Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Wat is Waxstock 2019

Wat is Waxstock 2019

Waxstock is het grootste evenement dat puur om autodetailen gaat. Maar waar komt het vandaan? Wie zit erachter? En wat is nou de reden dat het gezien wordt als het mekka voor de doorgewinterde poetser? Waarom hoort Waxstock op je bucketlist?

Wat is Waxstock

Waxstock is het enige evenement in zijn soort. Er zijn veel evenementen die om auto’s draaien, ook zat evenementen die om autotuning draaien, maar er was nooit een evenement dat puur en alleen om autodetailen ging. Er is nog wel de Summer Detail Day van een concullega, maar daar kun je hooguit zien wat er nieuw is om vervolgens in hun shop datgene te bestellen. Dat is niet echt een evenement, maar een soort kraampjesmarkt waar je niks kunt kopen. Waxstock is de enige, en dat met een hoofdletter W. Want het evenement is groots! We praten hier niet om een kleine parkeerplaats die omgetoverd wordt tot open-lucht markt, of een verzameling tentjes op een grasveldje. We praten hier over een enorme evenementenhal (Ricoh Arena – Jaguar hal) waar tientallen stands te vinden zijn van fabrikanten, webshops, auto’s die ter display zijn, workshops, interview, leuke wedstrijdjes, inzamelacties en een spontane parkeerplaats die bomvol staat met geweldige wagens die tot in den treure gewassen, gepoetst en gepolijst zijn. Je leert hier de nieuwste technieken, ziet de nieuwste producten, ontmoet de meest gave types en ziet tot hoe ver detailen gevoerd kan worden. Als het autopoetsen in je bloed zit, dan is Waxstock jouw idee van hoe de hemel eruit zou zien.

De geschiedenis van Waxstock

Waxstock begon in 2014 als een kleinschalig evenement met zo’n 20 tot 30 stands en ongeveer 30 tot 35 verschillende merken. Uiteindelijk kwamen ongeveer 1000 man naar de allereerste uitvoering van Waxstock. Het begin was gemaakt. Er was zeer duidelijk interesse, maar sommige keken nog de kat uit de boom. Het kon groter, het kon beter en de mensen konden meer krijgen zonder meer te hoeven betalen. Waxstock 2015 was al meteen stap groter in een evenementenhal die 3000 man kon hebben, er waren meer merken, meer stands, meer showauto’s en er werd zelfs live muziek gespeeld. Uiteindelijk kwamen ongeveer 1500 mensen naar Waxstock 2015. 50% is mooi, maar het mooiste was dat men er steeds meer over begon te praten. Op diverse fora en social media kanalen zag je steeds vaker de vraag voorbij komen wanneer de volgende Waxstock zou zijn. Voor je het wist werd Waxstock een online rage waar men in september al naar begon te vragen.Inmiddels wordt Waxstock jaarlijks bezocht door zo’n 3000 tot 4000 bezoekers die een diepe passie hebben voor autodetailen. Er zijn bezoekers uit Engeland, maar ook uit Nederland, Duitsland, Spanje en zelfs een enkeling uit America, Australië of Azië. Tijdens de Arrive and Shine competitie staan er een kleine 100 showauto’s op de parkeerplaats waarvan een select groepje naar binnen gereden mag worden om daar aanschouwd te worden door de bezoekers. Hieruit wordt 1 winnaar gekozen. Dankzij de 60 tot 70 stands is er vrijwel geen enkel product te bedenken dat niet tijdens Waxstock te vinden is voor een onverslaanbare korting.

Wat is er bijzonder aan?

We zouden nu met een rij statistieken en tabellen kunnen komen om aan te tonen dat Waxstock de enige in zijn soort is, en hoeveel het gegroeid is. Maar veel belangrijker is de sfeer. Waxstock draait niet om de mooiste, de duurste of de meest bijzondere auto. Het draait ook niet om het merk dat het hardst kan schreeuwen of de showcar met de dikste subwoofer. Waxstock draait om de liefde voor autodetailen. Het nauwkeurig reinigen, herconditioneren en herstellen van elke piepklein oppervlak van de auto, tot er 1 groot geheel bereikt wordt dat nieuwer dan nieuw is. Op waxstock zie je jonge mensen, oude mensen, vrouwen, mannen, pubers, opa’s, zelfstandige detailer, hobbyisten, professionals met meerdere filialen, internationaal erkende guru’s en absolute nieuwkomers. Alles door elkaar, met elkaar en voor elkaar. Er worden gesprekken gevoerd over de meest uiteenlopende onderwerpen, er worden tips uitgedeeld en er wordt met heel veel interesse gestaard naar de showauto’s.
Wat is er bijzonder een Waxstock? Hoe gezellig het is. Hoe goed de sfeer is. Hoe iedereen dezelfde mindset heeft etc. Het is een verzameling van gelijkgestemde mensen die hun passie met liefde plezier delen. Een plek waar je eindelijk kunt vertellen hoe anaal jij bent in het schoon houden van je wagen, zonder dat iemand je raar aankijkt.

Waxstock 2019

Waxstock wordt jaarlijks gehouden. Dus ook in 2019. De nieuwe datum voor dit jaar staat vast op 21 juli. Het is elk jaar rond die tijd. Voor Waxstock 2019 zijn er wederom meer stands gekomen, een groter podia, meer presentaties, interviews en workshop met meer merken, meer auto’s en een grotere hal. Ook dit jaar zullen er op de parkeerplaats weer rond de honderd showauto’s staan die tot in de putjes geperfectioneerd zijn. Misschien niet allemaal de mooiste, maar zeker weten de schoonste.
Waxstock wordt overigens al een tijdje in de Ricoh Arena in Coventry gehouden, een grote evenementenhal waar letterlijk duizenden mensen in verdwaald kunnen raken.

Car Care Nederland en Waxstock

Car Care Nederland heeft zijn wortels als product tester. Nadat onze hobby uit de hand was gegroeid, gingen we producten testen voor fabrikanten. Eerst op kleine schaal, met simpele middelen en een klein Word-bestandje met feedback. Als snel kwamen er tools bij, meer auto’s bij en ontstonden er complete datasheets waar specificaties in genoteerd worden. Van een handjevol merken gingen we naar enkele tientallen merken die met regelmaat nieuwe prototypes sturen om te laten testen. Uit eigen initiatief bestellen we soms ook iets nieuws om te testen. Hierdoor hebben we hele goede contacten met heel veel fabrikanten in de Engelse detail-producten-wereld. Een bezoek aan Waxstock is ideaal om iedereen weer eens de hand te schudden en wat meer te leren over de laatste ontwikkelingen. De eerste paar jaren werden wij uitgenodigd als eregast om het evenement bij te wonen, aangezien we nu ook nog reseller of distributeur zijn van een paar bekende merken is het onderdeel van hun relatie-beheer om ons Waxstock bij te laten wonen. Voor Car Care Nederland is Waxstock dus een weekend vol vrienden, zakenrelaties, nieuwe producten, nieuwe technieken en uiteraard ook nieuwe contacten.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp