Winkelwagen
NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Car Care Nederland

Waarom zou je je auto laten poetsen?

Waarom zou je je auto laten poetsen?

Je kunt je auto verwennen met diverse behandelingen, maar niet iedereen heeft evenveel kennis van het werk dat erbij komt kijken. Het kan dan een goed idee zijn om je auto te laten poetsen. Maar waarom raden jullie dat aan? Terwijl jullie alleen de spullen verkopen om het zelf te doen? Raar!

Je auto laten poetsen door een ander

Niet iedereen is even geschoold op het gebied van car care en dat is ook geen probleem. Degene die wil, kan natuurlijk gewoon meer van onze blogs lezen en er langzaamaan beter in worden. Maar wat nou als je die ambitie niet hebt? Geen zorgen, wij vinden je nog steeds okay, maar het is jammer dat je wagen er dan nooit zo goed uit gaat zijn als mogelijk is. Tenzij… (en hier komt dan de link naar de titel…:) je je auto laat poetsen door een ander…. waarna jij het alleen zelf bij hoeft te houden.

Even een beeld schilderen

Niet iedereen is even goed in het schilderen van het houtwerk van een huis. Maar bijna iedereen is goed genoeg om stukjes bij te werken of om simpel onderhoud te plegen. Je kiest er dan voor om een schildersbedrijf al het grote schilderwerk te laten doen, waarna je zelf (door de jaren heen) alleen wat onderhoud hoeft te doen. Soms een stukje opschuren en bijwerken, andere keren een wat groter stuk helemaal opknappen. Na enkele jaren laat je dan weer een bedrijf komen die het grote werk weer gaat doen.
Kortom: het werk waar je wat ervaring voor nodig hebt wordt gedaan door de professionals, het simpele werk (bijhouden en onderhouden) doe je zelf. Dat kan met de auto natuurlijk ook!

Voordelen wanneer je je auto laat poetsen

Een professional weet wat hij doet, weet welke producten hij moet gebruiken en gaat niet grover te werk dan nodig is. Een echte pro kan imperfecties en lelijke plekken bijwerken waar je zelf amper resultaat op bereikt. De echte professionele poetser heeft een polijstmachine (vaak meerdere) van al snel € 400,- per stuk. Daarnaast heeft die en arsenaal aan producten die makkelijk € 20,- per fles kosten. Er zit een hoop ervaring in dat hoofd en men heeft er de ruimte voor. Om zelf überhaupt al die producten aan te schaffen kost je al snel een € 600,- tot € 1000,-. En dan heb je nog niet eens de ingerichte werkplaats of de ervaring en kennis. En dat terwijl je voor € 500,- al hele indrukwekkende resultaten bij de professional kunt krijgen. Jij hoeft daarna alleen maar te leren om op de juiste manier te wassen, zodat die “pas gepolijste” look zo lang mogelijk behouden blijft.
De spullen die je daarvoor nodig hebt kosten je misschien € 100,-, wat genoeg producten geeft om minimaal een jaar lang je auto elke week te wassen.

Waarom de juiste techniek als een ander je auto poetst?

Simpel: waarom ga je naar de professional? Niet omdat je auto absoluut spik-en-span is! Maar juist omdat jij begrijpt hoeveel potentie die wagen heeft, terwijl deze er nu helemaal niet zo top uitziet. Het is een topwagen, die er prachtig uit kan zien, maar jij bent niet de aangewezen persoon om die schoonheid naar boven te halen.
Maar… hoe is het zover gekomen? Waarschijnlijk niet omdat de auto altijd vertroeteld is met de juiste producten. Ook niet omdat je er zo absurd zorgvuldig mee bent geweest. Het zou dus jammer zijn als je nu veel geld betaald aan een professional, terwijl die auto er over 6 maanden weer misbruikt uitziet. Investeer een klein beetje in jezelf, zet dat ego opzij en neem de moeite om te leren hoe het WEL moet. Je zult zien dat die wagen veel langer eruit blijft zien alsof hij pas gepolijst en vertroeteld is. Sterker nog, het duurt een stuk langer voor de auto weer opnieuw naar de professional hoeft. Doet jouw investering betaald zich terug in toekomstige kosten (die je bespaard) en het cosmetische effect van een sprankelende auto. Win-win als je het ons vraagt!

Auto wassen

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp