Harsdruppels verwijderen van ruit en/of lak

Harsdruppels verwijderen van ruit en/of lak

Harsvlekken op je mooie auto zijn een grote ergernis. Maar geen paniek, want met deze handige tips verwijder je hars veilig en effectief van je autolak en autoruit. Zo kun jij snel weer rondrijden in een stralend schone auto.

Was de auto eerst

Begin met het wassen van de auto met een autoshampoo en warm water om vuil en stof van het oppervlak te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de hars gemakkelijker te verwijderen is en voorkomt krassen op de lak.

Gebruik warm water en een doek

Week een zachte doek in warm water en leg deze op de harsvlek. Dit helpt de hars zachter te maken en het gemakkelijker te verwijderen. Je kunt ook een doek bevochtigen met warm water en de harsvlek voorzichtig wegpoetsen.

Gebruik speciale harsverwijderaar

Als de hars niet gemakkelijk te verwijderen is, kun je speciale harsverwijderaars gebruiken, zoals Supernatural Tar and Glue Remover of Tarmalade. Breng een kleine hoeveelheid harsverwijderaar aan op de harsvlek. Laat de harsverwijderaar enkele minuten intrekken en veeg het dan voorzichtig af met een zachte microfiber doek.

Probeer geen agressieve chemicaliën

Gebruik geen ruwe of schurende materialen om hars van de auto te verwijderen, omdat dit krassen en beschadigingen aan de lak kan veroorzaken. Gebruik ook geen agressieve chemicaliën, zoals thinner of benzine, omdat deze de lak kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan speciale harsverwijderaars die veilig zijn voor gebruik op autolak.

Was en wax de auto opnieuw

Was de auto opnieuw om eventuele resten van de harsverwijderaar te verwijderen en wax de auto om de lak te beschermen en het oppervlak te laten glanzen.

Gebruik een klei bar

Een klei bar is een handig hulpmiddel om hars van de autolak te verwijderen. Het werkt door kleine deeltjes uit de lak te trekken, waardoor de harsvlekken verdwijnen. Gebruik het in combinatie met speciale klei smeermiddelen voor het beste resultaat.

Gebruik een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kan ook helpen om hars van de auto te verwijderen. Gebruik een lage druk om te voorkomen dat de lak beschadigt. Richt de straal op de harsvlek en beweeg heen en weer totdat de hars is losgemaakt. Spoel de auto vervolgens af met schoon water.

Wees geduldig

Het kan zijn dat je de behandeling meerdere keren moet herhalen om de hars volledig te verwijderen. Wees geduldig en neem de tijd om de hars volledig te verwijderen, omdat haastige pogingen de lak kunnen beschadigen.

Voorkom harsvlekken

Om harsvlekken in de toekomst te voorkomen, kun je de auto parkeren onder een afdak of in een garage. Als dit niet mogelijk is, bedek de auto dan met een autohoes om de lak te beschermen.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×