Beginnersgids auto wassen

Wat heb je nodig om je auto te wassen? Een beginnersgids

Je zou denken dat een “simpele” beginnersset om je auto mee te wassen bij iedereen wel bekend is, toch is het een van de meest gestelde vragen van klanten. Een setje om je auto mee te wassen is echter wel iets meer dan een emmertje en een flesje afwasmiddel. Sterker nog, wij vragen onze klanten meestal om alle huishoudelijke middelen te mijden, deze zijn namelijk niet ontworpen voor het vuil dat je op een auto vindt.

Beginnersset om je auto mee te wassen

Als je deze blog zit te lezen wil je waarschijnlijk meteen de informatie zien waar je op hoopt, dus we beginnen onze wekelijkse blog met een mooi lijstje waar we hieronder verder op in gaan:
Wekelijks:

 • 2 schone emmers van minimaal 10 liter inhoud (je zou een 3de emmer kunnen gebruiken voor je velgen)
 • Een washmitt of washpad in goede conditie
 • Genoeg droogdoeken om je auto droog te krijgen (wij adviseren om er altijd 1 als reserve te hebben)
 • Shampoo
 • Dressing om je banden en rubbers weer mooi te maken
 • Een extra washmitt om je velgen en de wielkas mee te wassen
 • Alhoewel een hoge druk reiniger niet noodzakelijk is, kan het wel handig zijn

Maandelijks: (toevoeg op hierboven)

 • Een handvol doeken voor algemene taken
 • Quick Detailer of nieuwe bescherming (ga ook even na wanneer je deze nodig hebt)
 • Doeken en glasreiniger om je ruiten af en toe schoon mee te maken
 • Velgenreiniger

Iets verder ingaan op de lijst hierboven

De meeste items uit de lijst hierboven zijn vrij vanzelfsprekend. Een shampoo gebruik je natuurlijk als reinigingsmiddel, de droogdoeken om je wagen veilig droog te maken en een washmitt om de auto mee te wassen. Op zich niet veel spannend. Maar waarom dan de doeken voor algemene taken? En de quick detailer? En waarom gebruik je nou een extra washmitt voor je velgen?

Wanneer je de auto wast kom je regelmatig een stukje tegen dat iets meer aandacht nodig heeft. Je komt natuurlijk niet elke week precies dezelfde condities tegen. Er kan zomaar een plas modder liggen op de weg terwijl die er de week ervoor niet was. Zo kan het zijn dat je na het wassen een plekje tegenkomt waar je niet op gerekend had. Al je droogdoeken zijn inmiddels nat of je wil daar je dure droogdoeken niet aan vies maken? Daar zijn de doeken voor algemene taken ideaal voor. Een goede microvezel doek die voor veel verschillende taken gebruikt kan worden. Deze zijn vaak ook iets goedkoper en kleiner van formaat.

Ook voor je velgen kan het een beetje verschillen. Als ze goed beschermd zijn kun je vrij lang overleven met niks meer dan een normale autoshampoo en een washmitt voor je velgen. Maar als ze wat meer verwaarloosd zijn kan het zijn dat je meer resultaat boekt met een velgenreiniger en/of fallout remover. Gelukkig zijn deze net zo simpel in gebruik als een shampoo. Deze heb je natuurlijk niet elke week nodig, maar het is wel handig als ze klaar staan voor je.
Als washmitt hoef je geen dure washmitt te kopen, een washmitt die eigenlijk niet goed genoeg meer is voor de lak kun je prima gebruiken voor je velgen en de wielkassen. Wij raden het zeer sterk af om de washandschoen die je op de velgen gebruikt vervolgens op je lak te gebruiken! Sommige deeltjes (zoals ijzeroxide) zie en voel je vrijwel niet, maar kunnen lelijke strepen maken in je lak.

Heb je echt alles elke week nodig?

Nee, niet perse. Bovendien wast niet iedereen zijn auto elke week (ja, wij schrokken er ook van toen we het ontdekte :O ). Producten zoals een Quick Detailer gebruik je om de paar weken om je wax een kleine boost te geven en wat glans terug te brengen. De glasreiniger is natuurlijk ook niet elke week nodig, maar het kan wel fijn zijn als die transparante platen ook daadwerkelijk helder en doorzichtig zijn. Voor je velgen kan het nodig zijn om af en toe wat grover spul te gebruiken om ze blinkend schoon te houden.
Je zult niet alles altijd nodig hebben, iedereen gebruikt zijn auto op een andere manier en rijdt een andere route. Het vuil dat een tuinman tegenkomt is waarschijnlijk anders dan dat wat een webdesigner tegen zal komen. De lijst hierboven is uiteraard dan ook een globale lijst die voor de meeste gebruikers geldt.

Is dit niet een beetje veel voor een beginnerssetje?

Dat lijkt misschien wel zo. Voor de wekelijkse was hebben we al zo’n 7 dingen op de lijst gezet, maar in werkelijkheid valt het op zich wel mee. De emmers schuiven in elkaar, daar gaan 2 flessen in (shampoo en dressing) en daar passen ook wel een paar doeken in met een washmitt. Eigenlijk alleen de hogedrukreiniger past er niet in. En als je deze blog zit te lezen, dan heb jij al meer interesse in de correcte zorg voor je lak dan de gemiddelde Nederlander. Het is dan ook niet erg vreemd als je iets meer spulletjes in huis hebt dan de gemiddelde Nederlander.
Het wordt pas erg als je een magazijn vol hebt staan en je van gekte eigenlijk niet meer weet welk product je deze keer moet gaan gebruiken. #spoiltforchoice Maar daar hebben wij natuurlijk geen last van *ahum*. Het is nou ook weer niet zo dat onze detail-spullen meer waard zijn dan de gemiddelde auto *ahum*, of dat we letterlijk kastenvol hebben met spulletjes voor meest uiteenlopende taken *ahum*….. stomme kriebelhoest ook…

Kunnen jullie het denkwerk niet voor mij doen?

Uiteraard kunnen wij dat. Sterker nog, we hebben het al gedaan. Hieronder zie je een lijstje met bundels die jou al goed op weg helpen. Je kunt hier zelf in bepalen welke producten je wel of niet wil toevoegen aan je winkelmand. Wil je echt een heel pakket dat op jouw wensen is aangepast? Geef ons even een seintje en we kijken wat we voor je kunnen doen. #servicedienormaalzoumoetenzijn

Bundels en kits

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×