Hoe houd je makkelijker je wielkassen schoon

Hoe houd je makkelijker je wielkassen schoon

Wielkassen krijgen veel te verduren maar kunnen een schone wagen wel teleurstellen. Alles schoon en blinkend en dan van die grauwe, lelijke wielkassen. Dat is gewoon jammer. Wielkassen horen diepzwarte plekken te zijn waar niets anders te zien is dan een stukje schoon metaal of diepzwart plastic.

Het zit ‘m in de details

Wielkassen lijken niet zo belangrijk, maar ze kunnen een gepoetste auto helemaal afmaken. Als je banden en velgen mooi schoon en beschermd zijn, horen je wielkassen ook vlekkeloos en mooi te zijn. Sommige auto’s hebben hier een soort stof, andere hebben plastic platen of zelfs gewoon gelakt metaal. Wat het ook is, schoner zijn ze mooier!

Stoffen wielkassen makkelijker schoon

Helaas is er voor wielkassen van stof geen goede tip. Je kunt ze behandelen met een “fabric sealant”, maar dat heeft niet zo’n lange levensduur. Je kunt dit het beste regelmatig met de hogedruk reiniger goed schoon spuiten. Over het algemeen laat het zich best goed schoonspuiten.

Dressing

Plastic wielkas panelen

Voor plastic wielkassen is het al wat makkelijker om deze schoon te houden. Je kunt ze eerst schoonspuiten met de hogedruk reiniger, en daarna kun je ze wassen met een sopje met autoshampoo. Als ze helemaal schoon zijn kun je ze behandelen met dressing om de diepzwarte kleur te herstellen. Dit helpt ook om de volgende keer makkelijker schoon te spuiten. Vergeet niet om alles goed af te nemen, want meestal is de kleur van deze panelen beter wanneer je ze droog veegt met een microvezel doek.

Wielkassen van gelakt metaal

Het klinkt vreemd, maar ze zijn er: wielkassen die simpelweg bestaan uit gelakt metaal. Eigenlijk gewoonweg hetzelfde als de rest van de auto aan de buitenkant, maar dan in de wielkassen. Helaas is dit een plek waar de lak veel te verduren heeft en dus ook snel schade oploopt. Juist daarom wil je het ook allemaal schoonhouden. Dit kun je doen door het ergste vuil eerst weg te spuiten met een hogedruk reiniger. Vervolgens kun je het allemaal schoonmaken met een sopje van autoshampoo. Gebruik hierbij eventueel een zachte borstel of kwast. Dit kun je prima behandelen met een wax of sealant zodat het reinigen de volgende keer wat makkelijker is.

Autoshampoo

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×