Duurzaam en verantwoord

Soms is het niet helemaal mogelijk om een geweldig resultaat tijdens het poetsen te behalen zonder dat dit enig effect heeft op het milieu. Maar zaken waar wij wel invloed op hebben, pakken we graag duurzaam en verantwoord aan. Hiernaast noemen we graag enkele punten op hoe wij ons steentje bijdragen aan een mooiere en schonere wereld voor onze kinderen en iedereen die daarna komt.

Natuurlijk zorgen al die blinkende auto’s al voor veel pracht en praal, maar we willen niet dat flora en fauna hier onder lijdt. Want zelfs de dieren in het bos willen nog vele jaren kunnen genieten van al die blinkende bakken die voorbij rijden. Car Care Nederland begrijpt dat duurzaam en verantwoord ondernemen onderdeel is van een lange termijn visie. Naast blog berichten waarin we proberen uit te leggen hoe je zo min mogelijk effect kunt hebben op de natuur om je heen, zorgen wij er actief voor dat we werken met gerecycelde of natuurvriendelijke materialen. Zo helpen wij eraan mee dat onze kinderen kunnen genieten van de schitterende natuur terwijl ze door een kristalheldere autoruit kijken.

De dozen die wij gebruiken om de bestellingen in te verzenden zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Zelfs de witte dozen zijn wit gemaakt met gerecycled papier dat op kleur gesorteerd is tijdens het recycle-proces. De flappen van de dozen worden daarnaast niet dichtgemaakt met milieu-onvriendelijke lijm, maar juist dicht getapet met gerecycelede tape.

De tape die gebruikt wordt om de doos dicht te plakken, of om bepaalde flessendoppen mee vast te zetten is gemaakt van 100% gerecyclede ingrediënten. Daarnaast schakelen wij regelmatig met de fabrikant om te proberen meer productie volume te krijgen in de meer milieu-vriendelijke stoffen (zoals papieren tape). De lijm die op de tape gebruikt wordt is op plantaardige basis en is biologisch afbreekbaar.

De schuimpjes waar de dozen mee gevuld worden om de producten veilig te houden, zijn gemaakt van 100% maismeel. Dit betekent dat het voor 100% een natuurproduct is. Hierdoor is het biologisch afbreekbaar en lost het zelfs op in water. De groene of beige kleur is een bijeffect van het fabricageproces.

Wanneer er sporadisch lucht-zakjes gebruikt worden om producten in de doos te beschermen worden enkel zakjes gebruikt van 100% gerecycled kunststof. We kijken er nauwlettend naar dat deze vorm van kunststof 100% biologisch afbreekbaar is om zo min mogelijk effect op de natuur te hebben.

Er wordt meermaals per jaar gesproken met de fabrikanten en leveranciers van onze producten. Wij vinden het belangrijk om te weten of zij verantwoorde methodes en ingrediënten gebruiken in de fabricage van hun producten. In sommige gevallen is dit bijzonder moeilijk of zelfs onmogelijk. Maar wij dringen erop aan dat elke fabrikant actief bezig blijft met het zoeken naar meer verantwoorde alternatieven.

Dit heeft er inmiddels toe geleid dat het overgrote deel van de kunststof verpakkingen (flessen, tubes etc.) tegenwoordig van 100% gerecycled materiaal gemaakt wordt. Flyers, folders en ander promotiemateriaal wordt daarnaast grotendeels op gerecycled papier gedrukt met milieu-vriendelijke inkt.

Onze printers gebruiken deels natuurlijke inkt en tweedehands cartridges waarvan de inkt verzameld is voor hergebruik. Het papier waarop gedrukt wordt is lichter dan gebruikelijk zodat de transportkosten van de fabrikant zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Ook de hoeveelheid inkt die gebruikt wordt is teruggebracht zodat we minder van deze stoffen nodig hebben voor de handvol dingen die wij uitprinten. Er wordt elke maand opnieuw bekeken of onze inkoopkanalen voldoen aan onze eisen voor milieu-vriendelijke praktijken of producten. Waar nodig wordt er overgeschakeld naar een leverancier die meer verantwoorde producten of diensten kan leveren.

Onze vervoerder en logistieke partner gebruikt steeds meer elektrische voertuigen om de pakketten op te halen en weg te brengen. Daarnaast worden er vaker ladingen per vrachtwagen gecombineerd zodat dezelfde vrachtwagen meer vracht per keer vervoert. Dit zorgt voor minder verbruik van brandstoffen omdat er minder vrachtwagens hoeven te rijden. De pallets waar de pakketten op gestapeld staan zijn bovendien gemaakt van hout dat specifiek voor de houthandel gekweekt was en niet gekapt is uit een natuurlijke omgeving.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×