10 dingen die je met je velgenborstel kunt doen

10 dingen die je met je velgenborstel kunt doen

De velgenborstel is ontzetten praktisch als je je wielen netjes en schoon wil houden, maar je kunt dit handige hulpmiddel ook prima gebruiken voor talloze andere klusjes. Welke precies? Wij geven je 10 handige voorbeelden van dingen die je met een velgenborstel kunt doen.

1. Wielkassen schoonmaken

Op zich niet zo vreemd natuurlijk en waarschijnlijk de eerste die je zelf al had bedacht: de wielkassen. Je kunt met de velgenborstel prima tussen je wiel en de wielkas komen om zo de lastige hoeken schoon te maken. Soms is die ruimte te klein om je hand in te kunnen steken, dus dan is een velgenborstel een handig tooltje om hier toch eens goed schoon te maken. Let er wel op dat je de borstel goed uitspoelt en schoonmaakt voor je hem weer opbergt.

2. Hoeken, randen en lastige plekken in exterieur

Sommige auto’s kunnen hele lastige hoeken of randen hebben waar een washmitt niet makkelijk in past. Denk hierbij aan de voorbumper, of juist de vleugel aan de achterkant. Misschien heb je wel ergens een luchtdoorvoer waar je lastig bij komt. Dat zijn nou precies de hoeken waar de velgenborstel uitkomst biedt. Door de lengte en vorm kom je makkelijker op die plekken. Het is daarbij wel van belang dat je de velgenborstel schoon en netjes houdt. Je wil tenslotte geen krassen op je lak!

Velgenreinigers

3. Scharnieren schoonmaken

Scharnieren hebben lastige vormen, waardoor je er niet altijd goed bij kunt. Een borstel of kwast kan uitkomst bieden, maar niet iedereen heeft die bij de hand. Kans is groter dat je je velgenborstel toch al in de buurt had liggen. Hiermee kun je meestal prima in de lastige randen in-en-rondom het scharnier komen. Zo worden deze ook weer eens goed schoongemaakt.

4. Deursponningen met je velgenborstel

Deursponningen zijn net zo lastig als de scharnieren. Vooral de achterklep is een beruchte plek waar je lastig tussen komt. Heb je een schuifdeur, dan weet je hoe lastig het kan zijn om bepaalde delen schoon te houden. Dankzij de lange, dunne vorm van de velgenborstel kun je ook die plekken goed schoonmaken. Andere plekken die lastig kunnen zijn zijn de delen achter de scharnieren van de voordeuren. De deur vouwt daar naar binnen als je de deur open doet, en het gebied is slechts enkele centimeters breed. Een velgenborstel kan daar waarschijnlijk prima in komen.

5. Hoog dak schoonmaken

Tenzij je een trap of steiger hebt, kan een hoog dak heel onhandig zijn. Je kunt waarschijnlijk maar amper bij het midden van het dak komen. Je zou dus eigenlijk iets moeten hebben als een verlengstuk? Lang leve de velgenborstel. Je kunt misschien je washmitt over het dak bewegen met de velgenborstel, maar anders kun je de borstel zelf ook prima gebruiken. Je moet er natuurlijk wel op letten dat je borstel schoon en netjes is.

6. Ophanging reinigen met de velgenborstel

Als je een paar keer per jaar uitgebreider aan de slag gaat en de ophanging schoon wil maken, dan is een velgenborstel heel erg handig. Hiermee kun je prima in de lastig randen, hoeken, rondjes en vormpjes komen van de ophanging. Je kunt zelfs vanuit de wielkas de velgenborstel een stuk onder de auto steken en daar diverse delen schoonmaken. Zo werk je sneller en efficiënter terwijl je nog meer bereikt ook.

7. Onderkant auto schoonmaken

Als je dan toch met de ophanging bezig bent, kun je ook wel even onder de auto kruipen om daar eens goed aan de slag te gaan. Een auto wordt natuurlijk aan alle kanten vies. Ook aan de onderkant (terwijl je hier het minst komt of reinigt). De onderkant is echter niet zo mooi glad als de bovenkant, dus je hebt te maken met veel randen, plekjes, hoekjes en lastige plekjes. De velgenborstel kan hier heel mooi in komen. Zo krijg je ook dat deel mooi schoon.

8. Lastige hoeken in interieur

Het interieur bestaat uit allerlei vormen en materialen. Waarbij aardig wat delen zijn die lastig te bereiken kunnen zijn. Voordat je je in allerlei bochten en hoeken wringt, is het de moeite waard om je velgenborstel eens uit te proberen. Mits je deze goed schoon hebt gehouden, kun je prima (zowel nat als droog) de meest uitdagende hoekjes bereiken. Wel zo prettig als je beseft dat je de meeste tijd in de auto doorbrengt.

9. Motorruimte reinigen met de velgenborstel

Misschien wel de grootste uitdaging van allemaal: de motorruimte. Een plek waar je vrijwel elke vorm of onmogelijkheid tegenkomt die je je maar kunt bedenken. Veel plekken waar je lastig bij komt, die te krap zijn, te ver weg zitten of op een andere manier onmogelijk zijn om goed schoon te maken. Met een velgenborstel steek je deze zo in elk uitdagend hoekje. Houdt er wel rekening mee dat je niks beschadigd of kapot steekt. En maak je borstel goed schoon na gebruik.

10. Uitlaat schoonmaken

Misschien niet de eerste waar je aan dacht, maar een schone uitlaat kan ook een goede toevoeging zijn. Het zijn vaak de kleine details die het doen. Maar om goed in de uitlaat te kunnen komen moet je OF super dunne armen hebben, of een velgenborstel. Reinigingsmiddel erop, erin steken en schrobben maar. Maar wederom is het belangrijk om je velgenborstel daarna goed schoon te maken.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp