Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Pro Detailer Magazine in Nederland

PVD Pro Detailer Magazine – meer dan goed leesvoer voor de echte detailer

Het Pro Detailer Magazine is een uitgave van PVD (Pro Valeters and Detailers) dat onderdeel is van de Winning Formula groep uit Engeland. Dit is de grootste branch-organisatie voor de professionele autopoetser in Engeland en waarschijnlijk ook van Europa. De organisatie bundelt zijn krachten vanuit diverse disciplines om de kennis en ervaring onderling beschikbaar te maken en zo een krachtig netwerk te vormen van kennis, vakmanschap, zakelijke contacten en bedrijfsvoering. Maar wat heeft dit nou te maken met het kwartaalijkse magazine?

Het Pro Detailer Magazine

Het Pro Detailer Magazine is het grootste magazine in Europa dat zich expliciet richt op de wereld van auto-detailing, car care en professioneel autopoetsen. Het Engelse blad is enkele jaren geleden gevormd nadat er veelvoudig gevraagd werd aan PVD om de gezamenlijke kennis te delen in handige documenten. De eerste opzet werd zo hartelijk ontvangen dat er direct gewerkt werd aan een uitgebreidere versie waar ook een ludiek tintje aan zat. Er werden wat interviews toegevoegd, product reviews gedaan en grote namen uit de industrie deelden hun kennis en ervaring in artikelen met uitgebreide foto’s erbij. Toen de bal begon te rollen kwamen er steeds meer ideeën en uiteindelijk werd het hele concept omgetoverd tot een magazine. Deze werd in een kleine oplage aangeboden op het jaarlijkse Waxstock in 2015. Dit is het grootste detailing/car care-gerelateerde evenement in Europa. Binnen een middag was het magazine uitverkocht met een lange lijst van backorders. De tweede druk van het magazine was vervolgens uitverkocht voordat de drukker klaar was met inpakken. Sindsdien is het Pro Detailer Magazine de wereld overgegaan en is het elk jaar vrijwel verdubbeld in publiek en oplage. Maar dat is pas een heel klein deel van wat het Pro Detailer Magazine te bieden heeft.

Wat heeft het Pro Detailer Magazine te bieden?

PVD (de kracht achter het Pro Detailer Magazine) is de grootste branche-organisatie in Engeland voor alles dat met autopoetsen te maken heeft. Hierdoor hebben ze een berg aan fabrikanten, detailers, autopoetsers en zelfs schadeherstellers op speeddial. Het certificeren, begeleiden, opleiden en aansturen van gecertificeerde detailers of verkopers loopt bijna geheel via PVD. De hoeveelheid kennis, vakmanschap en insider-kennis is dus enorm. Als fabrikant A een nieuw product in ontwikkeling heeft, weet PVD hier al van voordat het eerste label gedrukt is. Op deze manier kunnen alle leden van PVD voordeel halen uit deze gezamenlijke kennis die actief gedeeld wordt. Voor degene die echter geen professional is, was deze kennis voorheen onbereikbaar. Daarom is in 2015 het Pro Detailer Magazine in het leven geroepen. Het magazine staat bomvol met product testen, nieuwe technieken, interviews met grote fabrikanten, reviews van grote auto-shows en handige overzichten van nieuwe producten die gaan komen. Behalve een vakblad is het een vermakelijk magazine met humor, veel mooie glimmende bakken en een wereld aan kennis. Alle krachten van het PVD netwerk in 1 magazine. Op de website van Pro Detailers kun je lezen en zien hoe groot hun database van kennis inmiddels is geworden.

Het Pro Detailer Magazine in Nederland

Ook de Nederlander mag niet achterblijven als het gaat om genieten van deze wereld van kennis en inzicht. Er zijn veel hobbyisten die gretig op zoek zijn naar een bron van informatie en inzicht. Tot 2017 was dit een kostbare kwestie. Je kon het magazine alleen maar krijgen door het direct in Engeland bij PVD te bestellen, waarbij de verzendkosten torenhoog waren en je een week moest wachten op het fraaie boekje. Dat is gelukkig geschiedenis. Car Care Nederland heeft als distributeur van de Benelux het Pro Detailer Magazine naar Nederland gehaald. Het grootste magazine op het gebied van detailen, car care en autopoetsen is nu goed te krijgen voor een mooie prijs. Voor slechts € 6.95 krijg jij het magazine thuis gestuurd met gratis verzendkosten. Uiteraard mogen ook onze buren van België, Duitsland, Luxemburg en andere landen hier gretig gebruik van maken.

Pro Detailer Magazine on tour

Het bleef niet alleen bij het ontwikkelen van een magazine. Inmiddels is PVD ook begonnen met een webseries die de hele tak van autodetailing in Europa onder de loep neemt. De charismatische Bert Youell reist heel Europa af om detailers en fabrikanten te ontmoeten welke in een vermakelijke interview naar voren gebracht worden. Zo wordt de mooiste hobby ook digitaal in video vast gelegd. De hele series kan gevolgd worden via hun YouTube kanaal. Een voorbeeldje van de laatste aflevering zie je hieronder. Veel kijkplezier!

Pro Detailer Magazine in het Nederlands

Het Pro Detailer Magazine is momenteel alleen nog maar in het Engels te krijgen. Maar dit betekent niet dat een Nederlandse versie uitgesloten is. Sterker nog, als distributeur bekijken wij uitgebreid wat de mogelijkheden zijn om het magazine te vertalen naar het Nederlands. Dit zou een mooie primeur zijn, want wij zouden dan direct het eerste land zijn dat zijn eigen taal voor het populaire detailers magazine krijgt. Op dit moment is het dus nog niet zover, maar zeg nooit nooit. Samen met enkele goede vrienden uit het car care wereldje in Nederland wordt er gekeken wat we kunnen doen om het magazine te vertalen en direct ook wat meer van de Nederlandse autopoets wereld kunnen laten zien.
Wie weet, misschien mogen we straks het Nederlandse detailers magazine aanbieden.

Pro Detailer Magazine

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp