Maak je auto weer stralend schoon: zo verwijder je saharazand veilig!

Maak je auto weer stralend schoon: zo verwijder je saharazand veilig!

Als je auto buiten staat kan het zijn dat er saharazand op terechtkomt. Dit kan voor krassen op je lak zorgen wanneer je de auto wast. Maar hoe verwijder je saharazand veilig van je auto zonder krassen te maken? Hieronder vind je een aantal tips en tricks.

1. Begin met grondig afspoelen

Voordat je begint met wassen is het belangrijk om je auto eerst grondig af te spoelen. Hiermee verwijder je het grootste deel van het zand en voorkom je krassen bij het wassen. Zet de tuinslang op een zachte straal en spoel de auto van boven naar beneden af.

2. Gebruik de juiste materialen

Gebruik voor het wassen van je auto de juiste materialen, zoals een zachte washmitt of een microvezeldoek. Vermijd harde borstels of sponzen die krassen kunnen veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om een autoshampoo te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor auto’s en die geen schurende stoffen bevat.

3. Werk in secties

Om krassen te voorkomen is het verstandig om in secties te werken tijdens het wassen van je auto. Begin bijvoorbeeld met het dak en werk dan systematisch naar beneden toe. Spoel elke sectie goed af voordat je doorgaat naar de volgende. Op deze manier voorkom je dat er zand of vuil tussen de washmitt en de lak komt.

4. Droog de auto goed af

Na het wassen is het belangrijk om de auto goed af te drogen met een zachte doek of een zeem. Hiermee voorkom je dat er waterdruppels op de lak blijven zitten die strepen kunnen achterlaten. Ook is het goed om de auto regelmatig te waxen om de lak te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Conclusie

Het is belangrijk om saharazand veilig van je auto te verwijderen om krassen te voorkomen. Door de juiste materialen te gebruiken, in secties te werken en de auto goed af te drogen kun je de lak van je auto weer laten stralen als nieuw. Volg deze tips en tricks en geniet weer van een glanzende auto!

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×