Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Meer zicht en veiliger de natte herfst door

Meer zicht en veiliger de natte herfst door

Één van de grote oorzaken van verkeersongevallen tijdens de herfst is het beperkte zicht. Meer regen, minder licht en meer viezigheid op de weg dat op de ruiten terecht komt. Maar beter zicht hoeft niet veel moeite te kosten. Met onze tips kom je een heel eind.

Wat is het probleem?

In de periode van de herfst en de winter is het vaker donker, tref je in de ochtend vaak condens op je ruiten aan en regent het meer. Er ligt ook meer troep op de weg dat door de auto voor je omhoog wordt gegooid. Voor je het weet zijn je ruiten smerig en moet je weer met je ruitenwissers aan de slag om het schoon te houden. Hoe viezer de ruiten zijn, hoe slechter je zicht. Dit zorgt nogal eens voor problemen met het inschatten van wat er om je heen gebeurt op de weg. Met als gevolg dat je plots vol op de rem moet en misschien bovenop je voorganger knalt.

Hoe verbeter ik het zicht?

Laten we bij het begin beginnen, een schone ruit. Deze kun je al aardig schoon krijgen door deze te wassen met autoshampoo terwijl je de hele auto wast. Maar dan is er vaak nog wat viezigheid dat zich niet weg laat wassen. Dit kun je aanpakken door de ruit te kleien en vervolgens te polijsten. Wij raden sowieso een glaspolijstmiddel aan, maar een zeer grof polijstmiddel op een stevige polijstpad kan ook. Door te kleien en te polijsten is de ruit zo schoon als die ooit zal worden. Nog even goed ontvetten om het polijstresidue te verwijderen en je kunt bescherming gaan aanbrengen. Een glascoating of glassealant is het advies (geen wax of reguliere sealant). Breng dit product aan zoals beschreven op het label. Vaak zal ergens vermeld worden dat je het beste ervoor kunt zorgen dat de ruit 24 tot 48 uur droog blijft.

Welke producten:
Supernatural – Detailing Clay
Dodo Juice – Born Slippy
Supernatural – Glass Polish
Dodo Juice – Orange Fin pad
Klin Korea – Zero Finish HD
Dodo Juice – Stripp-Ex
Supernatural – Glass Sealant
Dodo Juice – Max Pane

Hoe houd ik het goede zicht

Hierboven heb je en sneltreinvaart kunnen lezen wat je kunt doen om je ruit zo schoon mogelijk te maken en om deze te beschermen. Hierdoor zal vuil niet zo snel hechten en glijdt het regenwater zo van je glas af. Maar zelfs met al dat werk kan een ruit vies worden. Gelukkig kun je onderweg ook nog actie ondernemen. Hier heeft Dodo Juice een speciaal product voor ontworpen: Spirited Away. Deze ruitensproeier vloeistof is speciaal ontworpen om het glas flink te reinigen terwijl de coating wordt ontzien. Standaard ruitensproeiervloeistof heeft namelijk een negatief effect op de laag bescherming op je lak en je ruiten. Spirited Away heeft hier geen last van.

Welke producten:
Dodo Juice – Spirited Away

Wat kan ik verder nog doen?

Wassen. Het ligt natuurlijk voor de hand, maar je ruiten regelmatig wassen helpt natuurlijk enorm om het allemaal schoon te houden. Vooral in de natte/vieze periode raden we eigenlijk aan om vrijwel wekelijk de auto te wassen. Zo houd je de wagen schoon, je ruiten helder en bouwt er minder vuil op. Na de winter hoef je de schade niet in te halen en blijft alles netjes. Hierbij geldt uiteraard dat de juiste manier van wassen een groot verschil maakt.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp