De auto wassen van binnen en buiten hoeft niet lang te duren

De auto wassen van binnen en buiten hoeft niet lang te duren

Ondanks dat het stalen ros één van onze meest favoriete hebbedingetjes is, zien sommige eigenaren toch nog op tegen het wassen van hun auto. Niet helemaal terecht, want met een paar trucjes kan het auto wassen een stukje makkelijker gemaakt worden. Zowel het auto wassen van binnen als het auto wassen van buiten gaat dan wat sneller en makkelijker.

De auto wassen van buiten

De buitenkant is het meest populair, dat is tenminste wat de meeste zien en wat vaak het meest snel vies lijkt te worden. De auto wassen van buiten krijgt dan vaak het meest prioriteit. Uiteraard hebben wij hier talloze top-producten voor, voor ieder wat wils. De meest gebruikte/verkochte producten voor het auto wassen zijn dan ook shampoo’s, washmitts en quick detailers. Wat lager op de lijst staan producten om de velgen helemaal tiptop te maken en de ruiten. Dressings om de rubbers en het plastic weer mooi te maken zijn ietsje minder populair, waarschijnlijk omdat je hier ook minder veel van nodig hebt (mits je goed spul hebt gekocht). Een strak gewassen auto is een lust voor het ook.

De buitenkant bij het auto wassen makkelijker maken

Als je het jezelf makkelijk wil maken zijn er een paar trucjes om het auto wassen wat soepeler te laten verlopen. Begin eerst met een snowfoam. Deze kun je over de auto sproeien en terwijl jij eerst de velgen schoonmaakt met een borstel, weekt het snowfoam het vuil alvast los. Ben je klaar met de velgen, het velgbed en de wielkassen? Dan kun je de snowfoam afspuiten. Als je nu je 2 wasemmers pakt, zul je merken dat het vuil zich sneller weg laat wassen. De vuistregel is om je washmitt elke 3 panelen uit te spoelen. Een dak en motorkap geldt meestal als 2 panelen vanwege de grootte. Je kunt dus eerst het dak en de voorruit doen. Even uitspoelen en vervolgens de achterruit, de kofferbak en het lagere deel met je kentekenplaat. Vervolgens pak je een achter-zijscherm en 2 deuren. Daarna hoef je alleen maar het voor-zijscherm en de voorbumper te doen en je hebt de helft van de auto al gehad. Even omlopen en herhalen en de wagen is klaar.
Bij het afdrogen ga je ook goed langs de deursponningen, zodat die elke keer ook even afgeveegd worden. Easy-peasy.

Dat klinkt toch al een heel stuk simpeler? Maak voor jezelf een vast ritme of volgorde en je wordt er steeds sneller in. Was je de auto om de week, of elke week, dan is de auto ook niet zo vies en hoef je ook niet zoveel te wassen.

De auto wassen van binnen

De auto wassen van binnen is toch wat minder populair. Al die hoekjes en randjes maken het soms wat lastig om alles goed schoon te maken. Toch is het wel erg fijn om in een schone en frisse auto te stappen. De buitenkant ziet de rest van de wereld, maar de binnenkant is waar jij zelf steeds tegenaan kijkt tijdens de rit. Als het prettiger is om in je auto te zitten ben je ook meer gemotiveerd om er goed voor te zorgen en alles netjes schoon te houden. Net zoals de buitenkant, geldt bij de binnenkant van de auto dat het vooral draait om bijhouden. Als je elke keer een beetje doet, wordt het nooit een grote klus.

De binnenkant bij het autowassen makkelijker maken

De buitenkant draait vooral om het maken van meters, maar het auto wassen van binnen voelt al snel als vele uren voor een klein stukje. Zoals we hierboven al uitleggen bereik je heel veel door het netjes te houden en elke keer een beetje te doen. Ook voor het auto wassen aan de binnenkant zijn er trucjes die helpen. Als je de auto net gewassen en gedroogd hebt, heb je nu een vochtige droogdoek. Die doek is wel nat, maar niet vies (anders heb je niet goed schoon gemaakt). Je kunt die vochtige droogdoek perfect gebruiken om je dashboard even af te vegen en een keer over je middenconsole en stuur te gaan. Om de puntjes op de I te zetten kun je met een glasreiniger of een interieur detailer een pufje op de doek spuiten. Hierdoor krijg je net dat beetje meer in je resultaat. Haal nu je vloermat eruit en houdt die omhoog tegen een (schone) muur. Wrijf je automat af met de vochtige droogdoek en je zult zien dat je het meeste vuil er zo af kunt vegen. Je hoeft dus niet elke week de stofzuiger te pakken, als je dit elke keer doet wanneer je de auto wast, dan hoef je minder vaak met die stofzuiger te sleuren.

Ook dit maakt het allemaal al weer een stuk makkelijker om de binnenkant van de auto te wassen. Het draait vooral om het bijhouden, en dat hoeft niet veel tijd te kosten. Even afvegen en het kan er weer even tegenaan. Om de zoveel keren pak je het wat uitgebreider aan om het goed bij te werken.

Maak auto wassen makkelijker

Ondanks de tips die wij hierboven noemen, zijn er nog meer trucjes die het leven net wat makkelijker maken. Tenslotte kan de auto wassen een hele leuke klus zijn die veel voldoening geeft. Als de resultaten beter en makkelijker behaalt worden, wordt het auto wassen ook leuker. Snap je nu wat onze slogan inhoudt?
Heb je de auto helemaal gewassen aan de buitenkant? Spoel hem dan af met de hogedruk reiniger of de tuinslang. Gooi er geen emmer water overheen. Pak nu je quick detailer, spray wat Quick Detailer over de auto heen en pak nu je droogdoek. Je zult merken dat je doek veel soepeler over de lak glijdt. Vaak zie je zelfs dat al aardig wat water zo van de lak afglijdt.
Een andere tip is de temperatuur. Hoe koeler de panelen van de auto zijn, des te makkelijker is het werken. Op het moment dat sop en water gaan opdrogen kun je vegen krijgen die minder makkelijk weggeveegd worden. Probeer dus zoveel mogelijk in de schaduw te werken. In de herfst en winter heb je dit probleem natuurlijk niet zo snel.
Probeer je je ruiten helemaal spik-en-span te krijgen? Dan hebben we nog een aparte blog die dat uitgebreid behandeld.

Auto wassen

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×