Wat is dressing?

Dressing voor auto’s, wat is het?

In de wereld van autopoetsen is dressing best populair. Maar wat is het eigenlijk? Waar moet je op letten? En hoe gebruik je het?

Wat is dressing?

Dressing is een product dat gebruikt wordt om rubber en plastic nieuw leven in te blazen. Het zorgt voor een mooie diepe en egale donkere kleur. In sommige gevallen voegt het zelfs glans toe aan het oppervlak waar je het op aanbrengt. Dit is precies de reden waarom je voorzichtig moet zijn met het gebruik op je dashboard.

Waar moet je op letten?

Een goede dressing is niet vettig, droogt op en blijft enkele weken zitten. Een goedkope en slechte dressing zal alleen mooi zijn wanneer je het net aangebracht hebt. Na een paar dagen, of een regenbui, is er weinig meer van te zien. Daarnaast kunnen vele oliën het rubber of plastic zelfs uitdrogen, wat op de lange termijn zelfs schade kan veroorzaken. Een goede dressing voedt het plastic, of het rubber, houdt het oppervlak soepel en zacht en brengt tegelijkertijd de originele look terug.
Bij banden betekent dit dat ze mooi diep en egaal zwart worden. Bij ongeverfd plastic zorgt dit voor een egale kleur en soms brengt het de donkere kleur weer terug.
Hoe beter je de ondergrond schoonmaakt, hoe beter het product zal presteren.

Hoe gebruik je dressing?

Nadat je de ondergrond goed schoon hebt gemaakt, breng je de dressing aan via een zogenaamde “applicator”, Dit is meestal een soort spons. Hiermee kun je de dressing gelijkmatig en zorgvuldig aanbrengen. In sommige gevallen is het een goed idee om na 30 minuten een tweede laag aan te brengen.
Meestal hoef je na het aanbrengen niets te doen, maar als je vindt dat het teveel glans heeft, geef je het een vlugge veeg met een schone (microfiber) doek. Hierna laat je het gewoon intrekken. Je kunt het nog matter maken door een natte doek (gewoon water) te gebruiken.
Let er even op dat dressing een beetje vettig aanvoelt. De applicator die je gebruikt bij het aanbrengen kun je daarna beter niet meer voor andere doeleinden gebruiken. De doek die je misschien hebt gebruikt om het na te vegen kun je beter zo snel mogelijk uitspoelen of wassen.
Wordt je doek zwart bij het na-vegen? Dan is de band eigenlijk niet schoon genoeg. Maar het zal niet lukken om absoluut geen enkele verkleuring op je doek te hebben. Zwart is minder “slecht” dan bruin.

Leuk om te weten

Een kwalitatieve dressing kan een gunstig effect hebben op het uitdrogen en natuurlijke vulkanisatie-effect van rubber. Dit betekent simpel gezegd dat het een gunstig effect kan hebben op het rubber van je banden. Wanneer een band goed schoongemaakt is (bijvoorbeeld met een goede reiniger), kan de dressing er zelfs voor zorgen dat viezigheid die je dagelijks tegenkomt makkelijker te verwijderen is. Bij de wekelijkse was is het dus makkelijker om je banden weer netjes schoon te maken.
Een ander leuk weetje is dat een goede dressing op waterbasis is. Ondanks dat het vettig aanvoelt (wat meestal komt door de polymeren die gebruikt worden), is het op waterbasis. Dit betekent dat het makkelijker schoon te maken is, je doeken makkelijker schoon worden en je geen vieze oliën in de natuur achterlaat.

Meer lezen?

Als je nog meer wilt lezen en leren over dressing, dan kun je het handige artikel op DetailingWiki nalezen.

Dressing

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×