Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Pro Detailer Magazine Maand 2018

Wie is het Pro Detailer Magazine? Wij vertellen alles dat je er over wil weten

Wie is het Pro Detailer Magazine? Wat is de gedachte erachter? Hoe is het ontstaan? Wie zit erachter? Poeh…. zo’n gaaf tijdschrift roept zoveel vragen op… We zijn er even voor gaan zitten en hebben geprobeerd alle vragen te beantwoorden waarvan je nog niet eens wist dat je ze wou stellen. Duik samen met ons dieper in het Pro Detailer Magazine!

Wie is het Pro Detailer Magazine?

Dat is een beetje een lastige. Het Pro Detailer Magazine is grotendeels de uitvinding van Bert Youell van PVD. PVD (ook wel bekend als Pro Valeters and Detailers) is het bedrijf dat zowel een beroepsvereniging is alsook de fabrikant van het ProValets productassortiment. Als beroepvereniging biedt PVD een enorm netwerk van honderden detailers die hun kennis, ervaring en connecties met elkaar delen om op deze manier gezamelijk een sterke markt te ontwikkelen. Via PVD kan men cursussen volgen, advies krijgen over diverse bedrijfs-aspecten, juridisch advies inwinnen, klanten krijgen en algemene ondersteuning bij het uitvoeren van taken krijgen. Weet je een beetje wat de FNV doet? Dat is te vergelijken met wat PVD doet, maar dan voor de wereld van autopoetsers, detailers en valeters. Bert Youell besefte dat zijn vereniging een gigantische berg aan kennis bezit dat eigenlijk niet gedocumenteerd werd. Dat was zonde, en dus werd er ge-expirimenteerd met het vastleggen van deze kennis en het delen hiervan via een database van artikelen. Deze database groeide naar een soort nieuwsbrief die uiteindelijk ontpopte tot een geprinte uitgave. Voor men het wist was de vraag zo enorm dat een eerste uitgave werd gedrukt met 92 pagina’s inhoud. Het Pro Detailer Magazine was geboren en zou in de jaren erna gigantisch groeien.

Hoe is het detailing magazine ontstaan?

Enkele jaren geleden was het vak van autpoetser een vrij beroep waarin weinig houvast was. Er waren geen richtlijnen, er was geen overkoepelende organisatie die hulp kon bieden en de kennis van een ervaren persoon ging vaak verloren zodra deze met pensioen ging. De vereniging PVD hielp hier bij, maar had op dat moment nog geen idee hoe deze kennis het beste gedeeld kon worden. Zoals je hierboven al kon lezen begon het met een nieuwsbrief, die uitmonde tot een geprinte versie. Het Pro Detailer Magazine nr 1 was een concurrent van het matig-geschreven Wax’D magazine dat na 2 uitgaves een enorme flop bleek te zijn. Waar zij echter de plank mis sloegen, besloot PVD zijn krachten te bundelen en een professioneel tijdschrift neer te zetten. Het blad wordt grotendeels gefinancierd door de verkoop van voorgaande utigaves en dankzij advertenties. Hierdoor kan het magazine voor een zeer aantrekkelijk bedrag verkocht worden. Zo wordt de enorme berg van kennis die PVD bezit op een fantastische manier omgezet in leesvoer en informatie voor elke detailer of weekend-wasser.

Wat is de gedachte achter het grootste autopoets tijdschrift?

Er zijn veel mensen die hun auto graag netjes en schoon houden. De ene gaat hier wat verder in door dan de ander, maar men deelt de passie om van hun metalen monster een rijdende diamant te maken. Een wagen waar collega’s, vrienden en buren jaloers op zouden zijn. Een wagen om trots op te zijn! En die grote groep van mensen leert graag hoe ze hun doel beter en makkelijker bereiken. PVD doet dat met het Pro Detailer Magazine op een fantastische manier. Artikelen worden grotendeels geschreven door professionele vakmannen, fabrikanten en professionele producttesters die al vele jaren in deze wereld meedraaien. Zo wordt de kennis direct van de vakman op papier gezet en doorgegeven aan de lezers. Iedereen kan profiteren van de kennis die de diehard detailers in huis hebben. Ben je bang dat dit op een saaie manier wordt gedaan? Kijk dan nog maar eens bij de plaatjes die in onze webshop staan. De artikelen zijn voorzien van foto’s, uitleg, grafische bijlages en hier en daar een grappige notitie. Enwanneer je genoeg hebt van de technische verhalen, dan zijn er reviews, verslagen van evenementen en meetings en grappige interviews om te lezen. Zelfs voor degene die niet graag leest is er genoeg te beleven, want het blad staat vol met foto’s.

Wat vindt ik terug in het detailing tijdschrift?

Net zoals veel tijdschriften is afwisseling belangrijk. En dat weten ze bij PVD heel goed! Voor hen die graag een technisch artikel lezen zijn er productreviews te vinden waar de kleinste details worden besproken met lastige technische termen erin. Maar ook voor diegene die gewoon graag foto’s kijkt van dikke, getunede wagens met een absurde glans zijn er verslagen van evenementen en meetings te zien. Wil je graag weten welke dressing nou het beste is? Of welke shampoo het beste schoon maakt? Blader even door naar de megatest en lees alles over het vergelijken van diverse producten.

Ik wil als eerste elke uitgave ontvangen, hoe doe ik dat?

Ons goed in de gaten houden natuurlijk ;). Maar daarnaast kun je ook een bundel kopen waarbij je automatisch een magazine ontvangt. Een voorbeeld hiervan is de 2018 bundel. Nummer 7 krijg je meteen opgestuurd, nr 8 (komt uit in december) wordt automatisch verstuurd zodra deze bij ons binnen is. Zodra er iets meer bekend is over 2019, wordt er natuurlijk ook een bundel aangemaakt voor de magazines die in 2019 worden gepubliceerd.

Ok, ik ben niet zo’n fanatieke lezer, waarom zou ik dit magazine willen?

Serieus? Heb je de covers weleens gezien? Kijk jij graag je ogen uit als je op een meeting, beurs of evenement bent? Dan ga jij je niet vervelen met het Pro Detailer Magazine onder je neus. Het blad staat vol met foto’s van te gekke wagens, nieuwe technieken en fantastische producten. Zelfs zonder een woord te lezen kun je je hart ophalen aan de vette bakken die haarscherp gefotografeerd zijn. En als je dacht dat jouw auto er goed bij stond, dan moet je deze wagens eens goed bekijken. Sommige zijn tot in de kleinste details geperfectioneerd. Een waar lust voor het oog.

Ik ben detailers/autopoetser of ik heb een webshop en ik wil eigenlijk graag ook het Pro Detailer Magazine verkopen

Tof! Dat horen we graag. We willen graag de hele wereld kennis laten maken met de wereld van professioneel autopoetsen, en wij kunnen elke helpende hand gebruiken. Stuur ons even een mailtje en we laten je graag weten wat de interessante marges zijn om het magazine bij jou in de (digitale) schappen te leggen.

Pro Detailer Magazine

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp