Blog

5 tips voor streeploos resultaat, op allerlei ondergronden

Je auto uitgebreid poetsen moet natuurlijk wel leiden tot een vlekkeloos resultaat. Dit is helaas moeilijker dan je soms zou willen, kijk in de zomer maar eens door je net gewassen ramen... kans is groot dat je toch nog wat strepen en vegen ziet. Als er in de avond wat condens op je auto komt, zie je de vegen van het uitpoetsen van de wax, terwijl dat niet perse hoeft. Met wat tips kom je tot een vlekkeloos resultaat. (meer…)

Wanneer moet je kleien? Wat is de plastic-zak-test?

Je hebt er vast over gelezen: kleien. Maar wanneer moet je kleien? Kun je dit herkennen, of testen? Of moet je gewoon elke maand kleien? Kun je het anders zien aan de lak, of aan het gedrag van het water? Is er een simpele test om te bepalen wanneer er weer gekleid moet worden? (meer…)

Wanneer is je wax klaar om uit te poetsen? Wat is de Swipe-test?

Je hebt de wagen helemaal gewassen, gekleid en eventueel zelfs gepolijst. Nu komt het leukste klusje: een lekker laagje wax aanbrengen. Om zeker te weten dat je het goed doet kijk je op het potje wanneer je het weer uit moet poetsen... Maar daar staat niets over dit onderwerp. Je smeert de wax op je lak en een paar minuten later probeer je het uit te vegen: allemaal vette vegen... Verdorie! Wanneer kun je nou eigenlijk je wax uitpoetsen?? Simpel: met de Swipe test! (meer…)

Wat is de beste polijstmachine voor beginners?

Er zijn enkele polijstmachines, en elke soort polijstmachines heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hierdoor is niet elk apparaat geschikt voor de onervaren polijster. Maar welke machine is dan wel geschikt voor de beginnende autopoetser? Kun je überhaupt beginnen aan polijsten zonder direct de lak om zeep te helpen? (meer…)

Waarom jij je auto niet schoon krijgt met alleen een hogedrukreiniger

Je hebt een mooi hogedrukreiniger in de garage staan, en je besluit om die eens aan het werk te zetten op je vieze auto. Maar ondanks de verbetering krijg je je auto niet helemaal schoon hiermee. Je wil de lans er nog dichter op houden, maar herinnert je dan ons eerdere blogbericht over de schade die je hiermee kunt aanbrengen. Waarom krijg je je auto nou niet schoon met alleen een hogedrukreiniger? (meer…)

Witte krijtsporen van wax? Waar komt dat vandaan?

Veel autoliefhebbers hebben de witte krijtsporen weleens meegemaakt: je staat je auto te waxen en je raakt per ongeluk een stuk ongeverfd plastic. Voor je het weet slaat die plek wit uit en krijg je het niet meer weg. Maandenlang zit je tegen een witte vlek op je plastic te kijken. Maar hoe komt dit? Wat doe je eraan? En ligt de fout bij het product of de gebruiker? (meer…)

Wat kun je doen aan afgekeurde doffe koplampen

Je ziet het regelmatig op straat en op de weg: doffe koplampen. Niet alleen kan dit andere weggebruikers verblinden, maar het kan ook een afkeurpunt zijn tijdens de APK. Ondanks dat het lelijk oogt, zijn doffe koplampen redelijk goed te corrigeren. Vergeet de tandpasta en andere creatieve oplossingen die hobby-fora aanraden, die het correct en je kunt weer lange tijd genieten van mooie, schone koplampen. (meer…)

Wat is het probleem als je je auto té weinig wast?

Niet iedereen wast zijn auto elke week, of elke maand of zelfs om de paar maanden. Er zijn heel veel auto-eigenaren die hun auto pas wassen als ze de kleur van de lak niet meer kunnen zien. Dat is jammer, want niet alleen ziet hun auto er een stuk minder top uit, je maakt het jezelf ook een stuk moeilijker. Hoe langer vuil op de lak ligt, hoe minder makkelijk het zich laat verwijderen. Goede bescherming helpt, maar ook daar zit een limiet aan. (meer…)

Je auto wassen in de regen, hoe en vooral: waarom?

Degene die hun auto elke week wassen worden wel vaker gezien als "een beetje vreemd", maar wanneer jij je auto elke week wast, ongeacht het weer. Dan moet er een moment komen dat je je auto in de regen staat te wassen. Met onze tips haal je daar het meest uit! (meer…)

Velgenreinigers en pH-waarde. Hoe zit dat?

Je leest het weleens; velgenreinigers die perse pH neutraal moeten zijn. Een hoge of juist lage pH waarde brengt schade aan je velg of de lak op je velg. Toch zijn er diverse producten op de markt die niet pH neutraal zijn maar wel goed werken op je velgen. (meer…)