staan.
Helaas zal Car Care Nederland vanaf 2020 geen nieuwe voorraad van ODK meer in huis halen. De ontvangst van het Engelse merk op Nederlandse bodem maakt het niet rendabel om dit merk in de shop te houden. De grote vraag is nu, welk merk gaan we dan in huis halen?

ODK Wax op DetailingWiki

Net zoals alle grote merken is ODK Wax ook vertegenwoordigd op DetailingWiki. Wil je meer lezen of leren over dit interessante merk uit Engeland? Kijk dan eens naar het artikel op DetailingWiki.

ODK Wax

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen. Kom je er niet uit, of zoek je iets specifieks? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, wij doen dan het zoekwerk voor je.
Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×