DetailingWiki.org

DetailingWiki en Car Care Nederland

DetailingWiki is een project dat deels door de oprichter van Car Care Nederland is opgezet. Car Care Nederland is daarnaast actief sponsor van het Wiki-achtige project. DetailingWiki draait om het gratis verspreiden en delen van kennis omtrent auto poetsen, autowassen en/of autodetailing.

The DetailingWiki project

The DetailingWiki Project is gestart tegen het einde van 2015. Een collectie van vrienden die elkaar had leren kennen dankzij hun gedeelde passie voor de wetenschap achter Car Care, kwam samen in een Facebookgroep om gezamenlijk diverse punten te bespreken die populair waren in de wereld van detailen. Enkele van de eerste onderwerpen waren het functioneren van wax, de werking van een vliegroest-verwijderaar en de theorie achter snowfoam. Uiteindelijk mondde deze discussie uit in het verzamelen van de punten waar men overeengekomen was. Deze samenvattingen zouden uiteindelijk de eerste artikelen vormen voor DetailingWiki.

DetailingWiki.org logo
DetailingWiki.org logo

DetailingWiki’s missie en doel

Net zoals het wereldbekende Wikipedia, is het de bedoeling van DetailingWiki om kennis te verzamelen, samen te vatten en gratis te delen in een overzichtelijke database. Hier kan men artikelen doorlezen om meer te leren over bepaalde zaken. Daarnaast is het ook mogelijk om via bepaalde trefwoorden naar andere artikelen te surfen. Mocht je iets niet kunnen vinden, dan kan een verzoek ingediend worden voor een bepaald artikel. Door DetailingWiki worden geen commerciële acties gedaan, er worden geen fabrikanten naar voren gehaald in ruil voor goederen en er wordt niet gedaan aan sponsoring met producten, diensten of andere activiteiten die invloed kunnen hebben op de objectiviteit.

Car Care Nederland en DetailingWiki

De oprichter van Car Care Nederland – Vincent van Rooij – is tevens 1 van de originele leden die met The DetailingWiki Project begon. Deze groep is (op 1 lid na) nog steeds compleet. Wat begon tussen 3 goede vrienden is inmiddels een groep van 5 schrijvers en enkele editors. Daarnaast zijn er nog diverse leden die parttime meedenken over topics, feedback geven over de ontwikkeling en begeleiden in het onderhoud van de website. Iedereen doet dit op vrijwillige basis. De kosten voor het opzetten en onderhouden van de website wordt sinds 2017 gedaan door Car Care Nederland. Wij zijn als liefhebbers van autowassen van mening dat dit soort projecten bijdragen aan de kennis en het plezier van autodetailen. In de toekomst hopen we meer van dit soort initiatieven te kunnen ondersteunen. In de tussentijd is Car Care Nederland ook actief zijn eigen blog aan het uitbreiden met steevast 1 nieuw bericht per week.

Nieuwsgierig geworden naar DetailingWiki?

Als je meer wilt zien, leren of lezen over DetailingWiki kun je de website bezoeken via DetailingWiki.org. De website is alleen in het Engels, vooralsnog is het onduidelijk of het ooit vertaald gaat worden naar het Nederlands.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×