Gids om de Foamlance te monteren

De Dodo Juice Snowcommotion Foamlance wordt geleverd als een pakketje dat thuis nog in elkaar geschroefd moet worden. Om onze klanten te helpen om dit succesvol te doen hebben wij een kleine handleiding gemaakt. Zijn er nog vragen naar aanleiding van onze uitleg? Stuur dan even een mailtje naar ons, of gebruik het contactformulier en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

De inhoud van het pakket

Inhoud van het pakket van de Dodo Juice Snowcommotion foamlans
Inhoud van het pakket van de Dodo Juice Snowcommotion foamlans
De Dodo Juice Foamlans (Snowcommotion) wordt geleverd met de volgende inhoud:
 • Foamkop
 • Koppelstuk (6mm binnenmaat, 15mm buitenmaat)
 • Siliconen aanvoerbuis
 • Flacon (inhoud 1 liter)
 • Connector voor de hogedrukreiniger (op de foto zie je de Kärcher connector)
 • Installatie handleiding
 • Teflontape
 • Productsticker
Je hebt alle producten nodig, maar het is je eigen keus of je de sticker aanbrengt of niet. Van de teflontape zul je een aardige hoeveelheid overhouden, altijd handig om in je gereedschapskoffer te hebben.

Benodigd gereedschap

 • Beker met heet water (leg hier het uiteinde van de siliconen aanvoerbuis in)
 • Waterpomptang
 • 2de waterpomptang, of een steeksleutel maat 15

Stap 1: de foamkop en het koppelstuk

Breng teflontape aan op beide uiteindes van het koppelstuk, doe dit met minimaal 10 wikkelingen (uitleg over de manier van aanbrengen van teflontape vindt je onderaan deze pagina). Houdt het koppelstuk in je linkerhand met de blote schroefdraad naar rechts toe en breng de tape tegen de klok in aan (boven beginnen en van je af rollen).
Breng teflontape aan op beide uiteindes van het koppelstuk
Breng teflontape aan op beide uiteindes van het koppelstuk
Draai het koppelstuk met de hand in de achterkant van de foamkop. Als hij vast lijkt te zitten pak je de steeksleutel (maat 15) of de waterpomptang erbij en draai je hem stevig vast.
Draai het koppelstuk met de hand in de foamkop
Draai het koppelstuk met de hand in de foamkop

Stap 2: connector voor de hogedruk reiniger monteren

Draai de connector voor de hogedruk reiniger op het koppelstuk, draai deze met de hand stevig vast. Als je hier de waterpomptang op gebruikt loop je het risico dat je het plastic beschadigd. Als je zeker weet dat hij er niet goed op zit, dan kun je een doekje om de connector wikkelen en dan voorzichtig met de waterpomptang proberen het geheel vast te draaien.
Schroef de connector achter op het koppelstuk
Schroef de connector achter op het koppelstuk De connector op de foto is van Kärcher, de jouwe zou er ander uit kunnen zien.

Stap 3: de flacon monteren

Als het goed is heb je de siliconen aanvoerbuis in een beker met heet water gelegd. Hierdoor wordt het uiteinde iets zachter waardoor het makkelijker rekt. Je kunt het nu makkelijker over de aansluiting op de foamkop schuiven. Schuif hem er helemaal op. De aanvoerbuis zou je niet hoeven in te korten. Als de aanvoerbuis erop zit kun je de flacon eroverheen schuiven en vastdraaien. Je kunt nu ook de sticker aanbrengen, wij hebben hiermee gewacht tot de flacon erop zit zodat je kunt zien wat de voorkant is.
Schuif de aanvoerbuis over de aansluiting
Schuif de aanvoerbuis over de aansluiting

Stap 4: Controleren of het eindresultaat klopt

Als het goed is ziet jouw foamlans er hetzelfde uit als de foto’s hieronder.
Zo zou je foamlans er nu uit moeten zien
Zo zou je foamlans er nu uit moeten zien
Zo zou je foamlans er nu uit moeten zien
Zo zou je foamlans er nu uit moeten zien

We hebben ook een gids gemaakt om het foamfilter in je snowfoamlans te vervangen. Ideaal wanneer je foamlans niet zoveel schuim meer geeft, of zelfs helemaal verstopt zit: Gids om het foamfilter te vervangen.

De foamlans uittesten en de werking uitvogelen

De Snowcommotion foamlans van Dodo Juice heeft 2 ingebouwde functies.
 1. De hoeveelheid zeep/water mix aanpassen Hiervoor draai je de groene, ronde knop bovenop de foamlans open of dicht. Als je de knop open draait komt er meer water bij de mengeling waardoor je snowfoam dunner/wateriger wordt. Draai je hem dicht, dan heb je een minder sterke straal omdat er minder water met je zeep gemixed wordt. Je kunt je snowfoam mengsel ook aanpassen door meer snowfoam in je flacon te doen met minder water.
 2. De straalgrootte aanpassen Door de lange groene tuit te draaien vouwen de vinnen naar elkaar toe en wordt je straal smaller en wat kleiner. Dit kan helpen om je straal foam makkelijker richtbaar te maken. Op de foto’s hieronder zie je wat er dan in de tuit gebeurt.
Helemaal dichtgedraaid krijg je een hele smalle, kleine straal foam.
Helemaal dichtgedraaid krijg je een hele smalle, kleine straal foam.
Als de vinnen helemaal uit elkaar staan krijg je een dikkere, bredere straal foam.
Als de vinnen helemaal uit elkaar staan krijg je een dikkere, bredere straal foam.

Voordat je uitgebreid je auto ermee gaat foamen, is het handig om je foamlans eerst eens uit te testen. Sluit de foamlans aan op je hogedruk reiniger, doe een beetje snowfoam in de fles en zet de hogedruk reiniger aan. Test nu eerst of de foamlans nergens lekt en stel de straal af naar jouw wensen. Meestal hoef je de foamkop maar 1 keer in te stellen tenzij je heel vaak van smaak veranderd ;).

Teflontape correct aanbrengen

Teflontape moet op de juiste manier aangebracht worden. Doe je dit niet correct, dan loop je het risico dat de verbinding op deze plek nog gaat lekken en dat is nou net hetgeen dat de teflontape probeert op te lossen. Teflontape vult de piepkleine openingen op die in de schroefdraad kunnen zitten, zodat hier, bij hoge druk, geen water doorheen kan. In het onderstaande filmpje zie je wat uitgebreider hoe teflontape het beste aangebracht kan worden. Er is ook een Nederlands filmpje in de maak, maar tot die tijd linken we even naar een Engelstalig filmpje.
Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×