Roest? Dat pakken we aan! Zo blijft jouw auto in topconditie.

Roest? Dat pakken we aan! Zo blijft jouw auto in topconditie.

Houd je auto in topconditie met deze handige tips! Roest kan de vijand zijn van je auto, maar met de juiste aanpak is dit geen probleem meer. Lees hieronder hoe je roest herkent, voorkomt en aanpakt.

Roest? Dat pakken we aan!

Roest op je auto is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het tast de structuur van je auto aan en kan leiden tot schade aan onderdelen die cruciaal zijn voor de veiligheid op de weg. Maar geen paniek! Roest is te behandelen en te voorkomen. Met de juiste aanpak geniet jij weer van een auto in topconditie.

De vijand van de auto: roest

Roest ontstaat door vocht en zuurstof in combinatie met metalen oppervlakken. Het is een natuurlijk proces dat niet te vermijden is, maar wel te vertragen. Vooral in de herfst- en wintermaanden heeft jouw auto het zwaar te verduren door pekel en regen. Het is daarom belangrijk om regelmatig je auto te controleren op roest en deze te behandelen voordat het te laat is.

Zo herken je roest op je auto

Roest ziet eruit als bruine of rode vlekken op de carrosserie van je auto. Het begint vaak bij kleine krasjes of beschadigingen en kan zich snel verspreiden. Controleer regelmatig de binnenkant van de wielkasten, de onderkant van de deuren, de motorkap en de achterklep. Voel ook regelmatig aan de randen van beschadigingen of er bobbeltjes ontstaan. Dit kan een teken zijn van roest onder de laklaag.

Laat roest geen kans maken!

Roest is te behandelen door de plekken grondig schoon te maken en vervolgens te behandelen met een roestomvormer. Dit middel zet de roest om in een onschadelijke laag en beschermt het metaal tegen verdere roestvorming. Let op: de roestomvormer moet op een schone en droge ondergrond worden aangebracht, en breng het aan volgens de instructies op de verpakking.

Tips om roest te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Was je auto regelmatig, vooral in de herfst- en wintermaanden. Hiermee verwijder je zout en vuil van de wegen en voorkom je dat deze langdurig op je auto blijven zitten en roest veroorzaken. Zet je auto ook regelmatig binnen, dit vermindert de kans op roestvorming. Behandel beschadigingen en krasjes zo snel mogelijk met een lakstift.

Houd je auto in topconditie!

Met de juiste aanpak voorkom en behandel jij roest op je auto. Hiermee behoud je niet alleen de waarde van je auto, maar vooral ook de veiligheid op de weg. Houd je auto regelmatig schoon, controleer op roest en behandel het op tijd. Zo blijf jij lekker rijden in een auto in topconditie!

Met deze tips blijft jouw auto in topconditie en voorkom en behandel je roest op de juiste manier. Zo geniet je nog jaren van jouw trouwe vierwieler!

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp