Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Wat is een Grit Guard, en hoe gebruik ik die?

Wat is een Grit Guard, en hoe gebruik ik die?

Je hebt ze misschien weleens gezien, een soort rooster op de bodem van een emmer. Het lijkt een beetje op zo’n rek waar men vroeger de was tegenaan wreef om schoon te maken. Maar waar is het voor? Wat doet het? En waarom zou dit een heel goed idee voor jou kunnen zijn?

Wat doet een Grit Guard?

Een Grit Guard is (zoals de vertaling eigenlijk al zegt) een soort “vuil rooster”. Het is een rooster dat een stukje boven de bodem hangt. Stof, vuil, zand en andere viezigheid kan door de openingen naar de bodem zakken terwijl je borstel, wheelbrush, washmitt en zelfs je klei niet door die openingen passen. Dit zorgt ervoor dat de dingen die schoon moeten blijven ook schoon blijven. Alle viezigheid zakt naar de bodem, waar vervolgens niets meer bij kan.
Ook wanneer je je washmitt door het water beweegt wordt het niet snel omhoog geroerd vanwege de vinnen aan de onderkant. Deze vinnen zorgen ervoor dat het water onderin minder fanatiek mee kan bewegen en de vuil-deeltjes ook minder in beweging komen.

Waarom is een Grit Guard een goed idee?

Als je de auto elke week wast en je maar enkele kilometers per week rijdt, zal de auto waarschijnlijk niet erg vies zijn. Je was-water en je washmitt zullen dan ook niet erg vies worden. In dat geval is een Grit Guard een beetje overbodig. Maar er zijn ook mensen die hun auto maar af en toe wassen (ja, geen grap. Ze bestaan echt!) en soms zelfs wachten tot de auto echt heel smerig is geworden. Tijdens zulke wasbeurten zal er behoorlijk veel vuil en zand van de auto afkomen. Dit vuil komt in de washmitt terecht en vervolgens ook in het water. Als het water te vies wordt, ga je zanderig, smerig water gebruiken om je auto mee te wassen. Het zand )en andere viezigheid) vergroot het risico op waskrassen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. De Grit Guard voorkomt dat het vuil in het water omhoog kan komen en in de washmitt terecht kan komen. Je washmitt blijft schoner, je water kun je langer gebruiken en je hebt minder risico op waskrassen. Top idee dus!

Grit Guards

Hoe werkt een Grit Guard?

Grit Guards zijn rete simpel in gebruik. Je begint met het meten van de diameter van je emmer. Meet vooral de bodem. Als deze groter is (of gelijk aan) dan 265 milimeter (26.5 centimeter), dan past de Grit Guard in jouw emmer. Je legt de Grit Guard simpelweg op de bodem, met de vinnen omlaag. Het rooster met de gaten erin, hangt dus meerdere centimeter boven de bodem. Vervolgens kun je de emmer gewoon gebruiken en vullen zoals je altijd doet. Tijdens het wassen kun je je washmitt over het rooster wrijven om al het vuil los te maken, verder hoef je weinig te doen. Wanneer je klaar bent met wassen haal je het rooster eruit, gooi je de emmer leeg en spoel je de emmer schoon. Want: een schone emmer = schoon water.

Welke kleur is waarvoor?

Uiteraard is dat je eigen keus. Alle Grit Guards zijn volledig identiek, op de kleur na. De zwarte is dus niet groter, beter of sterker dan de blauwe. Ze zijn allemaal hetzelfde. Het kan wel fijn zijn om makkelijk te herkennen welke Grit Guard voor welke emmer bedoelt is, en de kleur helpt daarbij. Doorgaans gebruiken vrijwel alle fabrikanten dezelfde kleuren:
Blauw = wasemmer
Rood = spoelemmer
Zwart = emmer voor de velgen
Ben jij in een brutale of juist originele bui? Dan gebruik je de zwarte lekker om mee te wassen, of de rode om je velgen mee te doen. Net wat je zelf wil.

Auto wassen

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp