Makkelijk vochtvlekken uit bekleding en tapijt krijgen

Makkelijk vochtvlekken uit bekleding en tapijt krijgen

Vochtvlekken in je auto zijn niet mooi. Het lijken wel een soort kringen in je bekleding. En zelfs als ze droog zijn blijf je ze zien. Toch kunnen deze vaak erg simpel zijn om schoon te maken. Dus laten we maar meteen aan de slag gaan.

Makkelijk om te krijgen, makkelijk om op te ruimen

Vocht in je auto is niet wenselijk, maar eigenlijk ook onvoorkombaar (is dat een woord? Of hebben wij deze zojuist uitgevonden?). Als het een keer regent of sneeuwt en je stapt met je natte kleren in de auto loop je al risico op vochtvlekken. Het opruimen hiervan hoeft ook maar een paar minuten te duren. Dus maak je niet druk en lees verder.

Als de vlek vrij subtiel is

In de meeste gevallen is het voldoende om een sprayfles met schoon kraanwater te pakken en de plek in te sprayen met water. Niet zeiknat, maar wel duidelijk vochtig. Veeg het nu weer droog met een schone handdoek en herhaal desnoods de handeling een paar keer. Je zult pas zien of het gewerkt heeft als alles weer kurkdroog is. Laat de ramen of deuren van de auto dus even open zodat het vocht goed weg kan. (anders zit je weer met een hoop condens in de auto)

Als de vlek niet meer zo subtiel is

Hiervoor is de aanpak eigenlijk nog steeds simpel. Pak een sprayfles en vul deze voor de helft met schoon kraanwater. Vul de andere helft met Total Wipe Out (recht uit de fles). Spray de oplossing nu rechtstreeks op de vlek en zorg dat het stuk stof eromheen ook een beetje vochtig is. Zorg dat het duidelijk vochtig is, maar niet zeiknat. Veeg het nu droog met een schone microfiberdoek. Geef het vervolgens voldoende tijd en gelegenheid om goed op te drogen.

Waarom krijg je die vlekken?

De stof van je bekleding zal nooit perfect schoon zijn. Zowel in, als op de stof zit stof. Wanneer deze nat wordt, mengt het vocht zich met het stof dat op en ook in de stof zit. Hierdoor is het stof niet meer egaal en gelijkmatig verdeel over dat stuk stof, maar kan het juist op één plek meer of minder zijn. Dat jij het zo duidelijk kan zien ligt ervoor aan dat het niet meer gelijkmatig en egaal verdeeld is. Door de stappen hierboven te volgen verwijder je het stof en is de verhouding van “vuil vs materiaal” weer gelijk. Waardoor je een mooi egaal resultaat krijgt.

Interieur reinigers

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×