Waarom is een droogdoek beter dan een zeem?

Waarom is een droogdoek beter dan een zeem?

Als je je auto net hebt gewassen, wil je natuurlijk dat hij er na het drogen glanzend en streeploos uitziet. Het gebruik van een goede droogdoek is dan essentieel. Maar welke droogdoek moet je gebruiken? Veel mensen gebruiken nog steeds een zeem, maar wist je dat een microfiber droogdoek eigenlijk veel beter is? In deze tekst leggen we uit waarom.

Wat is een zeem?

Laten we eerst even stilstaan bij wat een zeem eigenlijk is. Een zeem is een stuk leer dat gebruikt wordt om oppervlakken droog te maken. Ze zijn vooral bekend van het gebruik bij het drogen van auto’s, maar worden ook gebruikt bij het schoonmaken van ramen en spiegels.

Waarom een microfiber droogdoek beter is

Meer vocht opnemend vermogen

Een van de belangrijkste voordelen van een microfiber droogdoek ten opzichte van een zeem is het vocht opnemend vermogen. Microfiber heeft een veel hogere dichtheid van vezels dan een zeem, waardoor het veel meer vocht kan opnemen. Hierdoor kun je met een microfiber droogdoek veel sneller en efficiënter drogen dan met een zeem.

Minder kans op krassen

Een ander voordeel van een microfiber droogdoek is dat deze minder snel krassen zal veroorzaken op de lak van je auto. Zeemleer kan namelijk kleine deeltjes en stofdeeltjes vasthouden, wat kan leiden tot krassen op de lak. Microfiber droogdoeken zijn echter gemaakt van zeer fijne vezels die deze deeltjes beter vasthouden en dus minder kans hebben om krassen te veroorzaken.

Droogdoeken

Lange levensduur

Een derde voordeel van een microfiber droogdoek is dat deze een veel langere levensduur heeft dan een zeem. Zeemleer kan na verloop van tijd uitdrogen en barsten, waardoor het minder goed werkt en uiteindelijk moet worden vervangen. Microfiber droogdoeken zijn echter veel duurzamer en gaan veel langer mee.

Makkelijker schoon te maken

Een vierde voordeel van een microfiber droogdoek is dat deze veel gemakkelijker schoon te maken is dan een zeem. Zeemleer kan namelijk moeilijk schoon te maken zijn, omdat vuil en viezigheid zich gemakkelijk kunnen ophopen tussen de vezels. Microfiber droogdoeken zijn echter veel gemakkelijker schoon te maken en kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen.

Milieuvriendelijker

Een laatste voordeel van een microfiber droogdoek is dat deze milieuvriendelijker is dan een zeem. Zeemleer is namelijk gemaakt van dierlijke producten en het gebruik ervan draagt dus bij aan de vraag naar dierlijke producten. Microfiber droogdoeken zijn echter gemaakt van synthetische materialen en zijn dus veganistisch en milieuvriendelijk.

Conclusie

Als je je auto droog wilt maken na het wassen, is een microfiber droogdoek dus een betere keuze dan een zeem. Het heeft een hoger vocht opnemend vermogen, minder kans op krassen, een langere levensduur, is gemakkelijker schoon te maken en milieuvriendelijker. Overweeg dus om over te stappen op een microfiber droogdoek voor het drogen van je auto.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×