Waarom is 1 product nooit genoeg?

Waarom is 1 product niet altijd genoeg?

Wij zijn heel blij met alle klanten, maar helaas horen we weleens dat klanten nog niet helemaal tevreden zijn nadat ze overgestapt zijn op een betere shampoo of een andere washmitt. Vaak komt dit omdat 1 nieuw product niet altijd genoeg is. En we leggen graag even uit waarom dit zo is.

Stel, je bent gewend aan het wassen met een oude spons, een emmer afwasmiddel en een versleten handdoek. Dan is de stap naar een geschikte auto-shampoo waarschijnlijk al een grote stap. Ondanks dat je dan een stuk meer vuil verwijderd, dat ook makkelijker af te spoelen is, kan het zijn dat je nog niet helemaal tevreden bent. De shampoo verwijderd namelijk geen krassen en lost het probleem van de oude spons ook niet op. Je lak wordt dus wel schoner, maar de krassen blijven en dankzij je ene emmertje en de oude spons, zullen er zelfs krassen bij blijven komen. Vergeet niet die oude handdoek met zijn harde, versleten vezels die tijdens het drogen strepen trekt in je mooie, schone lak.
In zo’n situatie zul je dus niet helemaal tevreden zijn met het resultaat dat geboekt wordt door je nieuwe investering.

Hoe kan ik dan wel tevreden zijn?

Eigenlijk alleen door te beginnen met een basispakket. Dat betekent dat je begint te wassen met 2 emmer, een geschikte washmitt (waar je geen nieuwe krassen mee maakt), je nieuwe shampoo (voor betere reinigingskracht) en een goede droogdoek die je lak niet beschadigd.
Zo’n pakket zou het minimum moeten zijn, maar ook hiermee begrijpen we dat je eigenlijk iets meer wilt bereiken. Dankzij de basisset hierboven wordt je lak mooi schoon, maak je geen nieuwe krassen en leer je meteen op de juiste manier je lak te onderhouden. Maar de krassen die er al in zaten, gaan hiermee niet weg. Daarvoor zou je moeten beginnen met het kleien (met een claylube) om je lak brandschoon te maken. Hierna volg je het op met een licht polijstmiddel of een pre-wax cleaner met polijstkorrels om te eindigen met een nieuwe beschermende laag. Met deze uitbreiding op je pakket maak je de lak brandschoon, verwijder je oxidatie, verwijder je lichte krassen, voeg je glans toe en is je lak weer goed beschermd (wat ook het wassen een stuk makkelijker zal maken).

Bundels en kits

Even opgesomd

Het basispakket:

  1. 2 emmers
  2. Goede washmitt
  3. Geschikte auto-shampoo
  4. Microfiber droogdoek

Hiervan zijn de voor- en nadelen:

  • + je lak wordt een stuk schoner
  • + je leert je lak op de correcte wijze te onderhouden
  • + je maakt geen nieuwe krassen meer
  • + deze producten zijn fijner om mee te werken en geven makkelijker een beter resultaat
  • – Het verwijderd geen krassen
  • – Ondanks dat je lak een stuk schoner wordt, kan het nog schoner

Als je je afvraagt waarom we dit lijstje hebben gemaakt, gaan we er in dit artikel dieper op in: een beginnersgids om je auto goed te wassen.

Auto wassen

Uitbreiding op het basispakket:

  1. Klei (ook wel Claybar genoemd)
  2. Claylube (ook wel kleiglijmiddel genoemd)
  3. Licht polijstmiddel of een pre-wax cleaner met een polijstkorrel
  4. lakbescherming (zoals een wax, sealant of coating)
  5. Een buff-doek om het polijstmiddel of de pre-wax cleaner mee af te nemen
  6. Een tweede buffdoek om de wax of de sealant mee af te nemen
  7. Optioneel: een vliegroestverwijderaar en/of een teerverwijderaar

Hiervan zijn de voor- en nadelen:

  • + de klei helpt je om de lak echt brandschoon te maken
  • + je kunt hiermee krassen uit je lak verwijderen, voor diepe krassen heb je een sterker polijstmiddel nodig
  • + je lak is weer flink beschermd en is makkelijker schoon te houden omdat vuil zich niet kan hechten
  • + het verwijderen van de oxidatie zal meteen een stuk glans terugbrengen
  • + wax of sealant presteren een stuk beter als de lak brandschoon is
  • + een goede microfiber buff-doek helpt om de wax, de sealant of het polijstmiddel makkelijker te verwijderen zonder dat je nieuwe krassen in je lak wrijft
  • – niet alle krassen gaan weg, sommige hele diepe krassen zullen hier niet mee weg gaan
  • – het is eenmalig een flinke klus om de hele auto te doen, daarna hoef je hem alleen maar bij te houden

We leggen ook nog graag meer uit over het kleien in ons bericht: Auto kleien, wat is het en waarom wil je het doen?

Decontaminatie

Maar, dat kost een smak geld

Tja, daar kunnen we helaas niet veel aan veranderen. Maar wanneer je deze blog leest is de kans al groot dat je oprechte intresse hebt om je stalen ros in topconditie te houden. Je kiest al bewust voor de beste motorolie, je tankt alleen de meest zuivere benzine en je hebt extra betaald voor die Vredestein banden die net iets beter zijn. Dus je weet dat “beter” in veel gevallen ook “iets duurder” inhoudt. En daarmee bedoelen we niet dat je een tweede hypotheek hoeft af te sluiten, maar wel dat het iets meer kost dan een fles afwasmiddel van de Lidl. In ruil daarvoor krijg je natuurlijk ook een hoop terug. Je wagen ziet er weer sprankelend uit, ook in de zon of onder felle lampen en het schoonmaken gaat voortaan een stuk makkelijker. Vergeet ook niet dat jouw wagen er over 15 jaar nog steeds geweldig uitziet omdat je door de jaren heen zo goed voor de lak gezorgd hebt, en dat maakt bij de verkoop veel verschil (als je hem na al die jaren nog wilt verkopen… Zo’n glanzende bak met zoveel herinneringen is het misschien wel waard om te behouden).

Wat je niet wilt vergeten…

We weten dat we hierboven al eens over een uitbreiding hebben gesproken, maar je zou nog een stapje verder kunnen gaan door je velgen niet te vergeten. Deze hebben ook aandacht nodig. Schone velgen kunnen veel invloed hebben op de algehele look van je automobiel. Als je lak dus in topstaat is gebracht zou het zonde zijn wanneer je velgen dit niet benadrukken. Wil je hier meer over lezen, blader dan eens door: wat is een velgenreiniger, en hoe gebruik je die?

Velgenreinigers

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×