Ontdek de effectieve 2 emmers methode voor het met de hand wassen van je auto

Ontdek de effectieve 2 emmers methode voor het met de hand wassen van je auto

Als je op zoek bent naar de beste manier om je auto met de hand te wassen, is de “2 emmer methode” een must-know techniek. Deze methode, ook wel bekend als de “2 bucket method”, zorgt voor een veilige en grondige reiniging van je geliefde voertuig. In dit artikel zullen we de voordelen en stappen van deze wasmethode bespreken, zodat je je auto kunt laten stralen als nooit tevoren.

Waarom de 2 Emmers Methode?

De 2 emmers methode is een beproefde techniek die helpt om krassen en beschadigingen aan de lak van je auto te voorkomen. Door twee emmers te gebruiken, minimaliseer je de kans op het terugbrengen van vuil en verontreinigingen op je auto tijdens het wasproces. Hierdoor blijft je lak beschermd en behoudt je auto zijn glans.

Stap-voor-stap Gids voor de 2 Emmers Methode

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

Voordat je begint, verzamel je de benodigdheden. Je hebt twee emmers nodig van ongeveer 10 liter elk, autoshampoo, een washandschoen of spons, en schoon water.

Stap 2: Spoelen van de auto

Spoel eerst je auto grondig af met water om los vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt krassen tijdens het wasproces.

Stap 3: Voorbereiding van de emmers

Vul één emmer met schoon water en voeg autoshampoo toe aan de andere emmer volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de shampoo goed is gemengd met het water.

Stap 4: Begin met wassen

Dompel de washandschoen of spons eerst onder in de emmer met de autoshampoo en wring het overtollige schuim uit. Begin met het wassen van een deel van de auto, zoals de motorkap of een zijdeur. Werk van boven naar beneden en maak overlappende bewegingen om een gelijkmatige reiniging te garanderen.

Stap 5: Spoelen van de washandschoen of spons

Spoel de washandschoen of spons regelmatig uit in de emmer met schoon water om vuil en verontreinigingen weg te spoelen. Dit voorkomt dat vuil opnieuw op de auto wordt aangebracht en minimaliseert krassen.

Stap 6: Ga verder met wassen

Herhaal stap 4 en 5 terwijl je andere delen van de auto wast. Zorg ervoor dat je regelmatig de washandschoen of spons uitspoelt in de emmer met schoon water.

Stap 7: Grondig spoelen

Spoel de hele auto grondig af met schoon water om alle resterende zeep en vuil weg te spoelen. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven, omdat deze vlekken kunnen veroorzaken.

Auto wassen

Voordelen van de 2 Emmers Methode

Het gebruik van de 2 emmers methode heeft verschillende voordelen:

Krassenpreventie: Door regelmatig de washandschoen of spons uit te spoelen in de emmer met schoon water, voorkom je dat vuil en verontreinigingen opnieuw op de auto worden aangebracht. Dit minimaliseert het risico op krassen en swirls op de lak.

Bescherming van de lak: De 2 emmers methode helpt de lak van je auto te beschermen. De autoshampoo in de ene emmer helpt vuil los te maken en te verwijderen, terwijl de emmer met schoon water zorgt voor een grondige spoeling zonder zeepresten.

Grondige reiniging: Door systematisch de auto te wassen met de 2 emmers methode, zorg je voor een grondige reiniging van elk deel. Dit resulteert in een glanzende en schone auto.

Een kind kan de was doen 😉

Als je je auto met de hand wilt wassen, is de 2 emmers methode een uitstekende keuze. Met deze methode kun je je auto op een veilige en effectieve manier reinigen, terwijl je krassen en beschadigingen aan de lak minimaliseert. Volg de stap-voor-stap gids en geniet van een stralende auto die er als nieuw uitziet.

Kies voor de 2 emmers methode voor een met de hand gewassen auto die er prachtig uitziet!

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp