Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Na de vakantie een grote wasbeurt, hoe werkt dat?

Na de vakantie een grote wasbeurt, hoe werkt dat?

Je bent lekker op vakantie geweest, misschien zelfs met de auto, en het is alweer enkele weken geleden dat de auto gewassen is. Van binnen is het een verzameling van zand, snoepzakjes, chipskruimels, gemorste Fristi en resten van stickers op het glas. Aan de buitenkant is het stof, zand, wegvuil, en grijze ramen. Hoe krijg je dat weer strak?

Bij het begin beginnen: de wasbeurt

De vakantie is voorbij, de nodige uren in de auto (met de kids half-slapend op de achterbank) zijn weer gemaakt. Er is gegeten, gedronken en gesnoept in de auto en de buitenkant ziet eruit alsof je door de duinen van Dubai bent gereden. Voor de vakantie was alles zo netjes en schoon… maar nu…
Door te beginnen met een mooie laag Apple iFoam snowfoam weekt het vuil overal alvast los. Begin onderaan, zodat dit deel het langste kan weken. Geef het goed de tijd om zijn ding te doen en spuit het daarna weer af. Het is niet echt nodig dat de lak nu al schoner is, snowfoam zorgt er vooral voor dat het straks (tijdens het wassen) veel makkelijker loskomt, het hoeft niet nu al weg te spoelen (veel gemaakte denkfout). Sommige kiezen ervoor om tijdens het wassen alvast de velgen en wielkassen schoon te maken met de Barrel Brush en wat Ferrous Dueller (of Total Wipe Out).
Pak vervolgens je 2 emmertjes en was de auto zoals je gewoonlijk met Born to be Mild doet, je zult zien dat het vuil er zo afgeveegd kan worden. Let er wel op de het water in je spoelemmer niet te vies wordt. Vervang het wanneer nodig. Na het wassen pak je de tuinslang er weer bij en spoel je alles goed af. Je kunt nu al heel wat eer van je werk zien. Om de volgende stap te maken pak je een fles Drynamo erbij en spray je de natte lak goed onder. Nog even alles afdrogen met de Drying Duo Large en de buitenkant ziet er weer pico bello uit!

En dan de binnenkant…

Omdat je tijdens het afdrogen toch de deursponningen moet doen, waardoor alle deuren open staan, kun je net zo goed doorgaan met de binnenkant. Hiervoor splitsen we het toch een beetje op in losse alinea’s, anders wordt het rommelig.

Eerst de stofzuiger erdoorheen

Door eerst alles goed op te zuigen voorkom je een hoop opdwarrelend stof dat neerdaalt op de schone delen. Daarnaast is het uitgebreid stofzuigen een goede methode om eerst eens rond te kijken en te zien wat voor vuil er allemaal te vinden is in het interieur.

Beginnen met water

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar niet alles in het interieur is even vies. Bovenop het dashboard ligt waarschijnlijk alleen stof, terwijl het stuur en de knoppen op het console wat viezer zullen zijn. Het is zonde van je poetsspullen om deze maar klakkeloos in het rond te spuiten. Dus neem eerst alles goed af met een vochtige doek die je af en toe even uitspoelt. Terwijl dat je dit doet zie je al beter waar je straks goed moet poetsen om het schoon te krijgen (en waar amper iets nodig is).

Begin met delen die “geschrobt” moeten worden

Hoe grover je iets moet schoonmaken, des te groter de kans dat je spettert of morst. Stel nou dat je zojuist je kilometerteller gepoetst hebt en je gaat vervolgens je stuur aanpakken, dan kan je kilometerteller weer vies worden. Zo blijf je bezig. Dus begin met het grove werk, zodat het niet zo erg is als je iets morst of spettert.

Werk de vieze plekken af

Nu pak je pas je interieur reiniger, zoals Cabin Krug bijvoorbeeld, en ga je alle delen af die een goede reiniger nodig hebben. Dit doe je het beste door het op een doek te spuiten en deze doek over het vieze oppervlak te wrijven. Omdat je alle bovenstaande stappen hebt gedaan, zou je goed moeten kunnen zien waar het nodig is.

Werk alles af met water

Je hebt geschrobt, gepoetst en gereinigd… waarbij je meer dan enkele keren een reiniger gebruikt hebt. Maar deze reiniger kan ook lichte sporen achterlaten. Dat is niet de bedoeling. Dus neem je hele interieur nog eens af met een vochtige doek die je regelmatig schoonspoelt in een emmer met schoon water. Hierdoor ben je meteen van enig residu af. Je mag er ook meteen met een droogdoek achteraan.

Eindig met het glaswerk

Tijdens het afwassen begin je met glaswerk, maar nu eindig je met het glaswerk. Dit zou de laatste keer moeten zijn dat je een vloeistof nodig hebt. Spuit de glasreiniger (zoals Clearly Menthol) op de doek (bijv. Mint Merkin), veeg de ruit schoon, volg op met een vochtige doek en maak droog met een glasdoek zoals de Glass Shine HD.

Conditioneren en afwerken

Inmiddels is het interieur schoon, fris, niet-plakkerig en stofvrij. Tijd dus om de puntjes op de i te zetten door de nodige stoffen te conditioneren. Denk hierbij aan een leerbescherming zoals Leather Sealant, dressing zoals Dark Matter of bescherming voor de bekleding zoals de Fabric Sealant.

Dankzij je harde werk zijn de sporen van de vakantie weer weggeveegd. De wagen is weer fris en fruitig en klaar om volgende week naar het werk te rijden. Zo kom je goed voor de dag straalt je auto weer zoals vanouds. Uiteraard betekent dit dat niemand meer in de auto mag meerijden en dat de kinderen verbannen zijn van de achterbank. Anders wordt alles weer vies. Of moet je overmorgen alweer 4 kids ophalen voor voetbal-training?

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp