Waxstock, Europe's largest car care event

Waxstock, Europa’s grootste Car Care en detailing evenement

Er is altijd baas boven baas, en Waxstock is de baas der bazen. Als het allergrootste Car Care evenement in Europa heeft het geen gelijke, iets dat direct duidelijk wordt wanneer je Waxstock bezoekt. Car Care Nederland is sinds de allereerste editie een vaste bezoeker en kijkt er naar uit om deze zomer weer verslag te mogen geven van het geweldige evenement.

Wat is Waxstock?

Waxstock is uniek, en eigenlijk iets dat geen enkele detailer zou mogen missen. Waxstock is het enige evenement in de wereld van deze omvang dat volledig gericht is op Car Care, en niet op auto tuning. Het is bovendien het allergrootste evenement in Europa op het gebied van auto detailing en auto tuning. Enkel SEMA uit Amerika zou het kunnen winnen, alhoewel dit evenement vooral draait om de wilde wereld van auto's in het algemeen, en niet direct op detailing. Waxstock vindt elk jaar plaats in Engeland en huisvest vrijwel alle grote namen en merken onder 1 dak gedurende 1 dag. Tijdens het evenement worden workshops en interviews gegeven, zijn er meerdere wedstrijden en staat de enorme hal vol met diverse stands van grote en kleine fabrikanten uit de wereld van detailen. Als je wil weten wat er in Europa gebeurt, of staat te gebeuren op het gebied van detailen, dan is Waxstock the place to be. Nou ja, eigenlijk is de sfeer zo geweldig dat het sowieso the place to be is ;).

Overzicht van een klein deel van Waxstock
Overzicht van een klein deel van Waxstock

Waxstock kosten en locatie

Waxstock wordt altijd gehouden in Engeland in de zomer (meestal het laatste weekend van juli). De eerste 2 edities waren in de Peterborough Arena in Peterborough. De latere edities werden in de Ricoh Arena in Coventry gehouden om de grote hoeveelheid van bezoekers aan te kunnen. De prijs is zeer lichtjes gestegen in de laatste jaren, waar het evenement begon met een kaartje voor 12.50 GBP, wat inmiddels 15,00 GBP aan de deur is geworden. Er worden vaak ook nog speciale acties gedaan voor de eerste 300 kaarten. Soms worden er, naast de tickets, zelfs speciale acties op touw gezet met het aangrenzende hotel van Ricoh Arena. Ideaal voor internationale bezoekers.

De gedachte achter Waxstock

Waxstock is een initiatief van Dom Colbeck, pj Aass, John Hole en later enkele anderen. Na herhaaldelijk teleurgesteld te zijn door grote organisaties die een "detailing-evenement" wilden opzetten, besloten ze de handen in elkaar te steken en zelf een show op touw te zetten. Wat Waxstock uniek maakt, is dat het gericht is op de bezoeker. Men zou misschien meer geld kunnen vragen voor een stand, maar dan zouden de kleine merken niet mee kunnen doen. Er zou ook meer geld voor een kaartje gevraagd kunnen worden, maar dan zouden minder gasten geinteresseerd zijn. Waxstock evolueert aan de hand van de wensen en het gedrag van de klant. Ter voorbeeld: tijdens de eerste editie werd er de hele dag muziek gespeeld (mede door een live band), maar hier werd niet goed op gereageerd en dus werd dit idee geschrapt. Een ander voorbeeld is de realisatie dat de professionele detailers geen interesse hadden om mee te doen aan wedstrijden en shows, ze zijn immers al de hele week in touw om auto's in perfecte staat te brengen. De hobby-isten hadden hier echter wel interesse in. Als gevolg werden de wedstrijden aangepast en gericht op de hobby-isten en fanatiekelingen, en niet op de professionals.

Waxstock Koenigsegg Showcar
Waxstock Koenigsegg Showcar

De eerste editie van Waxstock

De eerste editie van Waxstock was een probeersel. Een test om te zien of hier animo voor was. Het was een show voor amateurs, professionals, fabrikanten en verkopers. Eigenlijk iedereen die interesse heeft in de wereld van car care. Ondanks dat het evenement in 2012 begon met een eerste "bescheiden" versie, werd het evenement direct bezocht door ruim 1000 bezoekers die zo'n 35 merken konden bezoeken. Dit gaf het team de aanzet om meer te maken van de tweede editie die meteen in 2013 werd gehouden.

Waxstock nu

Waxstock is in enkele jaren uitgegroeid tot het mekka voor de serieuze car care fanaat. Het evenement wordt bezocht door een kleine 5000 mensen, die zo'n 50 stands kunnen bezoeken waar fabrikanten en verkopers zij aan zij de wereld van detailing vertegenwoordigen. Daarnaasten worden wedstrijden georganiseerd zoals Best Finish, Best Works Vehicle, Car Club Winner, Detailing World Showdown en Best Older Car. Op het hoofdpodium worden de hele dag interviews, presentaties en workshops gegeven door enkele van de grootste namen uit de industrie. Denk hierbij aan Mike Philips, Kelly Harris, Bert Youell, Rupes, en The IDA. Op het eind van de dag worden de winnaars van de wedstrijden bekend gemaakt tijdens een grote prijsuitreiking. Zelfs de bezoekers geven dit mooi weer. Waar Waxstock bij de eerste editie voor 99% uit Engelsen bestond, komen er inmiddels honderden bezoekers uit alle streken van Europa. Enkele bezoekers komen zelfs elk jaar terug vanuit landen zoals Amerika, Australië, India, Japan en Brazilië.

Alles Car Care onder 1 dak

Waxstock is Car Care en detailen. En dat blijft het. Ze zouden misschien meer bezoekers kunnen trekken als ze zich meer zouden richten op auto's, maar dan zou het niet meer om detailen draaien. Bovendien zijn er al aardig wat auto-evenementen. Waxstock is daarbij ook uniek dat alle stands zelf mogen bepalen of ze presenteren, verkopen of alleen adviseren. Op deze manier kan elk bedrijf voor zichzelf bepalen wat het meest relevant is voor de bezoeker. In Europa zijn er meerdere merken actief in de wereld van detailen, en Waxstock biedt al deze merken onder 1 dak voor 1 dag lang. Een mooie gelegenheid om nieuwe producten te lanceren, speciale acties te doen, uitzonderlijke kortingen te geven of zelfs unieke producten live te maken. Van polijsten tot wassen, van leer herstellen tot lak-coatings. Als het car care of detailing is, dan vindt je het bij Waxstock.

Car Care Nederland en Waxstock

Al vanaf de eerste editie zijn wij trouw fan van Waxstock, met een grote wens dat het ooit overwaait naar Nederland. Het enige lichtelijk serieuze detailing-evenementje dat in Nederland gehouden wordt, is beperkt tot een paar fabrikanten, waardoor bezoekers amper een aanbod van producten of verkopers heeft. Ook dit jaar weer zullen wij aanwezig zijn op Waxstock om te zien en leren welke nieuwtjes er zijn in de wereld van detailen en car care. Zo kunnen wij na elk bezoek nieuwe kennis mee naar huis nemen die gebruikt wordt om voor jou de beste producten te vinden. Een standje hebben wij nog niet op Waxstock (zeg nooit nooit), maar we zijn hoe dan ook aanwezig!

Dodo Juice stand op Waxstock 2017
Dodo Juice stand op Waxstock 2017

Waxstock op DetailingWiki

Wil je meer lezen over het grootste detailing en car care evenement in de wereld, dan kun je op DetailingWiki een uitgebreid artikel vinden.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp