Schoonmaken van melk en/of spugende kinderen

Schoonmaken van melk en/of spugende kinderen

Het morsen van vloeistof is al erg genoeg, maar zoiets als melk morsen is extra erg. Vooral gezien de stank die je binnen een paar dagen hebt als je het niet goed opruimt. Hoe pak je dit dan aan?

Waarom zo snel mogelijk melk of spugende kinderen opruimen

Sommige vloeistoffen zijn niet zozeer een probleem qua vlekken, maar eerder qua stank. Melk of het restant van spugende kinderen kan een geur achterlaten die als “zeer vervelend” wordt ervaren. Daarom wil je dit zo snel mogelijk en zo goed mogelijk opruimen. Wat best een uitdaging kan zijn…

Een paar methodes om vloeistoffen op te ruimen

Zoiets als melk bijvoorbeeld laat een zeer vervelende geur achter wanneer het niet opgeruimd wordt. Zodra het gemorst wordt kun je natuurlijk het beste hier iets op leggen (zoals een handdoek bijvoorbeeld). Maar dat heeft niet iedereen zomaar bij de hand.

Interieur reinigers

Nat- en droog stofzuiger

Als je deze hebt, kun je het beste zo snel mogelijk een nat- en droog stofzuiger erbij pakken. Zuig eerst zoveel mogelijk op, en gebruik daarna een ruime hoeveelheid water om het gebied goed nat te maken en weer opnieuw droog te zuigen. Hiermee is de kans het grootste dat je de melk weer opzuigt.

Zo snel mogelijk bedekken

Heb je iets bij de hand om op de vlek te leggen? Bedek deze dan zo snel mogelijk. Dit kunnen papieren zakdoekjes zijn, of zelfs een reserve kledingstuk uit je tas. Dat stuk stof kun je altijd nog uitwassen, maar je auto kun je niet zo snel uitwassen.

Zand of rijst

Heb je heel toevallig zand of rijst bij de hand? Dan werken deze ook erg goed om vocht op te nemen. Daarna kun je dit natuurlijk weer opzuigen met de stofzuiger zodat het netjes schoon achterblijft. Hoe eerder je dit doet des te beter. Is de vlek al een uur oud, dan is het effect van deze tip zeer beperkt.

De natte doek

Een natte (hand)doek kan helpen om een vlek uit bekleding en tapijt te halen. Houdt in je achterhoofd dat dit niets doet met het vuil dat dieper in de bekleding terecht is gekomen. Deze handeling werkt puur op de buitenkant van de bekleding.

Microvezeldoeken

Als je geen nat- droog stofzuiger hebt

Stofzuiger met handdoek

Heb je niet de luxe van een nat- droog stofzuiger, dan kun je altijd nog de handdoek truc gebruiken. Niet ideaal als het om een grote vlek gaat, maar bij kleinere plekken kan dit prima. Wikkel een handdoek om de mond van de stofzuiger en beweeg in 1 beweging over de natte vlek van voren tot achter. Schuif nu de handdoek een stukje op en doe het nogmaals. Dit principe zorgt ervoor dat het vocht dat je opzuigt zoveel mogelijk in de handdoek trekt en niet de stofzuiger ingezogen wordt.

Als het alleen om je automatten gaat

Is alle vloeistof op je automat terecht gekomen? En niets op de rest van het tapijt? Dan heb je veel geluk en kun je de automat mee naar binnen nemen. Hier kun je met een dun sopje de stof goed schoonmaken en vervolgens uitgebreid laten drogen. Gooi een automat nooit in de wasmachine en ook niet in de droger!

Wat je niet wil doen!

In het huishouden zijn er diverse tips om geurtjes en schimmel te bestrijden, waarbij een zeer populaire verwijst naar: chloor. Anders ook wel de schimmelvreters. Dit kunnen wij niet echt adviseren, want chloor (zit ook in schimmelvreters) kan de kleur van het materiaal flink aantasten. En het zou toch jammer zijn als je mooie zwarte stoelen ineens ei-geel worden. Vaak zijn stoelen synthetisch, wat minder beinvloed wordt door chloor, maar het risico kun je beter niet lopen.

Wasmiddel

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp