Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Hoe krijg ik glanzende zwarte bandjes?

Hoe krijg ik glanzende zwarte bandjes?

Eigenlijk zijn wij het er niet helemaal mee eens, maar desondanks zijn er diverse klanten die vragen hoe ze hun bandjes zo glimmend mogelijk kunnen krijgen. Ons advies is doorgaans: DON’T! Maar er is eigenlijk wel een manier die in veel gevallen goed werkt. Dus voor degene die het echt wil: here’s how.

Waarom zou je het niet moeten doen?

Banden glimmen niet. Dat is nu eenmaal hoe het is. Banden die uit de fabriek komen zijn schitterend diep-zwart, maar glanzen niet. Ook in de showroom glimmen ze niet. Een glimmende band ziet er dus nep uit. Lak glimt (meestal), ramen zijn schoon, en chroom glanst (meestal), maar banden zijn mat en diep-zwart. That’s just the way it is. Als je naar een autoshow gaat en je banden zo ver invet dat ze gaan glimmen, dan ziet je auto er net zo uit als een personage uit de film Grease, waarbij ze zoveel wax in hun haren hebben dat het op een spiegel lijkt.

Waarom willen mensen glanzend zwarte bandjes?

Waarom dragen mensen een huispak als ze de kinderen naar school brengen? Waarom dragen dikke mensen 3-kwarts broeken? Waarom weten BMW-rijders niet wat een knipperlicht is? Het zijn van die dingen waar geen duidelijk antwoord op is. Waarom willen mensen glanzende bandjes onder hun auto? Omdat ze op een of andere manier denken dat dit mooi is. Een beetje zoals kinderen vroeger dachten dat Flippo’s cool waren, of dat broeken met hele strakke pijpen cool waren. De wetenschap heeft er geen verklaring voor, maar het is nou eenmaal zo.
De andere kant van het verhaal is dat men veeeeeeele jaren geleden vond dat groen, bruin en beige, hele mooie kleuren waren voor auto’s. Alle kleuren die je in de luier van een baby terugvind. Ooit kwam er echter iemand die zei “ik wil een knalrode auto!” of “wij gaan een helder blauwe auto verkopen”. Dat werd wellicht ook slecht ontvangen in het begin, maar uiteindelijk was het een goed idee. Wie weet? Misschien wil iedereen over een paar jaar glanzende bandjes?

Bandendressing

Zo krijg je die glimmende bandjes

Eigenlijk is het niet zo lastig. Je kunt er gewoon je huidige rubber dressing voor gebruiken. Dus je kunt die bus WD-40 terug in de la leggen (en daar laten) en je hoeft ook geen motorolie of lijnzaadolie erbij te pakken (serieus, laat dat spul in de kast staan hiervoor, je rubber houdt er niet van).
Het eerste dat je wil doen is je rubber goed schoonmaken met een APC of een degreaser. Hierna spoel je het uitgebreid af zodat alle zeepresten weg zijn.
Pak nu je dressing-applicator erbij en houdt deze onder de kraan. Knijp hem even uit zodat hij niet meer drupt. Hij moet dus wel nat zijn, maar niet druppelen.
Breng nu een hele ruime hoeveelheid dressing aan op je applicator en smeer hier je band mee in. Als je morst op je velg, moet je dat even schoonmaken met een vochtige microfiber doek.
Laat je band nu gewoon opdrogen. Veeg het niet af, laat het niet nat worden, laat het gewoon opdrogen.

Voila, je hebt nu flink glimmende bandjes. Zonnebril op en hoppa, naar die meeting.

Ik heb spijt 🙁

Dat begrijpen we haha. Het is geen gezicht. Gelukkig is de oplossing dichtbij. Pak een emmer autoshampoo, en veeg je banden goed af. De shampoo zal een deel van het “teveel” weghalen. Spoel vervolgens je banden goed af zodat alle zeepresten weg zijn.
Pak nu een droge (schone) applicator, en breng daar een normale hoeveelheid dressing op aan. Smeer je banden goed in. Vervolgens wacht je ongeveer 1 minuut en veeg je het na met een schone en droge microfiberdoek. Nu zijn je banden weer diep zwart, maar wel mat.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp