De zomerzon en de grote wasbeurt: een gevaarlijke combinatie voor het wassen van je auto

De zomerzon en de grote wasbeurt: een gevaarlijke combinatie voor het wassen van je auto

We weten allemaal hoeveel plezier het kan geven om je geliefde auto een grondige wasbeurt te geven. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is ook een manier om je trots op wielen te laten stralen! Maar wacht even, voordat je naar buiten rent met je emmer en spons, is er één ding waar je echt rekening mee moet houden: het gevaar van het wassen van je auto in de felle zon. Ja, je leest het goed. Die stralende zon waar we zo van houden kan je auto eigenlijk beschadigen als je niet voorzichtig bent. Laten we eens kijken naar waarom je beter kunt wachten op een koelere tijd van de dag om je schoonheidsbehandeling te geven.

Verbrand verfwerk

Stel je voor: de zon is op zijn hoogtepunt, en je bent klaar om je auto te laten glanzen. Terwijl je met de shampoo en spons bezig bent, wordt het oppervlak van je auto opgewarmd door die intense zonnestralen. En dat kan een probleem zijn. De hitte kan ervoor zorgen dat de shampoo en het water sneller verdampen voordat je de kans krijgt om ze af te spoelen, waardoor het vuil en de chemicaliën in de verf blijven zitten. Dit kan lelijke vlekken en verkleuringen veroorzaken op je ooit zo prachtige lakwerk. Dus, neem nog een koel glas drinken en wacht tot de zon iets minder genadeloos is.

Smeulende vlekken op je ramen – Geen doorzichtig zicht!

Je ramen zijn jouw vensters naar de wereld, en je wilt ze natuurlijk brandschoon hebben. Maar als je ze in de felle zon wast, kan het water snel verdampen, waardoor lelijke vlekken achterblijven. Hetzelfde geldt voor je spiegels. Dit kan niet alleen je zicht belemmeren, maar ook gevaarlijk zijn, vooral tijdens het rijden. Wacht gewoon een beetje langer en geniet van een helder zicht zonder vlekken.

Vervaging van interieurbekleding

We willen allemaal een verbluffend interieur dat ons elke keer weer een glimlach op het gezicht tovert wanneer we instappen. Maar als je het interieur in de felle zon gaat schoonmaken, loop je het risico dat je bekleding gaat vervagen. Natte bekleding of reinigingsproducten op het dashboard drogen veel te snel op in de felle zon. De UV-stralen van de zon zijn genadeloos en kunnen zo na verloop van tijd de kleuren van je interieur dof maken. Wil je die stralende bekleding behouden? Wacht dan tot de zon zijn kracht verliest voordat je aan de slag gaat.

Auto wassen

Sneller opdrogen betekent meer kans op watervlekken

We begrijpen het, je wilt die wasbeurt snel afhandelen zodat je je mooie auto kunt bewonderen. Maar haast je niet te veel, want als je je auto in de felle zon wast, droogt het water veel sneller op, wat kan leiden tot vervelende watervlekken. Die zijn moeilijk te verwijderen en kunnen je wasbeurt snel verpesten. Dus neem de tijd, geniet van het proces en laat je auto glanzen zonder vervelende vlekken.

Be cool

Dus, terwijl we allemaal graag onze auto’s laten schitteren als diamanten, moeten we voorzichtig zijn en niet vergeten dat de felle zon een geduchte vijand kan zijn tijdens het wasproces. Wacht gewoon tot de zon een beetje is afgekoeld, en dan kun je je auto met een gerust hart laten stralen. Happy washing!

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×