Blog

Lelijke kalkvlekken op je ruiten, hoe maak je dit schoon?

Kalkvlekken kunnen we allemaal, vooral als je ooit goed om je heen gekeken hebt in de douche. Kalkvlekken komen voornamelijk uit kraanwater, maar kunnen soms ook van andere bronnen afkomstig zijn. Op je ramen zie je ze al vrij snel, want van binnenuit kijk je er recht tegenaan, Jammer, lelijk en waarschijnlijk ongewenst. Dus hoe kom je er vanaf? (meer…)

Hoe reinig je de bekleding van je auto?

Alles aan je auto wordt vies wanneer je hem gebruikt. Dat is jammer, maar wel waar. Niet alleen de velgen en voorruit worden vies, ook de vloermatten, de stoelen, de deurhendel en eigenlijk nog veel meer. Als je bedenkt dat een deurklink erg smerig is, zal het je niet verbazen dat een autostuur ook niet bepaald schoon is. De bekleding is vaak erg lastig schoon te maken, dus hoe reinig je de bekleding van je auto? (meer…)

Meteen afdrogen na de regen? Is dat wel een goed idee?

Je hebt net je auto gewassen en dan begint het te regenen. 2 uur later stopt de regen weer en Buienalarm zegt dat het voorlopig droog blijft. Jij wil nu natuurlijk direct naar buiten met je droogdoek om de auto weer droog te maken, maar is dit wel zo slim? Wat gaat hier fout, of juist niet? (meer…)

Hoe krab je je ruiten ijsvrij op een veilige manier?

De winter is een lastige periode voor autodetailers. Je sopwater bevriest, vuil koekt snel aan en de wegen zijn nooit schoon genoeg om langer dan een dag van je schone wagen te genieten. Ook je ruiten zitten regelmatig vol met ijs, waardoor je weer kunt gaan krabben. Niet tof, maar hoe doe je dit zonder je glas coating om zeep te helpen? (meer…)

Je interieur op een simpele manier schoonmaken en schoonhouden

Zoek jij een manier om met meer gemak je interieur schoon te maken en vooral schoon te houden? Dat kan! Met een paar tips kunnen wij je op weg helpen om je interieur schoon te houden en meer te genieten van het interieur van je wagen. Wil jij dit leren? Klik dan snel verder! (meer…)

Geen vastgevroren rubbers, maar toch je auto wassen? Best makkelijk eigenlijk…

Afhankelijk aan wie je het vraagt, wordt er weleens gezegd dat je de deurrubbers NIET mag wassen of behandelen in de winter. Want dan zou je absoluut vastgevroren rubbers krijgen... Terwijl dit helemaal niet waar is. Met degelijke producten en een paar trucjes heb je hier helemaal geen last van. Hoe dit dan werkt leggen we even uit :). (meer…)

Wat is een natte sealant? Waarom heet dit ook een spray-on sealant?

Als je al een tijdje in de wereld van autodetailen zit, dan heb je de term "Natte Sealant" weleens gehoord, anderen noemen dit ook weleens een "Spray-on Sealant". Maar wat is dit nou weer? En wat bedoelen ze met "spray-on"? En dan zeggen ze ook nog "spray and buff".... wat betekent het allemaal? (meer…)

5 tips voor streeploos resultaat, op allerlei ondergronden

Je auto uitgebreid poetsen moet natuurlijk wel leiden tot een vlekkeloos resultaat. Dit is helaas moeilijker dan je soms zou willen, kijk in de zomer maar eens door je net gewassen ramen... kans is groot dat je toch nog wat strepen en vegen ziet. Als er in de avond wat condens op je auto komt, zie je de vegen van het uitpoetsen van de wax, terwijl dat niet perse hoeft. Met wat tips kom je tot een vlekkeloos resultaat. (meer…)

Wanneer moet je kleien? Wat is de plastic-zak-test?

Je hebt er vast over gelezen: kleien. Maar wanneer moet je kleien? Kun je dit herkennen, of testen? Of moet je gewoon elke maand kleien? Kun je het anders zien aan de lak, of aan het gedrag van het water? Is er een simpele test om te bepalen wanneer er weer gekleid moet worden? (meer…)

Wanneer is je wax klaar om uit te poetsen? Wat is de Swipe-test?

Je hebt de wagen helemaal gewassen, gekleid en eventueel zelfs gepolijst. Nu komt het leukste klusje: een lekker laagje wax aanbrengen. Om zeker te weten dat je het goed doet kijk je op het potje wanneer je het weer uit moet poetsen... Maar daar staat niets over dit onderwerp. Je smeert de wax op je lak en een paar minuten later probeer je het uit te vegen: allemaal vette vegen... Verdorie! Wanneer kun je nou eigenlijk je wax uitpoetsen?? Simpel: met de Swipe test! (meer…)