Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Waarom houd je je microvezel doeken gevouwen?

Waarom houd je je microvezel doeken gevouwen?

Er zijn diverse redenen waarom het nuttig en handig is om je microvezeldoeken altijd netjes opgevouwen te hebben. Dat zeggen we niet omdat onze vrouwen over onze schouders meekijken, maar ook omdat er echt een punt achter zit. (eerlijk waar)

Wat bedoelen we met gevouwen doeken?

Misschien klinkt het vreemder om die vraag te stellen dan om het antwoord te geven. Want jij denkt natuurlijk alleen maar aan een mooi stapeltje van doeken die netjes in de kast opgeborgen liggen. Die zijn natuurlijk opgevouwen en daar hebben wij het nu over.
Niet helemaal, want in deze blog hebben we het over de doeken tijdens gebruik, wanneer je ze weglegt en zelfs wanneer je ze op de “vuile was” stapel gooit. Ook tijdens die momenten heeft het voordelen om je doeken netjes opgevouwen te houden.

Netjes opgevouwen klaarleggen

Wanneer je je doeken wil gaan gebruiken leg je stal je misschien al je producten al uit. Je maakt een rijtje van producten en een rijtje van doeken. Waarschijnlijk ook een rijtje van accessoires en hulpstukken. Zo ligt alles netjes geordend voor je klaar. Naast het principe dat netjes opgevouwen doeken makkelijker te stapelen zijn, heeft het nog een groot voordeel: je houd ze langer schoon.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan wat stof op waaien, er kan iets opvallen dat niet helemaal schoon is of misschien leg je er zelfs iets op dat niet helemaal schoon was? Genoeg dingen die ervoor kunnen zorgen dat je doek meteen de wasmachine in moet. Tenzij de doek netjes opgevouwen lag. Want dat is er maar 1 klein deel van de doek blootgesteld aan het vuil. In veel gevallen kun je de doek simpelweg omvouwen om weer een schone kant boven te krijgen.

Tijdens het gebruik

Het is misschien verleidelijk om een doek op te frommelen in je hand tijdens het poetsen, maar dit zou echt onverstandig zijn! Neem nou bijvoorbeeld het moment waarop je je wax uit gaat poetsen: frommel je je doek op, dan komt er wax in veel verschillende hoekjes en puntjes van je doek. Als deze teveel wax-deeltjes in zich hebben opgenomen, moet je een nieuwe doek pakken. Want er zitten allerlei plekjes over je doek verspreid die verzadigd zijn. Stel nou dat je je doek 2x door de helft vouwt, dan heb je 8 (!!) kantjes die je kunt gebruiken. Is één kant vol? Vouw dan de doek om en je hebt weer een schone kant waarmee je verder kunt. Is die ook verzadigd, vouw dan de andere kant op… totdat alle 8 kantjes verzadigd zijn.
Daarnaast is er een 2de voordeel: stel dat je een stukje hebt opgeslagen en je ziet plots (te laat) dat je over een vieze plek bent gegaan met je doek, dan kun je de doek simpelweg omdraaien. Je loopt zo geen risico meer dat er nog ergens een puntje van een vieze doek over de lak getrokken wordt. Zelfs als de doek uit je handen valt, en op de grond valt, is er een kans dat er slechts 1 kant van de doek vies wordt. (niet dat we dit aanraden overigens! Doek op de grond = in de wasmachine)

Microvezeldoeken

Je doek opvouwen na gebruik

Ok, je hebt de hele wagen gedaan en je hebt een paar vieze doeken. Een paar met polijstresidue en een paar met wax. Er ligt ook nog een wat viezere doek waarmee je de wielkassen hebt gedaan. In je haast gooi je de doeken allemaal op 1 stapel. Vervolgens loop je nog een keer om de auto heen en zie je een plekje dat je vergeten bent… (shit happens). En nu? Je kunt die ene doek uit de stapel plukken, maar die zou weleens onder de doek kunnen liggen waar de rommel van je wielkassen in zit. Wie zegt dat de doek die je zoekt nog schoon genoeg is? Je moet dan weer een andere, nieuwe doek pakken.
Je had ook alles netjes op kunnen vouwen en bij elkaar kunnen leggen, dan komen ze niet zomaar met elkaar in contact en kunnen ze niet viezer worden dan ze al zijn. Zelfs al zou het stapeltje omvallen, dan is er hooguit 1 kant die in aanraking komt met de andere doek(en). Even omvouwen en je hebt nergens last van.

Wat nou als omvouwen niet kan?

Misschien klinkt dat raar, maar er zijn ook doeken die gewoon te groot zijn. Neem nou bijvoorbeeld de Dodo Juice Dry Hard droogdoek. Deze is 60 bij 90 cm groot en ook nog eens vrij dik. De doek is ontzettend dorstig en geweldig om een auto mee af te drogen (het blijft maar water in zich opnemen…) maar als je de doek opvouwt is hij te dik om goed grip op te hebben. Bij dit soort doeken is het dus niet altijd mogelijk om ze op te vouwen tijdens gebruik. Voor en na gebruik zou opvouwen geen probleem moeten zijn.
De meeste doeken die bedoelt zijn om wax mee af te nemen, polijst uit te poetsen, sealant uit te wrijven etc. zijn wat kleiner. De meest gebruikte maat hangt rond de 40 bij 40 cm. Als deze 2x opgevouwen wordt krijg je een vierkant van 20 bij 20 cm, wat net iets groter is dan een gemiddelde mannenhand.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp