Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Auto krassen verwijderen, minder moeilijk dan je denkt!

Auto krassen verwijderen, minder moeilijk dan je denkt!

Een strakke lak is minder lastig dan je denkt. Op de auto krassen verwijderen is een klusje dat wel wat voorbereiding nodig heeft, maar daarna niet bijzonder moeilijk hoeft te zijn. Het wordt een ander verhaal wanneer je met veel verschillende krassen te maken hebt en verschillende materialen wilt polijsten. Met onze uitleg helpen we je graag op weg.

Auto krasjes verwijderen

Het is één van de grootste bronnen van irritatie voor auto eigenaren: krasjes in de lak. Ironisch genoeg zorgen 99 van de 100 auto eigenaren zelf voor die krassen, maar toch storen ze zich aan deze krasjes op de auto. Het verwijderen van deze krasjes is een klus die veel tijd kost, veel voorbereiding, maar niet perse bijzonder ingewikkeld hoeft te zijn. Met wat tips en advies kom je een heel eind.
Onthoud wel: het is niet bijzonder moeilijk om een goed resultaat te krijgen. Maar ben je op zoek naar absolute perfectie? Dan zul je naar de professional moeten. Geen boek of cursus in de wereld kan iemand in een dag leren om net zo’n perfect resultaat te bereiken als een professionele detailer met enkele jaren ervaring op zak.

Het begint bij de voorbereiding

Krassen auto verwijderen begint bij het begin: de voorbereiding. Wil je op de auto krassen verwijderen? Dan moet de lak eerst brandschoon zijn. Dan hebben we het niet over “even met die oude gele spons over de lak schuren”, maar eerder “brand, brand en brandschoon”. Dit kun je bereiken door de auto eerst goed te wassen met een kwalitatieve shampoo en washmitt. Vervolgens kun je de lak kleien en gebruik je chemische reinigers om resten zoals vliegroest, teer en andere viezigheid weg te krijgen. Heb je dat gedaan? Dan is je lak schoon genoeg om van te kunnen eten. Tijd om je klaar te maken voor de volgende stap.

Polijsten

Plakken maar…

Tijdens het polijsten ga je met een draaiende schijf over de lak. Deze foam-schijf draait vrij snel, aan de buitenrand kan dit oplopen tot wel 100 km/h. Je wil dus voorkomen dat je met zo’n snelheid tegen rubbers of plastic aan stoot. Je kunt namelijk schade doen aan zulke oppervlaktes. Bovendien wil je ook niet dat er polijstmiddel in lastige hoekjes komt. Oplossing: afplakken. Speciale afplak tape uit de automotive-wereld geeft een veilige barriere tussen jouw polijstpad of polijstmiddel, terwijl de lak eronder schoon blijft. Binnen een kleine week is de tape zonder enige probleem los te maken. Zo kun je veilig polijsten.
Het is wellicht de moeite waard om de ramen af te tapen/dekken met stukken folie of papier. Anders moet je straks misschien ook alle ruiten nog een keer schoonmaken. Een hoes over de wielen zorgt ervoor dat de velgen schoon en netjes blijven.

Tijd om auto krassen te verwijderen

Je hebt de auto gewassen, gekleid, de lak chemisch gereinigd, afgeplakt en nu ben je eindelijk klaar om te gaan polijsten. Hiervoor gebruik je een polijstpad en polijstmiddel samen met een polijstmachine. Wij raden zeer sterk aan om te beginnen met een Dual Action polijstmachine. Deze is beter geschikt voor een beginner. Je polijstmiddel is beschikbaar in diverse groftes (fijn, medium, grof) en dat geldt hetzelfde voor de polijstpad. Doorgaans combineer je deze 2 samen. Een medium polijstmiddel combineer je dus met een medium polijstpad. Een fijn polijstmiddel gaat met een fijne polijstpad. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dit is de basis.
Voordat je de hele auto onder gaat smeren doe je eerst een test-spot. Om de krassen van de auto te verwijderen moeten we namelijk weten hoe grof je moet polijsten. Hiervoor begin je eerst met de meest fijne combinatie. Probeer deze eerst uit, en kijk hoe het resultaat is. Niet tevreden? Test dan nogmaals 1 stapje grover. Bijna tevreden? Probeer dan nog 1x die eerste combinatie. Helemaal tevreden? Dan heb je de juiste combinatie gevonden.
Je combi gevonden? Dan kun je aan de slag.

Wat niet gaat helpen om krassen uit de auto te verwijderen

Er is een hele lijst aan producten die voorbij komen op het internet waar je zogenaamd je wagen weer blinkend mee krijgt. Zelfs het Algemeen Dagblad schrijft dat je tandpasta kunt gebruiken. Bijna net zo geloofwaardig als die artikelen over Nederlandse BN-ers die allerlei spectaculaire geheimen hebben. Er wordt een hele hoop troep verspreid over het internet, en websites die nog nooit een auto zelf aangeraakt hebben, kopiëren diverse troep in de hoop daar een paar extra bezoekers mee te trekken. Wij kunnen natuurlijk een hele waslijst maken van de onzin die uitgekraamd wordt, en de producten die niet werken. Maar met wat logisch denken kom je een heel eind.
Sterker nog, waarom ga je al die goedkope en supersimpele dingen niet gewoon uitproberen? Wij wachten wel. Als je klaar bent met je testjes en proeven, dan zijn wij trouw hier op je aan het wachten om je te leren hoe het WEL werkt. Niet uit de handen van een tiepmiep, maar uit de vingers van vakidioten die er dag-in, dag-uit mee werken en experimenteren.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp