Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Wat houdt decontaminatie nou eigenlijk in?

Wat houdt decontaminatie nou eigenlijk in?

Vooral nu we in de corona periode zitten lijkt het wordt “decontaminatie” als snel op die mannen in grote witte pakken en zuurstofmaskers. Toch is het “diep reinigen” van een oppervlak iets dat veel voordelen geeft.

Eerst een vreemde vergelijking maken

Stel, je gaat een kozijn schilderen. Je begint dan eerst met schuren. Hiermee maak je het oppervlak mooi glad mee, verwijder je beschadigde of versleten lagen en komen de poriën weer open te staan. Dit alles zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag beter hecht en een mooier, glad resultaat geeft. Kortom, het eindresultaat wordt in bijna alle opzichten beter als je het schuren goed aanpakt.
Dit geldt in zekere mate ook voor het diep reinigen van een oppervlak tijdens het detailen. Het verwijderen van vuil, en zo schoon mogelijk maken van het oppervlak zorgt ervoor dat de producten die je gaat gebruiken beter hechten.

Wanneer speelt decontaminatie een rol?

Diep reinigen of “decontaminatie” is een stap die je maakt NA het wassen van een oppervlak maar VOOR je het gaat herconditioneren. Als je alleen maar een nieuwe laag wax aan gaat brengen, kun je na het wassen eerst de lak kleien. Hiermee maak je het schoner, waardoor de wax zich puur kan hechten aan de ondergrond, zonder dat vuil in de weg zit. Als je gaat polijsten is het belangrijk dat de ondergrond zo schoon mogelijk is. Als er nog vuil op de lak ligt bestaat het risico dat je dit over de lak smeert tijdens het polijsten. Een korreltje zand kan op deze manier dus flinke krassen in je lak trekken. Wil je de auto alleen maar een wasbeurt geven zodat deze weer schoon en netjes is? Dan is het niet nodig om de lak dermate diep te reinigen.

Maar ik was de auto wekelijks, hoe vies kan die dan zijn?

Als het oppervlak vaak gewassen wordt, zal deze niet bijzonder vies zijn. Dat is natuurlijk heel goed. Maar het is incorrect om te denken dat de lak superschoon is dankzij het vele wassen. Een normale wasbeurt zal zo’n 95% van het vuil verwijderen, maar helaas nooit 100%. Gedurende de maanden voorbij gaan zal er dus altijd vuil op de lak terecht komen dat zich niet makkelijk laat verwijderen. Dit verwijderen kan ten koste gaan van de laag bescherming (wax, sealant etc), waardoor het een goed idee is om altijd opnieuw bescherming aan te brengen.

Decontaminatie

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp