Hoe werkt een fallout remover? Chemisch proces voor het reinigen van auto's, velgen en wielen

Hoe werkt een fallout remover? Chemisch proces voor het reinigen van auto’s, velgen en wielen

Een fallout remover is een populaire oplossing voor het verwijderen van metaaldeeltjes op auto’s, velgen en wielen. Maar hoe werkt dit chemische wonder eigenlijk?

Cheleren van metaaldeeltjes

Het geheim van een fallout remover is cheleren, een proces waarbij een organische verbinding zich bindt aan metaalionen om stabiele, in water oplosbare verbindingen te vormen. Wanneer een fallout remover wordt aangebracht op het oppervlak van een auto, velgen of wielen, bindt het organische zuur in de formule zich aan de metaalionen die zich op het oppervlak hebben gehecht.

Vorming van complexe verbindingen

De organische zuurverbindingen hechten zich aan de metaaldeeltjes en vormen complexe verbindingen. Dit zorgt ervoor dat de metaaldeeltjes op het oppervlak van de auto, velgen of wielen worden opgelost en verwijderd.

Oplossing en verwijdering van metaaldeeltjes

Na de vorming van complexe verbindingen kunnen de metaaldeeltjes worden opgelost en verwijderd van het oppervlak. Hierdoor blijft het oppervlak van de auto, velgen of wielen schoon en vrij van metaaldeeltjes.

Belangrijke opmerkingen bij gebruik van Fallout Remover

Hoewel een fallout remover een effectieve oplossing is voor het reinigen van auto’s, velgen en wielen, is het belangrijk om op te merken dat het niet geschikt is voor alle oppervlakken. Het is van cruciaal belang om het product zorgvuldig te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×