Je ruit eenvoudig schoonhouden in de winter

Je ruit eenvoudig schoonhouden in de winter

De winter is een koude periode (duh…) dus wil je niet meer tijd kwijt zijn aan je auto dan wat ook echt nodig is. Dus als je je voorruit makkelijker schoon kunt houden, is dat natuurlijk erg mooi meegenomen.

Waarom wil je je ruit schoon houden in de winter?

In de winter is goed zicht extra belangrijk. Het zijn donkere dagen, er komen lichten van allerlei kanten die op de ruit schijnen en je moet goed om je heen kunnen kijken. Als de ruit niet goed schoon is wordt het een stuk lastiger om duidelijk te zien wat er om je heen gebeurt. Des te groter is het risico dat je iets over het hoofd ziet. Als je de ruiten dan schoon kunt houden zonder extra veel tijd buiten door te moeten brengen, dan is dat extra mooi meegenomen.

De droogdoek in de garage

Je kunt een droogdoek in de garage ophangen. Zet hier een sprayfles met osmosewater naast waarmee je de ruit kunt insprayen. Mocht het gaan vriezen, dan doe je een scheut IPA in de fles om bevriezing te voorkomen. Spuit elke ochtend/avond een beetje water op de ruit (tenzij de ruit al nat is van de regen/condens) en veeg het vlug en kort droog met de droogdoek. Hang de doek op zodat deze kan drogen. Zo houd je je ruit lekker lang schoon en netjes.

Droogdoeken

Spray glasreiniger op je ruit

Is de ruit nat van regen of condens? Pak dan je glasreiniger en spray een mooie laagje over de ruit. Veeg het droog met een microvezel doek en je ruit kan er weer tegenaan. Doe dit met een beetje regelmaat zodat het vuil niet op kan stapelen.

Spray je ruit in met IPA

Meng wat IPA met water (maximaal 50/50) en spray dit op de ruit, bij voorkeur als deze nat of vochtig is. Je kunt dit laten zitten of je veegt het weer droog met een microvezel doek. Als het gevroren heeft kun je deze mix ook gebruiken om het ijs op je ruit te helpen ontdooien. Even opspuiten en laten intrekken en het krabben wordt weer wat makkelijker.

Het zijn kleine en simpele tips, maar het helpt om met minimale moeite de ruiten lekker fris en helder te houden. Zo loop je minder risico en zit je lekkerder achter het stuur. Zodra het weer eens lekker weer is, kun je de auto eens goed aanpakken.

Glasreinigers

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×