Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Hoe reinig je de lastige hoekjes en kieren in je interieur?

Hoe reinig je de lastige hoekjes en kieren in je interieur?

Je kent dat wel, je wil je interieur reinigen, maar komt niet in de kleine hoekjes. Je blijft maar vegen, maar veegt het stof vooral IN de hoekjes, niet eruit. Toch kan het een stuk simpeler met een paar simpele tips.

Wat zijn de lastige dingen in je interieur?

Het interieur van een auto bevat heel wat hoekjes, randjes, kiertjes en lastige vormen. Allemaal kleine stukjes waar je niet makkelijk tussen komt met een poetsdoek. Toch kan het vuil zich daar ook opstapelen. Voor een goede reiniging is het soms nodig om toch eens uitgebreid aan de slag te gaan. Minder makkelijk gedaan dan gezegd, omdat je niet makkelijk in die hoekjes komt. Soms zou het handig zijn als de ontwerpers meer vloeiende vormen gebruiken, maar tot die tijd moet je het doen met onze tips.

De hoekjes en randen bij je radio

De radio heeft onder andere de hoekjes van het schermpje, de randen bij de knoppen en vaak gleuven rondom van het paneel. De knoppen zelf hebben soms ook nog een bepaalde structuur of fancy details in de vorm gemaakt. Op die manieren worden de lastige hoekjes in je interieur nogal moeilijk. Je kunt dit het best op deze manier aanpakken:

  1. Pak een stofzuiger en een schone, droge kwast of borstel
  2. Zet de stofzuiger aan en houd het handvat bij de hand (de steel heb je nu niet nodig)
  3. Veeg met de borstel/kwast het stof uit de hoeken en zuig het meteen op door de stofzuiger ernaast te houden
  4. Pak een schone, droge microfiber doek en een fles interieur reiniger (als het niet vies is kun je een QD gebruiken)
  5. Spray een beetje product op de doek en veeg zorgvuldig langs de knoppen, over het schermpje en langs de randen (er zou nu amper/geen stof tussen moeten zitten)
  6. Heb je een reiniger gebruikt? Ga er dan nog even achteraan met een andere doek die je lichtjes sprayed met kraanwater (hiermee veeg je het residu van de reiniger weg)
  7. Mocht er toch nog een beetje stof in de hoeken zitten? Gebruik dan de stofzuiger en de kwast/borstel om deze weg te vegen

Mocht je glanzende panelen hebben in je interieur (vaak zwart), zorg er dan voor dat je kwalitatief materiaal gebruikt! Een te harde borstel of kwast kan namelijk vegen maken in de lak die je alleen weg krijgt door te polijsten. Een goede, zachte microfiber doek maakt geen vegen op deze panelen.

Lastig stukje bij je ventilatieroosters

Ventilatieroosters zijn beruchte knelpunten in je interieur. Hoe kom je achter de leidingen? En moet je dan elke vin van het rooster 1-voor-1 afdoen? Wat een gedoe. Voor de vinnen van het rooster kun je de truc gebruiken die we hierboven beschrijven met de stofzuiger en de kwast/borstel. Je kunt letterlijk het stof in de stofzuiger vegen. Als het echt vies is kun je een roerstaafje van de bouwmarkt pakken, waar je een doek overheen ligt. Spruit wat van de interieur reiniger op de doek en veeg zo de vinnen schoon.
Je kunt hiervoor ook een Foam Applicator gebruiken.

Andere lastige stukjes in je interieur

Er zijn nog enkele andere plekken die lastig kunnen zijn: de knoppen van je airco, de versnellingspook, de knoppen in de middenconsole (tussen de voorstoelen in) en de bekerhouders die in het dashboard of middenconsole kunnen zitten. Voor diverse plekken kun je onze tip met de stofzuiger en de borstels gebruiken, andere keren werkt het beter als je een doek goed vochtig maakt (hij moet nét niet druppelen). De vochtige doek kun je in de bekerhouder drukken en draaien. Het vuil blijft aan de vochtige doek plakken, dus spoel hem goed uit na gebruik of zorg dat je een paar doeken hebt. Probeer alleen reinigers te gebruiken wanneer het nodig is, want dit kan ook residu achterlaten dat lastig kan zijn om weer op te ruimen (omdat je er misschien niet bij kunt).

Tricks of the trade

Het zal je misschien opgevallen zijn dat we meestal zeggen “spuit wat van **** op de doek”. Dat is bewust! Als je het product recht op het dashboard spuit komt het ook op plekken waar je met je doek niet bij kunt. Daarnaast kan het zelfs op plekken komen waar elektronica zit. Een ander bezwaar is dat de mist van het product ook op delen kan komen waar je het niet wil hebben. Spuit het daarom op de doek, en veeg het vervolgens met de doek schoon.
Een andere tip die we graag meegeven is dat je vaak al een heel eind kunt komen met de borstel en de stofzuiger. Daarna hoef je alleen de vlekken op te ruimen. Je komt meestal een heel eind met alleen water, waardoor je ook geen kans loopt op zeepresten die opdrogen. Reinigers zijn bedoelt voor plekken waar het nodig is.
De laatste tip die we geven is om eerst zoveel mogelijk werk met de stofzuiger te doen. Als je daarmee klaar bent is veel stof al weg en loop je minder risico dat er stof neerdaalt op de panelen die je net schoongemaakt hebt. Dus eerst uitgebreid met de stofzuiger rond gaan, daarna eerst reinigen en als laatste alle afnemen met een vochtige doek (of achterwerken met een QD).

Interieur en onderhoud

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp