Hoe je je auto eenvoudiger schoon houdt in de winter

Hoe je je auto eenvoudiger schoon houdt in de winter

Je auto wassen in de winter is niet altijd leuk. Kou, wind, regen en soms alle 3 tegelijk. Het zijn dus de echte bikkels die in weer en wind gewoon naar buiten gaan om hun auto te wassen. Maar met enkele tips kunnen we het makkelijker en minder zwaar maken.

Zorg voor goede bescherming

Eigenlijk ben je te laat als je er nu aan denkt, maar als je lak goed beschermd is heeft vuil geen kans. Wassen is makkelijker, water loopt beter weg en zelfs het drogen kost minder moeite. Bovendien is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de lak goed beschermd is wanneer de vieze winter zijn intrede doet. Des te minder werk heb je in het voorjaar om de lak weer helemaal mooi en vlekkeloos te maken.

Gebruik snowfoam

Snowfoam is speciaal ontworpen om vuil los te weken zodat wassen makkelijker wordt. Snowfoam is geen vervanger voor wassen, maar doe je ervoor om het vuil alvast losser te maken. Spray het over de wagen, laat het inwerken en spoel het af. Ga daarna gewoon wassen en je bent sneller klaar met minder moeite. Extra prettig als het buiten koud is.

Snowfoam

Spuit af met osmosewater

Wie weet, misschien woon je wel heel dicht bij een wasbox? Daar hebben “vlekkeloos afspoelenwater (oftewel: osmosewater). Dit droogt op zonder vlekken te maken. Je kunt na het wassen de auto dus afspoelen zonder dat je die hoeft af te drogen. Dat scheelt je toch al weer een kwartiertje.

Spoel regelmatig af

Je kunt jezelf wat werk besparen door met enige regelmaat de wagen schoon te spoelen met osmosewater. Rij naar de wasbox en gebruik enkel de “vlekkeloos afspoelen” optie (osmosewater). Hiermee kun je het ergste vuil al wegspuiten. Onthoud wel dat je de hogedruk lans NOOIT te dicht op de lak moet houden! Als dat uberhaupt nodig is, dan heb je een betere reiniger nodig, niet een krachtigere straal.

Gebruik een rinse-aid

Een rinse-aid, zoals Drynamo van Dodo Juice, helpt om makkelijker te drogen. Je spuit het over de natte lak (na het afspoelen, na het wassen) en vervolgens droog je de lak af. Je droogdoek glijdt makkelijker over de lak en het water glijdt makkelijker van de lak af. Daarnaast laat het een klein laagje bescherming achter.

Lakbescherming

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp