Gids om het foamfilter te vervangen

Een snowfoamlans geeft foam door water en zeep onder hoge druk door een gaas te persen, hierdoor wordt het mengsel flink belucht, waardoor er schuim ontstaat. Het gaas wat hiervoor gebruikt wordt, werkt als een soort filter. Dit foamfilter kan echter geblokkeerd raken na veelvuldig gebruik. Als je de foamlans niet goed doorspoelt met water, zal er zeepresidu opbouwen in het filter, waardoor het minder effectief werkt. Uiteindelijk kan het zelfs blokkeren waardoor er bijna geen water meer doorheen kan. Als het foamfilter vervangen moet worden, hebben wij hier het juist foamfilter voor. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een handleiding gemaakt die dit stap voor stap uitlegt. Zijn er nog vragen naar aanleiding van onze uitleg? Stuur dan even een mailtje naar ons, of gebruik het contactformulier en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

De inhoud van het pakket

Bij aankoop van een nieuw foamfilter ontvang je van ons het foamfilter zelf, inclusief een geprinte handleiding met uitleg over de stappen voor het vervangen. Het is erg belangrijk om te onthouden dat wij geen enkele vorm van garantie mogen bieden op reparaties/vervangingen die klanten zelf thuis hebben gedaan. Met onze handleiding hopen we het risico op schade te voorkomen. Wij zijn niet verantwoordelijk, of aansprakelijk als het misgaat.

Benodigd gereedschap

  • Hele dunne schroevendraaier
  • Waterpomptang
  • Verstelbare moersleutel

Stap 1: het plastic draaistuk losmaken

Gebruik de dunne schroevendraaier om de borgpen uit het plastic draaistuk / handvat te duwen. Sommige klanten hebben laten weten dat ze een tik van de hamer nodig hadden om hier beweging in te krijgen. Doe dit met beleid. Wanneer de pin eruit begint te komen kun je de waterpomptang gebruiken om deze er verder uit te trekken.

Verwijder de borgpen uit het handvat
Verwijder de borgpen uit het handvat

Stap 2: het plastic draaistuk verwijderen

Het plastic handvat kun je nu van de foamlans afschuiven. Waarschijnlijk zul je een paar keer het handvat moeten draaien om beter over de binnenkant heen te manoeuvreren. Deze handeling zou niet bijzonder veel kracht moeten kosten.

Haal het handvat los
Haal het handvat los

Het plastic uiteinde, met de metalen vinnen, is redelijk kwetsbaar. Je kunt deze er heel voorzichtig afhalen door het eraf te trekken. Je kunt er echter ook voor kiezen om deze te laten zitten en de rest van de stappen voorzichtig uit te voeren.

Stap 3: het filterhuis losmaken

Het filterhuis zit aan de voorkant van de foamlans en zit net na de vernauwing (in het midden) op de body geschroefd. Hier zit een rubber ring in waardoor deze soms vastgeklemd zit. Gebruik de waterpomptang op de zeshoekige vorm naast de nek, omdat je hier weinig ruimte hebt. Je kunt de verstelbare moersleutel op het filterhuis zetten. Gebruik nu 2 handen om de waterpomptang vast te houden en met de verstelbare moersleutel het filterhuis los te draaien. Dit vergt wat extra kracht. Zodra deze over de rubber ring klikt kun je het filterhuis er met de hand af draaien.

Draai het filterhuis los
Draai het filterhuis los

Stap 4: het filter vervangen

Het foamfilter bevindt zich in het filterhuis. Via de bovenkant kun je deze met de dunne schroevendraaier eruit duwen. Het nieuwe filter kun je er met je vinger indrukken. Deze schuift er verder in wanneer je alles weer in elkaar schroeft.

Exploded view van een snowfoam lans
Exploded view van een snowfoam lans

Je kunt de hele foamlans weer terug in elkaar zetten door de beschreven stappen in omgekeerde volgorde te volgen. Eerst het filterhuis erop draaien, dan het handvast erop schuiven en de borgpen weer vast zetten. Controleer eerst of de vinnen op de punt goed heen-en-weer schuiven wanneer je het handvat draait.

Hieronder zie je een extra grote afbeelding van de foamlans, zo kun je direct zien hoe deze in elkaar zit. Mocht je juist net op zoek zijn naar een uitleg hoe je je foamlans in elkaar zet? Dan kun je onze gids volgen: Gids om de Foamlance te monteren.

Exploded view van een snowfoam lans
Exploded view van een snowfoam lans
Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×