Pro Detailer Magazine in Nederland

Auto detailing magazine in Nederland

Wil jij ook meer leren en lezen over de enorme wereld van Auto Detailing? Altijd al op zoek geweest naar een auto detailing magazine, of algemeen autopoets tijdschrift? Het Pro Detailer Magazine is inmiddels enkele jaren oud en heeft in die tijd wereldwijde erkenning gekregen in de wereld van professionele auto detailing. Sinds 2017 is het magazine ook verkrijgbaar in Nederland via Car Care Nederland.

Wereldwijde distributie

Het Pro Detailer Magazine komt oorspronkelijk uit Engeland. Hier zit het bedrijf Pro Valets Valeters and Detailing (afgekort: PVD) dat al vele jaren een beroepsvereniging is voor de professionele autodetailers en autopoetsers in England. Sinds begin 2017 werkt PVD nauw samen met The IDA uit Amerika, wat een vergelijkbare organisatie is. Via dit grote netwerk kan het Pro Detailer Magazine gemakkelijk verspreid worden in England, Amerika, Zuid-Amerika en Canada. De verkoop in Europa werd in het verleden altijd gedaan vanuit Engeland zelf, wat hoge verzendkosten met zich mee bracht. Niet langer gelukkig, want Car Care Nederland fungeert als distributeur voor Nederland, België en Duitsland. Zo houden de verzendkosten laag en kan Europa nog goedkoper genieten van de fantastische wereld van glimmende bakken en poetserige polijsters.

Het verhaal en bedrijf achter het auto detailing magazine

PVD Pro Detailer Magazine
PVD Pro Detailer Magazine

Pro Valets Valeters and Detailers (afgekort: PVD) is het Engelse bedrijf achter het Pro Detailer Magazine. Deze beroepsvereniging zorgt er al jarenlang voor dat professionele autopoetsers ondersteuning, hulp en assistentie kunnen krijgen. Daarnaast zorgt PVD ervoor dat er standaarden komen, aangepaste regelementen en dat de onderlinge verdeling van kennis en informatie verbeterd wordt. Zo kan iedereen in het PVD-netwerk genieten van de kennis en voordelen die alle leden samen te bieden hebben. Dit is eigenlijk precies de gedachte achter het Auto Detailing Magazine: het delen van kennis en informatie. Zo lees je in het tijdschrift artikelen over producten, testen, reportages van autoshows, interviews met fabrikanten, tips en adviezen over bedrijfsvoering, nieuwe technieken binnen de branche en uiteraard een hoop foto's van hele mooie glimmende bakken! Wat "de Story" of de "Linda" is voor vrouwen, dat is het Prodetailing Magazine voor de serieuze autopoetsers in Nederland. Op dit moment is het magazine nog helemaal in het Engels geschreven, maar sluit niet uit dat dit in de toekomst misschien ook vertaald gaat worden naar het Nederlands. Misschien ook leuk om te weten dat PVD een grote ondersteunende rol speelt bij Waxstock, het allergrootste Car Care gerelateerde evenement van Europa! (een absolute MUST als je een autodetailing fanaat bent!)

Alternatieven voor het auto detailing magazine


Niet om het Auto Detailing Magazine aan te dikken, maar eigenlijk is er geen echt alternatief. In Engeland is er ook een enkele uitgave geweest van Waxed Magazine, maar dat stopte na 1 uitgave. Ondanks dat magazines zoals Autoweek soms ook enkele artikelen wijden aan autopoets producten, gaan zij niet 100+ pagina's diep in op het onderwerp. Autotuning magazines zoals 100% Tuning bieden wel een fantastisch inzicht in de wereld van auto-tuning, waarbij soms ook professionele autopoetsproducten genoemd worden, maar ook daar vindt je niet de diepgang en het enorme netwerk aan kennis dat het Pro Detailer Magazine te bieden heeft. Kortom, als jouw passie hetzelfde is als de onze: de mooiste glimmende bak in de straat krijgen, dan is er eigenlijk maar 1 magazine waar je je tanden in moet zetten.

Autopoetsen in detail

Je auto wassen is geen hogere wetenschap (ondanks dat er nog steeds heel veel mensen met een oude spons en 1 emmer hun auto staan schoon te schuren). MAar als je dieper op het onderwerp ingaat wordt het toch een stuk lastiger. Waarom is een wax goed? Wat doet een sealant precies? Welke quick detailer kun je wanneer gebruiken? Hoe werk je met een glass-coating? etc.etc. Hoe meer je leert, hoe meer vragen er bij komen. En het Pro Detailer Magazine van PVD doet hard zijn best om deze zo goed mogelijk te beantwoorden terwijl de teksten begeleid worden met schitterende foto's, grappige quotes en geweldige anekdotes. Kortom, heerlijk leesvoer dat inspireert om het onderste uit de kan te halen. De volgende keer dat jij je auto gaat poetsen bereik je net weer een beetje meer resultaat. Net wat meer glans. En het hele autowassen wordt zo net weer een klein beetje leuker. En dat is precies waar Car Care Nederland voor staat. Die glimlach op jouw gezicht als je ziet hoer mooi jouw stalen ros er bij staat.

Pro Detailer Magazine en Car Care Nederland


Car Care Nederland is een groot fan van het delen van informatie. Zo heeft onze directeur ook het initiatief genomen om DetailingWiki op te zetten, waar inmiddels al ruim 400 artikelen geschreven zijn over professioneel autodetailen (en dat ook nog eens gratis!). Het Pro Detailer Magazine deelt onze mening, en draagt een hele grote steen bij aan het verspreiden van kennis en informatie omtrent autodetailing. Helaas is het drukken van een magazine niet gratis, laat staan de fotografen die er ook bij betrokken worden. Door het plaatsen van advertenties probeert PVD zoveel mogelijk van de kosten te drukken, maar gratis is helaas niet mogelijk. Desondanks kunnen wij een ruim 100+ pagina's tellend magazine aanbieden voor slechts € 5,-. Dit Engelse auto detailing magazine komt ongeveer elke 4 tot 5 maanden uit. Elke editie richt zich op het verzamelen van de laatste nieuwtjes en inzichten. Daarnaast worden er interviews gedaan, nieuwe fabrikanten uitgelicht, producten getest en uitgebreide reportages gedaan van grote autoshows. Wist je trouwens dat onze directeur zelf 2 artikelen geschreven heeft voor de 6de uitgave? Hij is zelfs op de achtergrond van een van de foto's in issue 3 terug te vinden.

Pro Detailer Magazine

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

×